• Teambuilding J08-2 in coronatijd.

Het is me wat! Voetballen in coronatijd. De wintertijd die is ingegaan, kouder, natter en in het donker trainen, trainen en nog eens trainen. Op sportpark Polanen. Met verlichting gelukkig. En erg blij natuurlijk dat dit nog wel kan in deze lastige tijden. En toch is het iedere keer weer feest op de training van J08-2.

Na iedere training op maandag en woensdag stappen alle jongens en meiden elke keer weer met een grote glimlach van het veld. Op zaterdag spelen we liefst een onderling wedstrijdje tegen leeftijdsgenootjes. Helaas werd de oefenwedstrijd een dag van tevoren afgeblazen, dus was het last-minute improviseren voor de trainers van J08-2. We wilden de kids iets anders aanbieden dan door-de-weeks. Een alternatief was gelukkig snel gevonden. Lekker ‘ballen’ op een Johan Cruijff Court.

Even op een andere lokatie voor de verandering. Ietsje uitgedund, maar toch met z’n 6-en. We hebben onze traptechniek getraind. Strak over de grond proberen te scoren in een mini doeltje, binnenkant voet natuurlijk., door de lucht over mini-doeltjes (lichaam naar achteren!), stifje oefenen, lobje. Gevoel krijgen bij positiebepaling in het veld, lekker dribbelen. En natuurlijk partijtje en penalties als afsluiter. Wat hadden we weer de grootste lol. Hierna zijn we naar het huis van een van de trainers gegaan en hebben we lekker een stukje taart gegeten. En natuurlijk was er limo voor iedereen.

Voor alle toppetjes lag een lekkere chocolade letter klaar. Hmmm. We hebben met een bolletje wol naar elkaar gegooid en elkaar vragen gesteld en elkaar beter leren kennen. En een mooi spinneweb gemaakt, we zijn een team en we doen het samen. Niet vergeten over te spelen! We doen het met zijn allen, worden steeds beter en hebben plezier met elkaar. We spelen niet in de 1e klasse, en da’s maar goed ook. Jongens en meisjes, we zijn trots op jullie!

De trainers van J08-2.