• The Corner.

The Corner van 3-Febr.

Net als verleden week zijn er ook vandaag weer afgelastingen. Door dat kleine beetje sneeuw - zelfs rail away was de weg kwijt- was het geen verrassing dat de velden van de Poldervogels, lees TAVV,  zouden worden afgekeurd. Op onze zandgrond velden was heel goed te voetballen. Onze veldmaarschalk was geheel verbijsterd. Wéér geen competitiewedstrijd voor onze helden. Wél voor onze bijna helden.  Die moesten even geduld hebben want de aanvangstijd was pas om drie uur. En dat hélemaal in Lisse, echt altijd lastig, op veld zes, links over de brug en daarna het hele achterste veld.

In vroeger jaren heb ik daar ook wel gespeeld en we misten toen ook wel eens de juiste afslag. Ik heb een keer op Schiphol gestaan, op de afslag departures, óók de weg kwijt, tóen al. Dat was nog in de tijd zonder navigatiesystems of streetwise of view, maar met versleten en altijd verkeerd opgevouwen anwbautoroutekaarten. Gelukkig heeft de trainert van het tweede elftal ook de juiste instelling, net als de hoofdtrainer, om met zijn team zo hoog mogelijk te eindigen in dit, ook voor hem, laatste seizoen bij onze vereniging. Net als de hoofdtrainert gaat hij onze club verlaten.
    Je kunt wel zeggen dat Geert het gewoon goed  doet bij ons. En dát met een geprepareerde knie! We moeten natuurlijk niet vergeten dat hij altijd goede ondersteuning heeft van zijn leidert Cees S en grens Aadt. De vacaturebank draait op dit moment op volle toeren, hun site is volledig overbelast, er is niet doorheen te komen. Als de nieuwe trainerts maar niet te veel voorwaarden op tafel leggen en niet te veel eisen. Misschien is het een optie om een goede trainer aan te stellen, voor niet de hoofdprijs, om zodoende meer te kunnen investeren in onze jeugdopleiding. Bij ons als eenvoudige, middelmatige amateurvereniging kun je beter investeren in de eigen jeugdspelers dan veel geld betalen aan een hoofdtrainer, die maar voor hoogstens twee of drie jaar, als ze het halen, aan de club verbonden zijn. Het moet natuurlijk ook niet zo zijn dat wij de jeugdspelers zo goed gaan opleiden zodat anderen daar van gaan profiteren. Al die uitnodigingen van onze jeugdspelers om bij de  KNVB selectie wedstrijden te spelen of trainingen bij te wonen is allemaal leuk en aardig, als ze maar bij ons blijven voetballen.
    Ik heb zelfs bij het laatste familietoernooi tegen een toptalent gespeeld, zoals Nance van der Meer. Zij speelde  op dit toernooi voor de gezelligheid en dat zegt genoeg. Een andere tegenspeelster was Luna Knoester. Er werd trouwens dik verloren van die meiden. Mijn laatste partijtje bij de Zomi training op de donderdagavond heb ik wel gewonnen. Gelukkig zat ik bij de partij mét hesjes - nieuwe gesponsorde, rode hesjes en roken nog lekker fris -  want het was best wel koud. Als u wilt kunt u zich als bedrijf, met kennissen,  vrienden (die moet u dan wel hebben) of met buren zich nu al inschrijven voor het aankomende  familietoernooi op zaterdag 25 juni. Een beetje op tijd, het is nog maar  net februari, maar ook dit jaar geldt: Vol is Vol! Het smeren en beleggen, hamkaasworsthagelslag, van de broodjes en klaarmaken van de fruithapjes staat al in mijn agenda. Het zal wel weer volle bak worden, als het maar gezellig is joh! Gezellig en druk was het weer in de Corner, zonder gebak deze keer, daar gaat het altijd door, al wordt álles afgekeurd.
    Vanochtend mochten de meeste jeugdspelers niet voetballen omdat de consul de velden had afgekeurd, omdat het te koud was voor de kinderen!  Sorry kinderen, wij vinden het te koud voor jullie?

Al die bikkels uit de Corner, niet állemaal hoor, die weten het nog en kunnen de winter van '63 nog voelen. Als je die meegemaakt hebt moet er heel wat gebeuren wil je iets afkeuren. Ik ben toen bij een sloot achter de Monsterse veiling met schaatsen door het ijs gezakt. Mijn toen nog kleine pieliewielie was helemaal stijf   gevroren, de ijspegels hingen er aan. En toen vanaf de veiling naar huis lopen!

Tóen was het koud!  Van de wedstrijd Barcelona-Sevilla werd ik wel warm afgelopen woensdag. Wát een wedstrijd was dat. En er staan er nog een paar op het program voor de Coppa del Rey; 2x Barca-Real en daarna nog een keer voor de competitie. Bij ons ook hè, voor de KNVB beker, weer een Feyenoord-Ajax. De voorverkoop is op 6-2. Het ook nog 7-2 kunnen worden, maar dit was al erg genoeg.
    Volgende week gaan we allemaal lekker naar buiten. Lekker ballen.
    Het was een mooie dag.  o-j