• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Sportclub Monster tegen Soccer Boys uitslag 1-2

SportClub Monster  1 -  Soccer Boys  1 Uitslag: 1- 2

Na het niet ingecalculeerde verlies vorige week tegen laagvlieger TAVV, is het zaak om de gevarenzone snel achter ons te laten. Kijk hier voor de foto's. Er is nog geen man overboord, maar winst vanmiddag is broodnodig, anders moeten de Polanenbewoners zich echt zorgen gaan maken. Soccer Boys is opgericht op 3 mei 1960, zodat je kunt spreken over een vrij jonge voetbalvereniging. De Bleiswijkers speelden in het verleden met wisselend succes in de 2e en 3e klasse . In 2017 degradeerde de ploeg naar de 3e klasse, een jaar later werd zij kampioen van de 3e klasse A en momenteel staan de Bleiswijkers op een veilige 9e plaats van de 2e klasse C.

Uit werd door de "onzen"een prachtige 0-3 overwinning behaald. Doelpuntenmakers toen: Ramon Bruers, Lex Vijverberg en Stan v.d. Bos. Het is nog te vroeg om te zeggen dat wij in een beslissende fase van de competitie zijn beland, maar met de komende zware wedstrijden in het vooruitzicht, volgende week uit tegen Valcken ’68 en daarna thuis tegen HVC’10, is het toch wel prettig als er vanmiddag 3 punten kunnen worden bijgeschreven. Opvallend feit: De wedstrijd staat onder leiding van Mevr. Lizzy van der Helm.

Toen H. & P. nog een balletje trapten, lichtjaren geleden, was dit ondenkbaar. Het is een prima zaak dat de KNVB in de loop der jaren een ander beleid is gaan voeren en op die manier vrouwen een kans geeft om op niveau te fluiten. Sir Winston Cup: Het is de S.C. Monster afgelopen dinsdagavond niet gelukt om Westlandia (za.) te verslaan. Het verloor (onverdiend ?? blijkens het verslag waren er legio mogelijkheden voor de S.C. om te scoren) met minimale cijfers (1-0) en dus speelt Westlandia in de volgende ronde derhalve tegen de FC ’s-Gravenzande. Toch een meer dan verdienstelijk resultaat.

Beter nieuws komt er van de Westland Cup. De S.C. Monster heeft zich zonder te spelen (Loosduinen trok zich terug) geplaatst voor de volgende ronde en speelt (vermoedelijk) op 23 april tegen de winnaar van het duel Honselersdijk ?? Velo (za.). H’dijk is onder trainer Piet Boon uitgegroeid tot een meer dan verdienstelijke 1e klasser en dat mag een meer dan prima prestatie worden genoemd.

Wedstrijdverslag:

Op een koud en zeker in de eerste helft regenachtig Polanen traden de beide ploegen aan met complete elftallen die er  opvallend enthousiast tegenaan gingen in een uitstekend geleide wedstrijd. Mevrouw Lizzy van der Helm floot werkelijk foutloos en zij gaf souverein leiding aan dit sportieve duel tussen twee werkelijk fijne  ploegen, die met het gewone en tegenwoordig lang niet altijd vanzelfsprekende respect elkaar bestreden. Voor de toeschouwers dus een mooie wedstrijd. De tribune was goed bezet, ook al omdat het regenachtige en stormachtige weer iedereen een plaatsje deed zoeken op onze , eigenlijk luxe tribune. Luxe, want verleden week bij TAVV misten wij het comfort van goede en droge zitplaatsen op het winderige veld te Ter Aar.

Daar verloren wij onverdiend van een in extremus tijdrekkende ploeg, die voetballend gelijkwaardig was aan ons. Maar zij gingen wel met de drie punten aan de haal. Dat mocht ons vandaag niet gebeuren. In de eerste helft waren de ploegen ook heel gelijkwaardig in de alsmaar voortdurend vallende regen. David de Ruiter kwam langzaamaan op gang en produceerde een paar mooie voorzetten. Jordi van Maanen, verleden week node gemist, had twee goede schoten, maar tot 2 x toe waren zij een prooi van de goede keeper van Soccer Boys. Ook onze keeper Willem Jan Broch liet zich niet onbetuigd en hij had in de 35e minuut een prima interceptie waar het publiek waardering voor had.

Ons middenveld met de technisch echt superieure Mike Peereboom en de altijd aanspeelbare Bas de Brabander kreeg steeds meer greep op de wedstrijd en na een vrije trap die rakelings langs het doel van Soccer Boys ging en nog een mooi schot van de ijverige Jordi van Maanen, prooi van de keeper, zochten we de bekende brilstand (0-0) de warme kantine op. Gezien het beeld van de 1ste helft moesten we toch zeker een punt uit de strijd kunnen peuren. In die 2e helft bleef onze verdediging met Nick van der Knaap, Keke Stam, Koen Warners en Michiel van den Bos goed overeind .

Totdat onze keeper zich eigenlijk verkeek  op een dieptepass van de linkermiddenvelder van Soccer Boys op zijn spits, die net iets eerder bij  de bal was dan Willem Jan Broch, hem omspeelde en vervolgens beheerst afrondde: 0-1. Even daarna werd het zelfs nog 0-2, nogal veel van het goede voor een eigenlijk gelijkwaardig team. Sportclub Monster gaf de moed niet op, er werd gewisseld, Good old Andre Rohan kwam erin en dat bracht weer nieuwe moed en nieuw elan in de ploeg. En zowaar leidde dat tot gevaarlijke situaties in het  vijandelijke strafschopgebied. Uit een daarvan scoorde David de Ruiter de aansluitingstref- fer en Monster zette behoorlijk druk, echter helaas kwam de verdiende gelijkmaker niet op het bord.

Mannen, jammer van alle moeite, maar er is nog niets verloren. Gezien onze stand op de ranglijst is een positief eindresultaat heus realistisch mogelijk, met de strijd tegen Valcken en HVC in het vizier zeggen wij: Moed verloren , al verloren. En gezien jullie uitstekende wedstrijdmentaliteit geloven H&P en vele andere supporters er nog steeds in.

Stroop de mouwen op en ga er voor!!!!

H. & P.