• Sportclub Monster verliest drie dure punten

25 jan 2020
  • Verleden week werd er zeer ruim gewonnen in de oefenwedstrijd tegen IJsselmonde en kon er flink aan zelfvertrouwen getankt worden. Eerlijkheidshalve moet wel vermeld worden dat IJsselmonde niet de allerbeste ploeg was waar Sportclub Monster tegen heeft gevoetbald, maar toch. Kijk hier voor een koude impressie.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Duno op het programma. De eerste competitiewedstrijd na de winststop en na een wederom geslaagd trainingskamp. Tijdens het trainingskamp was het weer ongetwijfeld aangenamer dan vanmiddag langs de lijn waar het fris was. Helaas kregen de toeschouwers ook geen wedstrijd voorgeschoteld waar men het warmer van kreeg. Aan de wil lag het zeker niet, maar het zat er vandaag gewoon niet in. In tegenstelling tot de andere competitiewedstrijden dusver stond Willem-Jan Broch weer onder de lat geposteerd en was Jari Baggerman om, voor de verslaggever, onduidelijke redenen gepasseerd.

Een verrassend besluit van trainer Marco Meijer die van de week overeenstemming heeft bereikt voor nog een seizoen trainer van Sportclub Monster te zijn. Sportclub Monster begon lastig aan de wedstrijd en dat beeld bleef tot ongeveer 15 minuten voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Hoogerbrugge. Na 10 minuten spelen lag de bal voor de eerste keer achter doelman Broch. Een voorzet van de rechterkant kon er niet uitgehaald worden en kon redelijk eenvoudig worden ingekopt. Een redelijke domper voor de mannen van trainer Meijer die in de 28e al de tweede domper moesten incasseren.

Door slordig balverlies van Sportclub Monster op het middenveld had de linksbuiten van Duno, die het eerste doelpunt voor zijn rekening had genomen, alle tijd om de bal goed voor te geven. Een van de voorwaartsen van Duno werd geen strobreed in de weg gelegd om de bal in het doel te tikken wat dus ook gebeurde. In de rust werden er geen wissels doorgevoerd. Verder in de tweede helft wel een wissel waarbij Steve Hogervorst het veld in kwam voor Patrick van Dijk. Niet lang daarna de aansluitingstreffer voor Sportclub Monster.

Michiel van de Bos frommelde de bal via een scrimmage in het doel. Het was het signaal voor Sportclub Monster om nu echt aan te zetten op zoek naar de gelijkmaker. Nog geen 4 minuten later kregen ze echter de deksel op de neus toen een invaller bij Duno het op zijn heupen kreeg. Hij speelde zichzelf, met hulp van een medespeler, goed vrij en kon vrij op Broch aflopen en rondde knap af. Het verschil was dus weer twee doelpunten. Tegen nagenoeg het einde van de wedstrijd, in de 43e minuut, kwam wederom de aansluitingstreffer. Steve Hogervorst kreeg de bal uit een kluts mee en rondde knap af. De resterende tijd was echter onvoldoende om toch nog een punt mee naar huis te nemen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen DSVP. Dat zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar een goed resultaat is wel noodzakelijk wil Sportclub Monster nog een rol van betekenis gaan spelen in de competitie. Komt dus allen naar Sportpark Polanen om de elluf van Meijer aan te moedigen naar 3 belangrijke punten.

Opstelling: Willem-Jan Broch, Riley van der Hoeven, Michiel van den Bos, Koen Warners, Patrick van Dijk (Steve Hogervorst), Bas de Brabander, Bryan Hogervorst, Jesper Warbout, Jurgen Warbout, Stan van den Bos, Lex Vijverberg.