• The Corner.

3 mrt 2019
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Voordat ik vanochtend naar het sportpark fietste reed ik even door naar zwembad De Boetzelaer, ten minste wat er van over was, na de grote brand. Bijna álle inwoners van Monster zijn er denk wel  even langs gereden om te kijken, want wie heeft er niet gezwommen. Niet iedereen mocht er langs, er zijn er ook die rechtsomkeer moesten maken vanaf de Casembrootlaan, en terecht! Een triest gebeuren als je die puinhoop ziet en dat door een storing in een drankautomaat.

Het is te hopen dat Theo v d Keuken-Bruggeling voortaan wel de stekker uit het stopcontact haalt van zijn tostiijzer. (We zijn al een keer, ternauwernood, behoedt van een ramp, door dat gaslek in de meterkast, door oplettendheid van HKarinaZ.) We moeten er niet aan denken dat Theo zijn keuken, in zijn laatste jaar, in de fik komt te staan. Er is trouwens een bekende opgepakt, die jaren terug ook verdacht werd van het aansteken van de oude veiling aan de havenstraat. Ik had nog wel even langer kunnen blijven om te kijken naar die troep want op het sportpark was, net als verleden week, weinig te beleven. En to day was het nog wel  'supersaterday' met o.a. Tottenham Hotspurs-Arsenal (and sunday Everton-Liverpool). De laatste wedstrijd wordt ook wel de Mersyside derby genoemd. (In deze wijk van Liverpool zijn veel families waarvan ouders en kinderen verdeeld supporter zijn van de ene of de andere club.

Dát zijn prettige ontmoetingen in de pubbs daar of discussies bij het koffieapparaat.) In Italië is de topper Lazio tegen AS Roma en voor de derde keer dit seizoen in Spanje; Real-Barca. De káns bestaat dat er een vierde ontmoeting komt, maar dan mag Real niet verliezen van Ajax in de CL. Wij hadden afgelopen woensdag, óók voor de derde keer, de kraker Feyenoord-Ajax. Deze keer voor de beker en de finale wordt gespeeld door Ajax en Willem 2. Wél in de Kuip, dat dan weer wel, mét  supporters uit Amsterdam. En vandaag is ook de opening van het wielerseizoen; De Omloop, maar dat is voor de échte wielrenners. Onze veldmaarschalk, drager van het kruis en speldje van de orde van de KNVB, Ton Vollebrecht, had dus weer een rustige dag. Dat er zo weinig gevoetbald  wordt, vind hij niet goed voor de jeugdspelers. Die hebben regelmaat nodig, en daar heeft hij wel een punt. Er zijn jeugdteams die al vier weken! niet gevoetbald hebben door vakantie en afkeuringen. Daar word je niet beter van.

Bij ons was het dus geen superday, het was meer een lost day. Ondanks de goed gevulde supportersbus met de meest fanatieke supporters was het een tegenvallende wedstrijd in het Groene Hart van Zuid Holland. Er werd verloren van TAVV, die al bijna het hele seizoen onderaan staat. Er is weinig te melden over de wedstrijd want ik ben er niet bij geweest. (De training van dinsdag zag er goed uit.) Laten we zeggen dat er meer punten waren verwacht. De ploegen die ik wel heb zien spelen deden wel aan hun  verwachtingen en wonnen hun wedstrijd. SC Monster JO-19 speelde tegen Vredenburch JO-19, en deze twee teams staan gelijk in punten in de voorjaarscompetitie. Na vandaag staat SC Monster alleen bovenaan. Het werd 5-0 tegen de Hagenaars. Van die vijf doelpunten is er maar eentje die echt goed vastgelegd is. Alle andere doelpunten werden gemist door de huisfotograaf van vandaag op het sportpark. Het statief stond naar mijn idee te laag, positie was goed, lensinstelling was goed, het PASM modus was perfect, maar het ontbrak haar aan timing en snelheid. (Misschien is zij een kanshebster voor de positie bij de VR1 als keepster want dat kon ze écht goed. En dan, is er geen keepster die in het VR2 keept?)) Eén van de doelpunten die ze miste was die van Roy v/d Ven.

Hij schoot een bal vanaf zeker wel 25 meters stijf in het linker kruis, een schítterend doelpunt. De meeste jonge talenten deden het prima in deze wedstrijd. Ook de wat oudere talenten op het flatveld wonnen hun wedstrijd. Lange tijd was ik de enige supporter bij deze wedstrijd tegen de oude knarren van PGS/Vogel 2. Bij onze old stars zaten meer reservespelers op de bank, met hun kroost, dan supporters aan de zijlijn. Ik was een klein kwartier, lang zat, de enige.  Nadat de spelers en de supporters weer terug waren uit de polder, riep onze milieuprikkeractivist Chris v Z, de zwager van v Z sr, naar één van de spelers die over de nieuwe hoekvlaggen gaat, hoe de vlag er nu voor staat. Het duurt hem allemaal te lang. Hij is nu 77 en hoopt niet dat ze bij hem gebruikt worden op zijn vier volgauto´s. Hopelijk blijven onze supporters de spelers steunen in hun strijd om boven de gevarenlijn te blijven.

Dinsdag eerst nog effe tegen Westlandia voor de Westlandcup en zaterdag is eerst de voorwedstrijd SC Monster 2- Scheveningen 2 en daarna de topper SC Monster tegen Soccerboys. Speciaal voor deze belangrijke wedstrijden wilde ik een supporterspetje met onze geweldige clubkleuren kopen bij de fanshop. Ik heb er  wel een uur voor de deur gestaan!! Nee wat denkie, de shop was dicht  i.v.m. de carnaval! Wát een kruikenzeikers zeg. Wist u trouwens dat ik géén zwemdiploma heb. Misschien kan ik dat alsnog halen als het nieuwe bad er is. Gá er voor mannen tegen die vissers en die voetbaljongens! Kom op!!

Het was een mooie dag.   o-j