• The Corner.

  10 mrt 2019
 • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

  Cock&Knoester kunnen hun duobaan wel vergeten bij Feyenoord want Japie Stam wordt de nieuwe trainert van de Rotterdamse club. Woensdagochtend werd  dit nieuws wereldkundig gemaakt, maar dat viel een beetje in het niet bij de overweldigende berichten in alle kranten over de prestatie van Ajax, tegen het toch nog altijd grote Real-Madrid. Het heeft even geduurd maar ze speelden magistraal. Ik kan me nog wel de halve finalewedstrijd Real- Ajax op 25 april 1973 herinneren, die was ook onvergetelijk,  met een weergaloos spelende Johan Cruyff. Hét hoogtepunt van die wedstrijd was het balletje hooghouden van de begaafde technicus Gerrie Mühren. Hij scoorde ook de winnende treffer. Velen van ons kunnen zich ongetwijfeld ook nog wel de wedstrijd in de groepsfase van de CL Real- Ajax uit 1995 voor de geest halen met een fabelachtig spelende Jari Litmanen en een beresterke Patrick Kluivert.

  Deze wedstrijd werd met 0-2 gewonnen, met óók nog  twee ónterecht -  geen VAR, die was toen nog far away - afgekeurde doelpunten.  Wie heeft níet de wedstrijd Real- Ajax van afgelopen dinsdag gezien. Deze keer met het geniale spel van  Tadic - met een  weergaloos mooi doelpunt - en een fantastische, nog jonge, Frenkie de Jong, die alvast een voorproefje liet zien voor het volgende seizoen daar in Spanje. Niet iederéén van ons heeft deze sensationele prestatie meegemaakt . Er waren een aantal supporters bij de wedstrijd Westlandia-SC Monster die na de eerste helft naar huis gingen, maar er waren er ook die daar bleven. (Verleden week verkeerd gegokt door mij. Deze wedstrijd was niet voor de Westlandcup maar voor de Sir Winston Casino cup.) De Ajax supporters lagen heerlijk op hun bankie, met een zak chips en een biertje voor dé topper van de avond. Dat was natuurlijk Real Madrid tegen Ajax.  (En u zult het misschien niet geloven maar woensdagochtend heb ik de wedstrijd nóg een keer gekeken, wéér languit op de bank,  zónder chips, maar met een héérlijke cappuccino! Het was weer ongelooflijk.)

  De supporters die achterbleven in Naaldwijk, de échte die hards, waren zéér verontwaardigd. " Het word toch niks in Madrid, he- le- maal niks!!", riepen ze mij na. Gelukkig voor hen zagen ze ook een goed spelend SC Monster, met keepert JB in het doel, Melvin Bronswijk links centraal achterin en stijf tegen de zijlijn vlaggert AvdA. In de eerste helft hadden ze zéker voor móeten staan. Toch werd er verloren,  door een doelpunt in.... minuut 89! Het spel van SC Monster had meer verdiend. Vandaag was er door het prima spel van dinsdag, zeker in de achterhoede, goede hoop voor een driepunter tegen Soccerboys, waar uit ook werd gewonnen. De trainert bepaalt en beslist en ik had vandaag verwacht dat hij zou spelen met de achterhoede van dinsdag en lekker Michiel v/d Bos de hele linkerflank laten bezetten, wat hij dinsdag ook goed deed. In de eerste helft waren er vandaag wel een paar goede aanvallen over rechts, met goede voorzetten en ook een paar gevaarlijke schoten op het doel. Vanaf de linkerkant kwam weinig tot geen gevaar.

  De middenvelders Mike Peereboom en Bassie zouden meer aangespeeld moeten worden om het spel te bepalen en te verdelen. De tweede helft was  niet best, ook niet van de tegenpartij en wij hebben níks. Hadden alle spelers maar een beetje meer last van opvliegers, net als HKZ de hele dag had. Lizzy en Ted zagen er trouwens mooi uit in hun  fel oranje outfit. Het mooiste op het hoofdveld waren de nieuwe hoekvlaggen. Op elke Corner wapperden de vlaggen, vól in de volle wind. Dat staat ook in het contract hè, hoewel dat nog ondertekend moet worden. Er moet minstens een wind van kracht 3.2 Beaufort staan voordat de vlaggen naar buiten mogen. Als het windstil is hebben ze pech. Ze mogen ook alleen maar opgehaald worden door degenen die in de Corner zitten. Vanochtend was de Corner weer helemaal gereserveerd door Paul Valluk, die als halve tuinder een volle tuindersbak in schonk. Ben moest snel naar huis om zijn eerste loonstrook te bestuderen. v Z sr heeft wielrennen gekeken en daarna kwam hij alsnog stoken, tijdens de nazit. Chris, de zwager van v Z sr, is al een beetje zenuwachtig voor de formule1 race  volgende week in Australië.

  Zijn wekker is al ingesteld. Rini was rustig vandaag, pilletje op tijd ingenomen gelukkig, voor ons. Frans is momenteel mantelzorger en heeft andere dingen te doen. Aad zijn hart gaat goed maar nu heeft hij knieklachten en gaat voor een mri scan. Die knie moet voor het varend corso weer in orde zijn. Nico, dé keukenkampioen, heeft rugklachten en gaat volgende week naar een kraker en hoopt dat er dan een stuk of wat Thaise kippetjes over zijn rug gaan lopen.  Er zíjn nog meer wensen en daar gaan wij uitkomen met onze contactpersoon Jari Baggerman van de sponsorcommissie, die ook bij deze wordt bedankt. Ook de jeugdcommissie is er uitgekomen, met een nieuwe jeugdtrainer voor de JO-17 voor het volgende seizoen. Mijn bron is onuitputtelijk, maar die moet ik natuurlijk wel beschermen. Wij moeten er ook voor zorgen om onze spelers te behouden want er zijn kapers op de Heijdse kust. Gelukkig zijn andere verenigingen er niet in geslaagd , na gesprekken met sommige spelers van ons, om elders te gaan ballen. Als ze dat nóg een keer gaan doen dan ga ík wel effe praten met die lui! Je moet maar zo denken, waar je ook voetbalt, hoe leuk je team ook is, hoe goed je het kunt vinden met je leidert en trainert-- of niet--, hoe kritisch de supporters ook zijn, hoe vaak je ook bardiensten moet meedraaien, nergens zijn er mooiere Cornervlaggen dan bij ons, bij SC Monster!!

  Het was een mooie dag.   o-j