• The Corner.

24 feb 2019
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W STEENVOORT. MONTAGEBEDRIJF & LUCKTMECHANIEK.

Het is natuurlijk geen toeval dat na het bezoek van de burgemeester en wethouder van afgelopen zaterdag, deze week het héle college van B&W, op de fiets, langs is geweest op ons sportpark. Die Bouke en Pieter zijn natuurlijk diep onder de indruk geraakt van alles wat ze te horen kregen, wat ze zagen, hoe ze ontvangen werden en wat er zo al gaande is bij ons.  Natuurlijk hebben al die trainers die gesolliciteerd hebben dit ook gelezen of meegekregen. Er was voldoende keuze, dus ga ik er vanuit dat de beste voor onze club is gekozen door echte kenners. Er zijn in ieder geval veel mensen over geïnformeerd of gevraagd (selectiespelers en o.a. v Dellûf) waar we goed aan doen. Behalve ....     aan de mensen die wel eens in de Corner komen.

En daar zit toch wel een beetje voetbalervaring.  Uiteraard hebben degenen die er over moesten beslissen wel het een en ander meegenomen in hun besluit. Niet te duur, niet te oud, niet te autoritair, niet te grote mond. De nieuwe hoofdtrainer, Marco Meijer, al járen geen hoofdtrainer maar wel bekend met ABC, is binnengehaald voor een prikkie. Hij kost ons denk een paar kissies druiven, een bak sinaasappels en een puntzak radijs. Eén van de criteria die werd geëist, is het communiceren met diverse organen, Ons Orgaan, binnen de vereniging. Het is al jaren zo dat een nieuw aangestelde trainert verplicht is voor een bezoek aan de Corner. (De enige koffieklanten vanochtend zaten in de Corner, mét de sponsor. Voor de rest was het héle clubhuis leeg.) Het is wel zéér verstandig om dit te aanvaarden, zie de hele kleine lettertjes in het contract. De nieuwe trainert van het tweede elftal is Marc Dijkhuizen. Hij is vrij bekend bij ons want hij heeft in het eerste en tweede elftal gespeeld. Een goede voetballer, maar of het een goede trainer is die voor het eerst een seniorenteam gaat coachen is nog de vraag. Een uitdaging voor hem én voor ons. Voor het volgende seizoen zijn nu dus de selectieteams weer voorzien van trainers. Verleden week tekende John de Vries, trainer van het 3e elftal, al zijn contract. Het grootste struikelblok, waar ook de meeste tijd is voor uitgetrokken door de TC, was het verlengen, of niet, van het contract van de hoofdtrainer van de zomi's. Niet alle spelers, er zitten daar écht een paar lastige egotrippers bij, stemden tegen, dus Robert Lasschyt mag nog zeker een jaar training geven. Het geeft wel rust binnen de vereniging nu dit achter de rug is, al is een beetje onrust ook niet erg.

Deze verse berichten kunt u sinds kort ook via Instagram ontvangen. Op Instagram, tegenwoordig een van de meest populaire sociale netwerken, las ik dat wij een ronde verder zijn in de Westland cup, zónder te spelen! Tegenstander Loosduinen heeft zich afgemeld  vanwege een druk programma en daardoor is de uitslag op papier  bepaald op een 3-0 overwinning voor ons. Als dit maar geen protesten oplevert van andere verenigingen. Zo hebben wij wel een voordeel door meer rust en minder kans op blessures. Zelfs de KNVB is akkoord. Wijze mannen daar in Zeist, zij denken tenminste mee met het voetbal in Monster. Zelfs zoveel dat wij misschien ook terecht komen in het weekendvoetbal. De indelingen kunnen volgend seizoen helemaal gewijzigd worden. Zo zouden wij mogelijk tegen zondagclub Meeuwenplaat - niet te verwarren met De Zeemeeuwen- moeten voetballen. Daar is niks op tegen maar hullie kunnen dan wel aanvragen om op een vrijdagavond, zo rond 18u, te willen spelen! Daar ga ik dan natuurlijk wél heen om te kijken. Het zal mij benieuwen of dit plan ook werkelijk uitgevoerd gaat worden.

Het tactische plan van de trainert om Voorschoten niet te laten winnen is gelukt. (De balsponsor was van de afwezige familie Bronswijk. Het leek vandaag wel voorjaar hè, dan weet je het wel.) Door een paar afwezigen werd BdB in de achterhoede geplaatst en Marc Voois stond rechtsbuiten, verder waren er weinig wijzigingen bij dit duel. Persoonlijk zie ik Basje liever op het middenveld, maar hij deed het goed. WJB pakte een paar goede ballen behalve die ene mooie vrije schop van hun aanvoerder. Gelijk hierna kregen wij een kado; een pingel. Die werd keurig binnen geschoten door Peereboom. We hadden bijna, in minuut 91, de 2-1 gescoord na een mooie pass van Rodney v/d Meijs op spits Jordi v Maanen. Dát zou wat geweest zijn! Tegen het einde van de wedstrijd liep André Rohan zich warm. Na zijn zware blessure bij het begin van dit seizoen is hij nu weer op de weg terug. Dat is wel een opsteker, voor hem en het team. Als hij weer fit is kan hij met zijn snelheid voor meer gevaar zorgen bij de tegenstanders. Zijn schoonvader is overigens nog een beetje afwachtend, maar die heeft meer verstand van duiven. Met meer dan tien afwezige spelers hebben de trainers van het eerste en tweede elftal hun teams prima voorbereid en hiermee een redelijk resultaat gehaald, al had winnen leuker geweest. Volgende week is er de hele verre uitwedstrijd ergens in de polder, tegen TAVV en daarna thuis tegen Soccerboys, waar overtuigend met 3-0 werd gewonnen. Doe je best en alle trainers en leiders (eM, C and Cee) en assistenten en verzorgers veel succes. Alle spelers klaar.....voetballen maar!!

Het was een mooie dag.        o-j