• Sportclub Monster weet vandaag niet te overtuigen.

UVS - Sportclub Monster.

SC Monster weet vandaag niet te overtuigen.

Op wederom een prachtige zaterdagmiddag, moest Sportclub Monster weer richting Leiden om tegen het als 5e geplaatste UVS te spelen. Kijk hier voor een fotoverslag.

UVS kan vooralsnog van een goede start spreken met een overwinning en 2 gelijke spelen. Voor de mannen van Monster een belangrijke middag om weg te blijven van de onderste posities; een overwinning is daarom zeer welkom. In de voorgaande ontmoetingen wist Monster de punten mee te nemen, hopelijk werd dat deze dag weer het geval.

De eerste helft startte redelijk gelijkwaardig; UVS kreeg de eerste kans na vijf minuten, maar de inzet belandde over de goal. Monster zette daar na zo’n tien minuten iets tegenover door David De Ruiter die tweemaal op de keeper afging, maar helaas wist deze telkens de bal te onderscheppen. De volgende kans was voor vd Bos via een kopbal, maar ook deze belandde in de handen van de keeper. Zo waren de eerste 20 minuten redelijk gelijk opgaand en waren er kleine kansen voor beide ploegen. Echter daarna was het toch UVS dat sterker werd en het betere veldspel had.
    Monster zakte wat weg en wist de combinatie niet meer de vinden. UVS wist dat in de 33e minuut pas echt uit te buiten. In een flipperkast moment kwam de bal ongelukkig op Peereboom waarna de bal in de goal belandde. Tot aan de rust was het Monster die het probeerde om de aansluiting te vinden, maar dit te slordig uitvoerde. UVS echter bleef keurig op de been en verzuimde de voorsprong te vergroten.

De tweede helft bleef dit speelbeeld zich voortzetten. Monster had nog een kopkans via Bruers, maar ook deze kon de prima spelende keeper van UVS eenvoudig pakken. Dus was het weer UVS dat de wedstrijd controleerde en de meeste kansen creëerde; Monster hoopte op een goed moment en zo de aansluiting te maken, maar helaas kwam dit moment niet. Het was daarom wederom UVS dat de goal wist te vinden. In de 12e minuut werd de 2-0 gescoord. Trainer Knoester greep in met 2 wissels waarbij Stan van den Bos en even later Steve Hogervorst voor van der Meijs en Bronswijk werden ingezet. Het mocht echter allemaal niet baten, het spel van Monster was vandaag niet goed genoeg om het UVS het echt lastig te maken.
    De schade leek nog groter te worden, maar een vrije trap van de thuisclub via de binnenkant van de paal miraculeus uit de goal bleef. Zo eindigde de wedstrijd in 2-0 en blijkt weer dat het niveau in de 2e klasse toch een tandje hoger ligt en Monster dit jaar voor de puntjes moet vechten. Volgende week weer een nieuwe kans tegen Soccer Boys. Hopelijk worden de punten dan wel meegenomen.

Opstelling SC Monster: Broch; Stam, Bronswijk(Hogervorst), Bruers, van der Meijs(S. van den Bos), De Ruiter, Franken, Peereboom, Verkade, M. van den Bos(Kooren); den Brabander.