• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• The Corner

THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF& LUCHTMECHANIEK.

Na weken van afwezigheid was hij er weer: onze keukenprinses Theo Bruggeling! In een nog passend maatkostuum uit de 80-er jaren, met een strop om zijn nek die hem bijna de das om deed, kwam hij zijn verjaardag vieren in de Corner.  Theo is nog één van de weinigen van de 80’s, hij is 83!! Met hart en ziel werd hij toegezongen terwijl hij steeds met een schijn oog richting zíjn keuken bleef kijken om te controleren of alles wel goed ging. Een klein beetje zenuwachtig was hij wel want het zou zo maar kunnen zijn dat hij door zijn gezondheid die keuken vaarwel moet zeggen. Theo heeft een hernia en slikt alle pillen die beschikbaar zijn en waar ze in moeten maakt hem niet, als die kwaal maar verdwijnt en hij weer naar zijn keuken kan.

Theo was niet de enige die zenuwachtig was vandaag. Ook de wedstrijdverslagschrijvers H&P (Henk KoK, zónder cock, en Peet de Zeeuw, mét uw) hadden een kleine spanning onder de leden, wedstrijdspanning dus. Rond het middaguur waren ze al op het sportpark om zoveel mogelijk info binnen te halen voor de hoofdwedstrijd van vandaag: SC Monster 1 tegen Valken 68. (Je heb shirts en je heb shirts, maar dat kanarie geel en roodborst rood is het niet. Dat shirt van ons ziet er echt beter uit. Het levert alleen geen punten op.) Beide heren zijn nogal punctueel en secuur in hun wedstrijdverslagen en hebben de eigenaardigheid om vooraf álles op een rijtje te zetten zodat zij niet voor verrassingen komen te staan en álle puntjes op, als die voorbij komt, de letter i te kunnen zetten. Zo vroeg Peet meerdere malen om het digitale KNVB wedstrijdformulier aan Joop Bruers, oud voorzitter en nu manusje van veel, terwijl Joop nog aan zijn middagmaal zat. Het was geen pizza quattro stagioni, maar één dik belegd broodje gezond. Henk Kok bleef maar aan een bestuurslid van Valken aan zijn hoofd zeuren om de spelersnamen en de naam van hun trainert.

De scheidsrechter werd door de gastheer, dat doet Peet de Zeeuw er óók effe bij, verwelkomt en ook iemand van de KNVB, met een dik gewatteerd winterjack van sponsor ING, werd begroet, die voor de scheidsrechter kwam, om hem te beoordelen. Een talent waarschijnlijk, die ze in de gaten houden. Volgens mij wordt er ook een speler van ons in de gaten gehouden, niet door de KNVB, en dat zal ongetwijfeld BdB zijn. Het is een genot om naar die gozert te kijken. Elke balaanname is goed, links, rechts, het maakt niet uit. Als hij zich vrij loopt, zie je zijn hand naar beneden wijzen, zo van: speel maar in. Het vervolg gaat steeds beter, zijn tempo zou iets hoger kunnen , maar ook voor hem geldt dat het zijn tijd nodig heeft. Wekelijks mogen trainers punten geven voor het spelersklassement. Maximaal zijn dit 6 punten verdeelt over drie spelers; 3pt, 2pt en 1 pt. Ik zou voor vandaag alle beschikbare punten aan hem geven.  Ik heb het vermoeden dat het wedstrijdverslag van H&P ook dit keer een positieve kleur heeft zoals zij dit als geen ander kunnen exalteren (dat laatste is, hullie kennende, stijl van schrijven en betekent verheerlijken, red).

Dat is altijd beter dan iemand de grond inschrijven, dat is heel makkelijk en dat kan iedereen. De realiteit moet natuurlijk niet achterwege blijven, je moet altijd objectief kijken en schrijven. En die is dat ons beste team best veel jonge spelers heeft, die moeten wennen aan het niveau van de 2e klasse. Of je nu als jonge voetballer in kunt stromen in de 3e of in de 2e klasse is wel een verschil. Je moet die gasten de tijd gunnen en geven. Dat het niet loop zoals we graag zouden willen zien kan ook een ándere oorzaak hebben. Alle wedstrijden die ík tot nu toe heb gezien zijn állemaal verloren en de beide uitwedstrijden die werden gewonnen, daar was ik niet bij. Het zal toch niet door míj komen dat er niet wordt gewonnen? Als dit zo is dán zijn we er uit, ik ga dus volgende week níet naar Voorschoten waar ook het tweede team voetbalt. Ik vroeg aan Cees Cutter, de spil, de inspirator, de krukas waar alles om draait bij het tweede elftal, of hij volgende week ook tegen Voorschoten 97 moet voetballen? "

Nee, zei hij, wij spelen tegen het tweede elftal!" ( Dit vroeg ik een hééél eind in de namiddag, dus misschien verstond hij mij niet goed.) Hij won wel van Quick Boys 3 met 4-0. De hoofdwedstrijd werd dus verloren. Het zag er in de ochtend slecht uit met de weersomstandigheden, maar tijdens de wedstrijd was het met een heerlijk zonnetje gewoon lekker langs de lijn. Tussendoor, in me eentje, nog effe een bal uit de sloot gehaald, en helaas, had  ik in die tussentijd niets gemist. Een of andere speler had met een ziekenhuisbal de bal met een vaart de sloot ingeschoten.  Of het niks kost die ballen. Tijdens de 70’s en 80’s show bij de Derde helft heb ik ook niets gemist. Ik zag die Johan Molenkamp, één van de organisatoren, ook al zenuwachtig zijn, maar dat was hij al wéken. Kamp Molenkamp heeft wel een dik, vet feest neergezet met een overvolle kantine waar niemand meer bij kon. Hij versierde zoveel mogelijk dames met hoedjes en slingers, wat hem nog goed af ging, en er was héérlijke muziek.
    Alle gasten werden zelfs voorzien van een tussendoor hapje. Kamp Valk, de barman met zijn maten, zorgde voor de drank en dat liep als een trein. Feesten, dat kunnen wij wel, daar scoren wij wel mee. De punten die we graag zien zijn onderweg, eerlijk waar. Volgende week uit naar Voorschot. Ik kom níet kijken, dus drie punten!

Het was een mooie dag.  o-j