Sportclub Monster pakt de hoofdprijs

Een zinderende finale en niet alleen door de spanning maar ook de zon.
    Mooier scenario kan de toeschouwer niet verzinnen en aan de 1-3 zege op Schipluiden viel niets af te dingen. Op eigen kracht kampioen. Kijk hier voor een foto impressie hoe dit eraan toegaat.

Met een kleine 700 man, met bussen, auto of fiets werd bezit genomen van het sportpark van Schipluiden, waar de penningmeester, oververhit, niet wist wat hem overkwam. Op deze dag was de recette hoog genoeg om de gaten in de begroting voor 2018 te dichten.
    Sponsor Piet Looije had voor deze gelegenheid honderden Tshirts laten maken met als opschrift het kampioenschap van Monster. Voordat de wedstrijd begon werd alvast een voorproefje genomen met vuurwerk en fakkels. De sfeer zat erin.

Er stond nogal wat op het spel. Doordat Velo steken liet vallen was Sportclub Monster plotseling in een riante positie gekomen. Alleen moest nog wel gewonnen worden van Schipluiden. Geen vanzelfsprekendheid omdat de thuiswedstrijd maar met pijn een moeite een gelijkspel was 2-2. Schipluiden had niets meer te winnen of te verliezen en kon onbevangen aan de wedstrijd beginnen terwijl je zag dat de zenuwen een rol speelden bij Sportclub Monster.
    Verrassend was de opstelling van Jean-Paul Saeijs, die nog eenmaal alles wilde geven in deze, voor hem laatste, partij. In het begin was het nerveus en rommelig en werd de lange bal gehanteerd door Schipluiden en niet ongevaarlijk. Al snel in het begin moest Koen Warners na een ongelukkige tackel het veld ruimen voor Fabian van Kessel.

Het was een open wedstrijd met veel ruimte om akties te maken en dan weet je dat Mike Peereboom op zijn best is en kan strooien met passes. Koos van Spronsen stond in de spits bij afwezigheid van Jordi van Maanen en kreeg een aantal redelijke kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. En zowaar uit het niets een doelpunt voor Schipluiden na wat geklungel in de achterhoede. Maar het was waarschijnlijk nodig want Monster deed er een tandje bij. Nog geen 5 minuten later een aanval keurig afgerond door Ramon Bruers 1-1. In de tweede helft werd Monster steeds sterker en Koos van Spronsen was alert bij een schot van Mike Peereboom, die de keeper van Schipluiden niet klemvast had 1-2. Een bevrijdende treffer, omdat tegelijkertijd Velo voor stond bij Maasdijk.

Tien minuten voor het eind werd in het strafschopgebied de linksbuiten van Schipluiden neergelegd en mocht Monster heel blij zijn dat de scheidsrechter het wegwuifde, omdat volgens zijn zeggen, hij te veraf stond. Dus voor hetzelfde geld had een pingel de 2-2 kunnen opleveren. De spanning nam toe. Met nog een minuut of 8 te spelen werd Koos vervangen door Steve Hoogervorst. Dat was geen verkeerde wissel want kort daarna werd Steve gelanceerd en gaf een perfecte pass op de doorgelopen David de Ruijter, die er wel raad mee wist en met een schuiver de 3-1 op het scorebord bracht.
    De scheidsrechter telde geen tijd meer bij en het veld werd overstroomd door supporters.
    Rond 18.00 uur kwam de open vrachtwagen met de spelers het Sportpark Polanen op gereden waar weer honderden supporters zich hadden verzameld met vuurwerk. Het feest kon beginnen.

Hartelijk gefeliciteerd Robin Knoester, begeleiding en spelers voor dit prachtige seizoen. Dit jonge elftal heeft nog veel meer in hun mars, maar dat voor later. Namens de wedstrijdverslaggevers proficiat, fijne vakantie en weer tot het nieuwe seizoen.

Klik op onderstaande foto ('s) voor een vergroting.

• !!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 20

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 19

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 16

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 15

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 14

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 13

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 7

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 6

!!!!! Monster KAMPIOEN !!!!! 5

Sportclub Monster pakt de hoofdprijs.