• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• The Corner.

THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF& LUCHTMECHANIEK.

Overal worden er spelletjes gespeeld, soms vieze spelletjes. Daar kunnen zij bij de FIFA over mee praten want in de voetballerij gaat er veel geld in omloop. Nadat de ene voorzitter is weggestuurd staat de volgende al weer in de wachtrij omdat die net zo slecht schijnt te zijn als voorganger. In Bëlgie kunnen ze er ook wat van met die vuile spelletjes. Daar wordt al tijden gesjoemeld met het beïnvloeden van wedstrijduitslagen door spelers, voetbalmakelaars en scheidsrechters die zich om laten kopen. En dat allemaal voor geld , véél geld      óf een dure auto, b.v. een Suzuki Swift. Voor wat hoort wat, zullen ze wel denken daar. Dat omkopen had oud scheidsrechter Lau van Ravens niet overkomen, daar was hij te ijdel voor.

De goede man is verleden week overleden en hij was regelmatig op ons sportpark te zien. Hij was een kameraad van Kees Steenks ( één van The Big Three) die altijd met trots met hem langs de lijn stond. Op de vrijwilligersavond van afgelopen vrijdag werd tussen de hapjes door, onze tafel had een éigen buffet, ook een spelletje gespeeld. Ik zal niet zeggen dat het een vies spelletje was maar enige bijsmaak proefde ik toch wel en ik was daar niet alleen in. De voorzitter had in zijn onvoorbereide toespraak, lang genoeg deze keer, verrassend genoeg een mooi bericht te melden, dat prima paste op deze vrijwilligersavond. Alle selectiespelers, ongeveer 55 man sterk, gaan allemaal iets terug doen voor de club. Dan moet u denken aan een jeugdwedstrijd fluiten, training geven aan de jeugdspelers (woensdagavond stond ik in weer en wind te kijken naar een training, zoals beloofd, en wie waren er niet? Mike Groenewegen en die v Dellûff??   Ze hadden H OJ cursus!), bardiensten draaien of het organiseren van een Derde helft.

Sommigen zitten in een club voor het regelen van sfeeracties bij het eerste elftal en anderen doen in sponsorzaken. Voor wat hoort wat, er wordt ten slotte zat voor hen geregeld. Na deze plezierige mededeling was het woord aan één van de organisatoren van deze avond en werd de popquiz voorgesteld en vooral uitgelegd. Dit was overigens een prettige onderbreking om niet de hele avond met dezelfde mensen te hoeven praten die bij mij aan tafel zaten.  Alle aanwezigen kregen een aantal vragen om te beantwoorden. Het was in het begin een beetje verwarrend want over het aantal vragen was wat onduidelijkheid en een beetje rommelig. Theo Dielens en Arnold Boeke, de twee organisatoren van de avond, hadden  een tiental vragen bedacht. Hoeveel jeugdtrainers lopen er bij ons rond? Wie neemt de taken volgend jaar over van onze lieftallige HKZ Karina Bronswijk? Noem de drie hoofdsponsors. Dit waren een paar van de vragen, en wie denkt u wie de winnaar was??.en wie werd er tweede? (Voordat de winnaar bekend werd gemaakt werd Albert v Kessel uitgesloten van deelname voor de prijzen want hij had met voorkennis meegespeeld!) En daar komtie?? de winnaar was??. Leo Olsthoorn! U moet weten dat Leo en Theo kennissen voor het leven zijn. Hoezo een spelletje met een bijsmaak. Hij won een ontbijt voor 2 personen (Leo én Theo) bij strandtent de Coast, die ook sponsor van onze vereniging is.

Frans Geleynse werd, met ruime afstand, tweede. Waar denkt u dat die twee zaten. Die zaten bij mij aan tafel, met zwager Chris v Z, u weet wel de zwager van v Z sr, bij Willem Steenvoort en bij Nico v/d Ende. Wij vieren dachten bij alle vragen hardop en zodoende hebben hullie, Leo en Frans, de prijzen binnen gehaald. Maar nog geen bedankje hè of wat ook! Al met al was het een leuke avond, die popquiz houden we er in, en iedereen kreeg ook nog een mooie orchidee mee. De hele gang stond vol met veilingkarren gevuld met deze bloemige planten die gesponsord werden door de Bosbrothers from the Peacebestlane. Eén van de Bosbrothers, Twan, scoorde het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Voorschoten. Door het verlies zijn we er niets mee opgeschoten en staan nu net boven TAVV. Dit is de volgende tegenstander, dus een héle belangrijke wedstrijd. Het enige pluspunt, voor mij dan, en conclusie die ik kan trekken, is dat het niet door mijn aanwezigheid komt dat er wordt verloren. Hierdoor kan ik met een gerust hart, wéér voor mij dan, naar alle wedstrijden om de spelers aan te moedigen.  En dat ga ik uiteraard ook doen, en met mij vele supporters. Juist nu hebben de spelers en staf die support nodig en gaan we er voor om te zorgen dat zij gaan klimmen en laten de spelers de tegenstanders álle hoeken van het veld zien.

Zeker met die nieuwe Cornervlaggen. Er is mij gevraagd, of hunnie van de Corner, die nieuwe Cornervlaggen willen sponsoren. De onderhandelingen gingen moeizaam, maar er is een besluit genomen. Het eindgesprek moet nog plaatsvinden, ik dacht aan de Coast, met o.a. Jari Baggerman van de sponsorcommissie. Het zal een mooi gezicht zijn op het hoofdveld met die mooie vlaggen om te kijken naar het mooiste spelletje wat er is. Wij doen wat voor de spelers en hopelijk doen de spelers iets voor ons. Voor wat hoort wat. Volgende week effe geen competitie en daarná gaan we weer knallen met z´n allen!!

Het was een mooie dag.     o-j