• Sportclub Monster tegen Lyra uitslag 2-0

• S.C. Monster 1 -  Lyra 1

Uitslag: 2 - 0 (Kijk hier voor en foto impressie.)

Bas de Brabander

De gesprekken op Sportpark Polanen gingen niet zozeer over de ontmoeting tegen Lyra, alswel over het vertrek van Bas de Brabander naar de F.C. ’s-Gravenzande. De overstap naar de “Breeje Durpers” komt ook niet helemaal als een verrassing. Vanaf zijn jeugd speelt Bas bij de S.C. Monster en heeft zich ontwikkeld tot een talentvol voetballer. Het komend seizoen gaat hij bij onze buurtgenoot een nieuwe sportieve uitdaging aan, wij wensen Bas veel voetbalplezier toe.

Lyra

Ook in De Lier leeft het voetbal enorm en wil men de lat iets hoger leggen dan de 3e klasse. De  vereniging heeft net zoals de S.C. Monster, potentie en organisatievermogen genoeg om dat te bewerkstelligen. De prestaties van Lyra zijn wat wisselvallig met als resultaat dat de Lierenaren momenteel op een 7 plek staan met 22 punten uit 15 wedstrijden.

Aardig is om het verslag van de heenwedstrijd, opgemaakt op 5 oktober vorig jaar, erbij te halen. Een aantal dingen valt op:

Allereerst natuurlijk de uitblinker van die middag: keeper Khalid el Menkouzi (hield werkelijk alles tegen). Na 11 minuten de ongelukkige botsing van André Rohan tegen een Lyra-speler. André moest helaas het veld verlaten (het zag er allemaal heel vervelend uit).

De goal van Monster die (volgens velen) onterecht werd afgekeurd. De gelijkmaker van Jordi (uit een terecht gegeven strafschop). En dan het spel: De “Theebukkers” werden de 2e helft regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd.

De S.C. Monster speelde misschien wel de beste wedstrijd van alle tot nu toe gespeelde wedstrijden. Onze mannen wisten door werkelijk goed voetbal Lyra flink onder druk te zetten. Heel veel kansen werden gecreëerd alleen het verzilveren was onder de maat. Het was een bittere pil dat er slechts één schamel puntje werd meegenomen naar Polanen.

Maar goed, ook dat is voetbal. Lyra deed vorige week goede zaken door knap van DSVP te winnen en de S.C. Monster mag door de overwinning op DWO heel voorzichtig weer omhoog kijken. De Polanen-Brigade staat nog wel op een bescheiden 6e plek met 25 punten, maar de overwinning op één van de titelkandidaten moet zeker  inspiratie en vertrouwen geven.

Promotie

Wie er uiteindelijk gaat promoveren naar de 2e klasse is met vijf/zes kanshebbers, niet te voorspellen. Koploper KMD staat met 34 punten fier bovenaan (heeft ook al de 1e periodetitel op zak). Prachtige resultaten die de  Wateringers wel hadden gehoopt maar zeker niet hadden verwacht.

Er zijn nog 11 wedstrijden te gaan en de vraag is: welk team heeft de langste adem ?

Verslag

Met Keke Stam weer op zijn vertrouwde plaats als laatste man (hij speelde als vanouds zeer betrouwbaar) startte Monster voortvarend. En dat leverde in de 3e minuut meteen al de 1e gele kaart op voor Lyra dat er daarna nog 9 zou krijgen, maar het was zeker nier een te brute wedstrijd. Veeleer was de overigens goed en eerlijk fluitende scheidsrechter de heer Van der Zee nogal royaal met het uitdelen van de prenten.

Het was voor Westlandse begrippen een stevige clutch tussen 2 rivale clubs. Na een goede ingreep van onze Willem Jan Broch vond er in de 9e minuut een onvermijdelijke botsing plaats tussen de Lyraspits en onze Willem Jan. Gevolg een hersteloponthoud van maar liefst 11 minuten want de botsing die geheel onopzettelijk was had tot gevolg dat de Lyraspits na nog een kwartier alsnog het veld verliet,  en  onze keeper met watjes in zijn neus min of meer bloedend dapper doorzette in zijn doel en met succes, want hij  hield de nul vast. Hulde Willem Jan!

De gevaarlijkste Monsteraanvaller  was ook vandaag weer Jurgen Warbout, technisch heel begaafd en met een enorme drang naar het vijandelijke doel. Een genot om naar te kijken en dat gold ook voor de overige Monsterspelers die er vol enthousiasme tegenaan gingen, tot genoegen van het talrijke publiek.

Monster creëerde mooie aanvallen, maar moest steeds alert blijven voor de snelle Lyra tegenaanvallen, want het behendige middenveld van Lyra bleef gevaarlijk en zeer doelgericht, zonder erg doeltreffend te worden.

In de 39e minuut speelde Monster zeer snel en effectief over liefst 4 spelers een aanval uit die uitmondde in een fraai en verdiend doelpunt van de jeugdige Nick van Leeuwen, afkomstig van die bekende voetbalfamilie, een zeer verdiende 1-0 voorsprong  zo vlak voor de rust. Een heerlijk gevoel om zo naar de thee te  kunnen gaan.

Na de rust eenzelfde beeld, een sterker Monster dat voor counters steeds op zijn hoede moest zijn . In de 2e helft volgde het 4e geel voor Lyra, dat in de 50e minuut goed wegkwam na een mooie actie van Riley van der Hoeven. De  voor de rust reeds ingevallen Ersin Korkmaz speelde een goede wedstrijd, volijverig overal  op het veld en eigenlijk zeer effectief, waar hij was gebeurde ook echt iets.

In de 73e minuut nam Monster eindelijk afstand van Lyra. Een mooi doelpunt van Stan van den Bos, die voor zijn tomeloze inzet op die wijze zichzelf beloonde. Daarna bleef het spel op en neer golven met Monster als de bovenliggende partij. Ook de gele kaarten bleven vallen, bepaald aan de royale kant, want nogmaals, het was geen grensoverschrijdende pot, maar de scheids deelde ze eerlijk en goed verdeeld uit, de KNVB kan weer in casseren. Lyra in totaal 9 en Monster 5. Monster gaat door de verdiende overwinning op De Lierenaren weer meedoen, en dat geeft een héél goed gevoel.

H. & P.