• Sportclub Monster wint derby tegen HVC'10

Sportclub Monster wint derby tegen HVC’10

In een aantrekkelijke en spannende pot weet Sportclub Monster op Sportpark Polanen HVC’10 te verslaan met 1-0 door een goal van David de Ruiter. Kijk hier voor een foto-reportage. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd waarin de punten hard nodig waren enerzijds door de kwetsbare positie van Monster maar ook de matige prestaties van de mannen uit Hoek van Holland. Trainer Robin Knoester miste Jordi van Maanen door een blessure en hij gaf het vertrouwen aan Stan van den Bos. Henk de Zeeuw van HVC’10 kampt al weken lang met veel blessures en moest een handvol spelers uit lagere elftallen halen.

Voor scheidsrechter Tijs Gommans geen beletsel om af te trappen om half drie. Direct nam Monster het initiatief en had het beste van het spel mede doordat HVC erg behoudend en verdedigend stond te voetballen. Niet erg veel uitgespeelde kansen en pas in de 35e minuut scoorde Raymond Bruers uit buitenspel positie en terecht afgekeurd. Veel aanvallen via David de Ruiter, die een aantal keren goed door kwam en aardige voorzetten afleverde maar helaas net niet de spits kon bereiken. Ook Laurence Kooren kwam weer ouderwets langs de lijn naar voren om een paar zuivere voorzetten te geven. Zijn pass op David de Ruiter was glashelder en daar wist David wel raad mee 1-0.

In de 2e helft ging het tempo en de aanvalsdruk van HVC omhoog en Monster werd teruggedrongen. Binnen 10 minuten moest Willem- Jan Broch tot tweemaal toe een schot van een doorgebroken speler van HVC blokkeren en met prachtig keeperswerk hield hij zijn doel schoon.

Een goal van HVC in de 50e minuut werd wegens buitenspel afgekeurd en Monster werd gelukkig weer wakker. HVC begon onderling te mekkeren en mopperen tegen de scheidsrechter. Dat was te zien aan de slechte concentratie en het geschreeuw van de trainer deed er helemaal niet goed aan. Uiteindelijk was de scheidsrechter de gebeten hond en die was genoodzaakt een paar gele kaarten te geven, waaronder 2 keer geel dus rood. Met 10 man werd er veel druk op Monster gezet en dat gaf een aantal uitbraakkansen voor Monster, die slordig werden uit gespeeld. Uiteindelijk een verdiende overwinning van een gemotiveerd team, die op deze manier zeker weer punten gaat pakken.

Opstelling: Willem Jan Broch, Nick van der Knaap (Vince Franken),Keke Stam, Michiel van den Bos, Laurens Kooren, Mike Peereboom, David de Ruiter ( Andre Rohan), Koen Warners, Ramon Bruers, Bas den Brabander, Stan van den Bos. Reserves Bryan Hogervorst en Jari Baggerman.