• Sportclub Monster weer terug in de titelrace.

Sportclub Monster weer terug in titelrace.

Na het gelijkspel bij Duindorp SV leken de kampioenskansen voorbij voor SC Monster. Maar een week later gloort er toch weer hoop. Concurrent VELO morste in eigen huis twee punten tegen GDA, terwijl SC Monster een 1-2 zege bij Verburch pakte. Kijk hier voor de foto reportage. Met nog twee speelrondes voor de boeg loopt de spanning verder op, met VELO aan de leiding met een punt voorsprong. Zaterdag 19 mei op het programma : SC Monster- MSV’71 en MVV’27- VELO.

Zelf winnen en dan maar afwachten wat de concurrent gaat doen. Dat was vooraf de opdracht voor het team van Robin Knoester, dat scherp en geconcentreerd aan de klus begon. Er ontbraken de nodige spelers bij de bezoekers (Saeijs, Hogervorst en van Maanen) maar dat werd gecompenseerd met een tomeloze inzet en wedstrijdinstelling. Het centrale duo achterin (Verkade / van de Bos), geassisteerd door de jonkies op de flanken (Franken / Kooren), gaf niets weg. Doelman Broch plukte alle verdwaalde ballen uit de lucht en zo bouwde SC Monster langzaam maar zeker aan een overwicht.

Warners en Peereboom pakten het middenveld stevig in handen en de vleugelaanvallers (de Ruiter / Rohan) hadden konstant dreiging in hun spel. Invaller spits van Spronsen had echter niet de vorm in huis en zo bleven de echte kansen voor SC Monster lang uit.
    Dat de ontbrekende speler, in de opsomming hierboven, de openingstreffer maakte, is echter geen toeval. Ramon Bruers is de aanvallende middenvelder in het team van Knoester, die perfekt tussen de linies opduikt, waar het team hem nodig heeft. Snelheid, techniek en overzicht. Bruers heeft van alles een beetje, maar geeft altijd 200% voor het elftal. En pakt zijn doelpunten mee. Zo ook tegen Verburch, al leek de 0-1 (30e minuut) randje buitenspel.

De tweede helft was het wachten op de definitieve beslissing. Verburch bakte er weinig van en SC Monster drukte de thuisploeg steeds verder in de defensie. Halverwege het tweede bedrijf viel dan eindelijk de 0-2. Van Spronsen met de assist, de Ruiter die kiezelhard binnen schiet. Rustig uitspelen, zonder kaarten en blessures, dat zat er echter toch niet in. Door een knullig én zeldzaam misverstand achterin, was het binnen twee minuten dan toch raak voor de Poeldijkers. De 1-2 bracht de spanning weer helemaal terug, de gastheren schakelden een tandje bij, en SC Monster was het even helemaal kwijt.

Het slotoffensief van Verburch werd echter knap gepareerd, en zo gingen de drie punten mee naar huis.
    Opstelling SC Monster: Broch; Franken, Verkade , van de Bos (van Kessel), Kooren; Warners, Bruers, Peereboom; de Ruiter (van der Deijl), van Spronsen, Rohan (Langenberg).

• Sportclub Monster weer terug in de titelrace.