• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Sportclub Monster tegen Valken '68 uitslag 0-3.

SportClub Monster  1 tegen  Valken ’68  1  uitslag 0 - 3

Zaterdag alweer de 6e  wedstrijd van het seizoen. Tegenstander: Valken ’68.

Onze gasten vinden we terug op de 13e plek van de 2e klasse C. En dat is teleurstellend te noemen voor de ploeg die een paar seizoenen geleden  nog uitkwam in de 1e klasse.

Voor het begin van de competitie werd Valken ’68 door kenners een titelkandidaat genoemd. Maar echt imponerend zijn de resultaten tot nu toe niet. Slechts 4 punten werden er door de Duyfrakbewoners tot nu toe vergaard. Vooral het niet ingecalculeerde verlies (2-0) tegen buurtgenoot DoCos hakte er flink in.Verlies werd er ook geleden tegen UVS en Velo. Een gelijkspel werd afgedwongen tegen het verrassend goed presterende Berkel en winst was er op SVC ’08 . De Valkenburgers wonnen met  3-0 van de fusieclub uit Scheveningen en dat zegt ook wel weer iets over de voetbalkwaliteiten van onze bezoekers van vandaag.

Door de winst vorige week op Soccer Boys is niet alleen het vertrouwen in eigen kunnen terug, ook de 3 meegebrachte punten gaven de S.C. Monster een duwtje richting middenmootpositie. Een compliment richting Keke Stam, zonder de overige spelers tekort te doen, is zeker op zijn plaats. Meer en meer is hij één van de dragende spelers van ons team geworden en dát wordt niet alleen door de technische staf maar ook door de supporters gewaardeerd.

Ook een positieve ontwikkeling is, dat de mannen die momenteel deel uitmaken van ons vlaggeschip in het verleden door onze "eigen" (jeugd)trainers zijn opgeleid. Het is een goede zaak dat door het bestuur geïnvesteerd wordt door bekwame mensen aan te trekken om het jeugdvoetbal naar een nog beter niveau te brengen.

Hoofd Jeugdopleiding Mike Groenewegen en Technisch Coördinator Junioren en oud-speler van de v.v. Monster Réne van Delft,  kregen tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering,  de gelegenheid om het door hen ontwikkelde jeugdplan toe te lichten. Aandachtig werd er geluisterd toen beide mannen een meeslepend betoog hielden over de wijze waarop er door onze jeugd getraind dient te worden.  Hun deskundige aanpak zal zeker op termijn zijn (voetbal)vruchten  afwerpen.

Monster startte met veel vertrouwen aan deze wedstrijd op een door de hagelbui doornat hoofdveld, dat gezien de vele glijpartijen , nog spekglad was. Met een heel jonge ploeg, want oudere spelers als onze Jordi van Maanen (heel goed heden gespeeld in ons tweede, 4-0 en gescoord)  misten wij zeer. Deze jonge en hoopvolle ploeg biedt heus toekomst, met dit vele jeugdige talent.

Maar vanmiddag zat het niet mee, wij gepromoveerd uit de 3e klasse, de tegenstander Valken ’68 gedegradeerd uit de 1e klasse??en dat kwaliteitsverschil kwam al in de 2e minuut van deze eenzijdige, maar toch ook boeiende wedstrijd aan de oppervlakte, want  in een prachtige, volstrekt vloeiende aanval reeds in de 3e minuut, kwam Valken aan de 0-1 voorsprong.

Valken een  sportieve en razendsnelle tegenstander, dat bewezen zij wel iedere keer dat zij ten aanval trokken met vooral hun bebaarde heel goede vleugelspeler annex spits die voor  iedere  verdediging nog een groot probleem zal blijken, de oud Joegoslaaf Selmo Kurhegovic.

Monster rechtte de rug. Onder leiding van Keke Stam in de achterhoede en Mike Peerenboom in de middenlinie, zeer goed gesteund door de ook heden weer uitblinkende Bas de Brabander (onvermoeibaar en heel vaak aanspeelbaar) trok Monster toch ten aanval. Keke Stam trachtte hun keeper met een boogbal over lange afstand te verschalken, maar bijtijds reageerde hij alsnog.

Ook Ramon Bruers was veel  in het spel betrokken en altijd aanspeelbaar. Zijn actie in de 21e minuut had een beter resultaat verdiend, maar keeper Erwin van der Nagel, tevens aanvoerder, was heden voor ons helaas in zeer goeden doen.Ook de uiterst snelle backs van Valken verdienen een positieve vermelding.

Monster zwoegde om een opening te vinden en zowel Vince Franken, Yanick Verkade en Michiel van den Bos, waren attent en aanvallend aanwezig, zonder dat het tot meer dan enkele corners kwam.

De jeugdige Lex Vijverberg deed ook zijn uiterste best, gaf nooit op, maar boekte toch ook geen tastbare resultaten. Dat alles getuigde wel van een beste instelling, maar het voorkwam niet dat de betere ploeg  zelfs op 0-2 kwam na alweer een fraaie combinatie waarbij onze Willem Jan Broch opnieuw het nakijken had.

Best  frustrerend als je zo intens je best doet, maar bepaalde dagen zit het mee en vandaag duidelijk niet.

Na de thee een opnieuw strijdbaar Sportclub Monster, dat de ene na de andere corner eruit wist te halen, wel dreigend, maar nooit een echte kans op een doelpunt. Ook nu viel dat doelpunt aan de andere kant, een wanhopig duikende Willem Jan kreeg nog wel net zijn rechterhand tegen de bal, maar het leder verdween toch in de rechterhoek, een prachtige kopbal,  onhoudbaar erin.0-3.

Wie nu verwachtte dat SC Monster gedesillusioneerd de strijd zou opgeven kwam gelukkig bedrogen uit, want ook de wissels David de Ruiter, Rodney van de Meys en Laurens Kooren gaven tot de laatste seconde goede inzet en dus goede tegenstand.

En dat geeft de echte supporters toch een goed gevoel voor de komende wedstrijden , waarin we heus nog doelpunten gaan scoren. Man of the Match was volgens velen: Bas de Brabander, en dat geeft hoop voor de toekomst !

H. & P.