• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• The Corner.

THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Zou er in de voetbalsport ook doping worden gebruikt? Denk het hè. Dat daar zo weinig over gepubliceerd wordt is natuurlijk wel vreemd. Laatst stond er iets over in de kranten over vermeende doping door het overmatige gebruik van pijnstillers of injecties. Deze noodgreep was tijdens het laatst gespeelde WK bovengemiddeld. Ook bij ons worden zelfs door sommige spelers hulpmiddelen genomen. Verleden week zat JB zelfs met een injectienaald op de reservebank. Al had hij in moeten vallen, dan zou eerst de spuit in zijn gekwetste enkel zijn geprikt. Die doping is van alle dag zoals iedereen weet en in elke sport, dús ook in het voetbal.
    Dat bericht, van halverwege de jaren tachtig!, van de zoekgeraakte urinemonsters van die twee schaatsers komt nu opeens uit de kast vallen. Wat een gezeik zeg. Die van Gennep zei dat ze heus zelf wel weet wat ze in haar mond stopt. Een beetje een uitspraak met dubbele lading. Zeker als je bij deze doofpotaffaire ook onze Martin Smeets, hij van die altijd te grote Noorse trui, samen met Ria Visser op tv ziet. Laten die twee nou een écht scheve skate off hebben gehad, of mag ik dat niet zeggen.  Het verhaal gaat dat in de eindjaren zeventig en begin jaren tachtig ook bij RKSVM en bij de VV Monster het een en ander is mis gegaan. Ook toen is er volgens zeggen stiekem iets gebruikt.
    Want hoe was het mogelijk dat een toen veel scorende spits een periode lang kans op kans miste? Bij hem had het dus geen effect. Hoe kon het dat belangrijke spelers álle competitiewedstrijden hebben gespeeld en zelfs niet éne training hebben over geslagen? Het vermoeden was, toen al, dat een verzorger, die bij beide clubs heeft gewerkt, met zijn ‘eigen’ systeem van behandelen veel vraagtekens opriep. Wát je ook als speler mankeerde, hij stelde meestal voor om een wisselbadje te nemen. Dat kon dan in zijn behandelkamer en moest je iets innemen. Het klopte van geen kant, en bijna elke speler deed het. Er is wel eens geprobeerd om het allemaal te achterhalen, maar de bestuursleden van toen hadden of een black-out of waren het vergeten.
    Voor mij is voetbal sowieso een soort doping, maar gelukkig hoef ik er niets voor in te nemen. Iedereen moet het beleven zoals het voor hem of haar goed voelt, wie of wat je ook bent. Dat die Derksen zoveel publiciteit krijgt, zelfs in de Corner, over zijn uitlatingen over homo of lesbi in het voetbal is natuurlijk van de zotte. Hij zegt ook vreemde dingen over mensen die van een soort muziek houden, wat hij afschuwelijke herrie vindt. Gelukkig mag je hier over alles iets schrijven of zeggen.

Nou ja alles, als het maar binnen de lijntjes is. Ik mag best zeggen dat het eerste elftal aan klantenbinding heeft gedaan binnen hun lijnen op het hoofdveld. De 1-0 voorsprong (Jordi v Maanen) was om van te smullen! Wát een geweldige was dat en dat bij ons, op sportpark Polanen. Dát willen we meer zien. (Vlak voor de wedstrijd moest Stan v/d Bos door een blessure afhaken, maar de trainert, met al zijn ervaring, ging gelijk over op plan B.) Hierna werd binnen de vijf minuten de voorsprong weggeven. Volgens mij geheel onnodig.
    Het ging twee keer mis aan de linkerkant, daar moet dus aan gewerkt worden. Laurens Kooren had het lastig en dat werd hem ook duidelijk gezegd en dat mag best. Ook de hulp van BdB mocht niet baten en kreeg na zijn overtreding in de zestien geen geel, gelukkig. Net voor de rust viel de gelijkmaker (Ramon Bruers) en dat was effe lekker. Op de tribune werd fanatiek meegeleefd met de spelers en werden ze flink toegejuicht. Ik zat tussen een aantal voetbalmoeders en die zaten allemaal hun kindje aan te moedigen. Gelukkig had ik een muts op én een oortje in, met muziek, waar Derksen niet van houdt. Het was wachten op de 3-2 en die viel. Via de hardwerkende en jonge Lex Vijverberg, zijn moeder zat ook vlak bij mij in de buurt, werd de bal naar Jordi v Maanen gespeeld en die tikte de bal binnen. Iedereen blij en we hadden nog blijer kunnen worden  als ze er nog eentje hadden ingepeerd.

Het kon, de kansen waren er, meer dan twee zelfs. Ook DoCos kreeg kansen maar het lukte ook hen niet om te scoren. Met nog vijf seconden te spelen, dat had de scheidsrechter aangegeven, werd er een vrije trap richting ons doel geschoten en hoe het gebeurde was niet goed te zien, maar de bal ging in het doel!! Er werd zelfs niet meer afgefloten en het gelijke spel voelde direct na de fluit als een verloren wedstrijd. Nadat alle spelers en staf, én alle voetbalmoeders en andere supporters, waren afgekoeld was de mening toch wel dat beide ploegen met een punt tevreden moeten zijn. Had toch wel effe lekker geweest hoor die drie puntjes.

Aan de inzet heeft het niet geleden, die was voortreffelijk, alleen dat afronden hè, dat is wel een dingetje. Er wordt aan gewerkt heb ik gehoord. Ik heb ook gehoord, om het af te ronden, én gezien, dat het in de ochtend vrij druk was in de Corner. Dat was trouwens ook aan de rekening te zien! Er was gebak, een grote doos vol, van banketbakkerij Grootendorst, van v Z sr. Hij is 60 jaar geworden en dat kun je zien ook. Op zijn feessie was het wonderbaarlijk druk?, en óók gezellig. We hebben het ook nog even over de voetbal gehad. Het blijft toch leuk om er over te praten, het blijft verslavend. Voor mij wel en ik hoef gelukkig niet naar een kliniek want heb geen last van eigenaardig of vreemd gedrag. Héérlijk die voetbal.

Het was een mooie dag.  o-j