Sportclub Monster laat winst wéér glippen.

En dat is inmiddels vier ! Tot vier keer toe een voorsprong verspelen in de slotfase van een wedstrijd, het overkomt SC Monster dit seizoen nogal eens. DOCOS (3-3), Te Werve (2-2), HVC ’10 (2-2) en nu dan RCL uit Leiderdorp (1-1). Acht dure verliespunten voor de formatie van trainer Knoester, waardoor SC Monster nog steeds in de gevarenzone zit. De eerste keer zie je het als een incident, de tweede keer is het jammer en de derde keer gewoon pech. Het over de streep trekken van een wedstrijd is echter óók een kwaliteit. En die mist SC Monster nog altijd. Kijk hier voor een foto verslag van Brenda en hier voor die van Henk.

Maar laten we het hebben over wat SC Monster momenteel wél heeft. Een jong elftal met volop groeipotentie. Een team dat met inzet en passie speelt, met bij vlagen uitstekend combinatievoetbal. Maar de onervaren ploeg ervaart ook de harde lessen van het spelen op 2e klasse niveau. Elk foutje wordt afgestraft en dan verandert een driepunter ineens in een teleurstellend gelijkspel.

Op een zonovergoten sportpark Polanen pakte SC Monster meteen het initiatief en de gasten uit Leiderdorp bleven  maar net op de been. Onder aanvoering van de ijzersterke as bij de thuisploeg werd veelvuldig de aanval gezocht en de openingstreffer kon niet lang uitblijven. Doelman Broch heerste in zijn strafschopgebied en keepte foutloos. Laatste man Keke Stam, hersteld van een blessure, organiseerde zijn defensie op uitstekende wijze. Het middenveld was stevig in handen van het duo Mike Peereboom en Bas den Brabander en voorin was spits Jordi van Maanen lastig te bespelen. Maar doelpunten vielen er niet in die eerste helft. Van Maanen was met een schot op de paal heel dichtbij maar de verdiende voorsprong  kwam niet op het scorebord.

In de tweede helft kwam ook RCL af en toe gevaarlijk door, maar waren de grootste mogelijkheden wederom voor de gastheren. Michiel van den Bos kopte uit een hoekschop tegen de lat en zo leek het boeiende duel toch af te stevenen op een zeker geen bloedeloze 0-0. In de 88e minuut werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Met een verre trap werd Van Maanen bereikt, een kopduel deed de bal de lucht in gaan. De defensie stond aan de grond genageld maar Van Maanen knalde met een volley vanaf een meter of tien razend knap met het rechterbeen binnen: 1-0 en feest op Polanen. De volle buit was bijna binnen. Bijna. RCL forceerde in de blessuretijd nog een laatste corner en deze leverde de gelijkmaker op: 1-1.

Komende zaterdag ontvangt SC Monster de koploper Voorschoten ’97 op sportpark Polanen

Opstelling SC Monster: Broch; Franken, Stam , Michiel van den Bos, Kooren; Peereboom, Bruers, den Brabander; De Ruiter, van Maanen, Stan van den Bos (Voois).