• The Corner.

17 mrt 2019
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Het bestuur heeft de uitslag van de wedstrijd SC Monster VR 1- RKAVV VR 1 niet afgewacht en vóóraf het contract verlengd met Bianca Knoppers.  Zij is al ácht jaar als trainster actief bij onze vereniging. Wélke trainer krijgt dát voor elkaar tegenwoordig. Bianca is de Foppe de Haan van het vrouwenvoetbal. Nadat ze de finale heeft gehaald van de FeVoWest vrouwen cup kan zij, en haar team, niet meer stuk. Die meiden laten van zich horen én willen zich nóg liever laten zien. Ze behaalden vandaag ook al een periodetitel binnen. De dames hebben dus een toetje binnen gehaald en het lekkerste moet je altijd voor het laatst bewaren. Het zóu een unieke prestatie zijn om dan de promotie naar de 1e klasse te behalen.  Ook de sponsor van de dames, Watch Out, is trouwens al lange tijd aan onze vereniging verbonden.

In het bedrijfsleven, in de politiek en ook bij sportverenigingen is de wens groot voor een betere balans in de directiekantoren en in de bestuurskamers. Toch wel vreemd dat er buiten onze HKZ en de knapperts van de K3 weinig tot geen dames zitting hebben in een commissie of bestuur. Dat zou je wel verwachten als je al jaar in jaar uit bij ons voetbalt.  Wij moeten het hebben van veel vrijwilligers en één van ons haalde, dit mogelijk te kort,  maar weer eens aan in de krant. Ton Vollebrecht, ja hij van dat lange kruis en dat korte speldje, ziet het somber in. Maar mannen zoals hij, die een hele zaterdag aanwezig zijn op de voebal, die ga je steeds minder zien. En dan, wat moeten we dan?

Dan gaan we verder met de jeugd waarvan er sommigen staan te dringen om zich voor veel in te zetten voor de SC Monster. Eén daarvan is Jari Baggerman en ik zal u een indruk geven van zijn activiteiten van verleden week.
    Maandag op de voetbal voor een interview met de voetbalkrant, waarin hij zegt dat hij áltijd, dag én nacht, in de weer is voor SC Monster!  Dinsdag wedstrijdje keepen, en hij was goed hoor, in het 1e elftal tegen Westlandia. Woensdag de Cornervlaggen van dé  Corner geregeld bij de reclamedrukkert. In de middag effe rap strandtent de PIT opgebouwd in weer en wind, met hoogwater én windkracht 8 uit zee. (In de nacht van woensdag op donderdag een scriptie uit zijn hoofd geleerd voor zijn studie Master of Laws.) Donderdagavond training met zijn jeugdteam JO13-1, samen met David de Ruiter.

Daarna training met de selectie. Na de training het rad ronddraaien met álle selectiespelers. Zaterdagochtend  competitiewedstrijd met dat jeugdteam. In de rust effe gauw op de foto voor het uitreiken van dé Cornervlaggen en dan vlug terug naar de kleedkamer. Na die wedstrijd voetballen tegen Scheveningen met het 2e elftal. Hierna op de bank bij het 1e elftal als reservekeeper. Tijdens de rust van de wedstrijd SC Monster-Soccer Boys,  keepen voor de penalty bokaal voor de jeugd en dan gelijk weer op die reservebank. Zondag naar de ArenA voor een wedstrijdje van zijn favoriete club Ajax. Dan zit de voetbalweek er op voor hem en gaat het op dinsdag weer vrolijk verder. Als we er hier een stuk of tien van hebben gaat het de goede kant op.  En dan met een paar vrouwen er bij dat zou super zijn, dan gaat het nog soepeler. Bij het eerste elftal loopt het niet zo soepeltjes, helaas. Kon het verleden jaar niet op, nu ziet alles er heel anders uit. Het zóu kunnen dat we het niet gaan redden. Om het volgende seizoen toch op het zelfde niveau te kunnen blijven voetballen kunnen we ook aanvragen om op zondag te gaan voetballen. Dat is dan een zekerheid voor 2e klas voetbal. Dat willen we, maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als deze groep dit op eigen kracht voor elkaar krijgt. En dat kunnen ze.

Meesterspion de soldaat van Oranje, vond het geen goede wedstrijd, dat vooral kwam door de wind. Gelukkig had mijn andere bron weer betrouwbare info en is er weer een bekende trainer gecontracteerd voor de JO 17 selectie voor het volgende seizoen. Dus ook deze vacature is ingevuld. Het invullen van reservespelers of invallers bij het eerste elftal is een ander puntje. Af en toe worden er spelers ingezet die na een langdurige blessure invallen terwijl ze nog geen of eigenlijk te weinig speelminuten hebben. Dat is moeilijk te accepteren voor spelers die graag willen, veel trainen én volledig fit zijn, en dat is wel een must. Ikzelf ben ook niet helemaal supporterwedstrijdfit, ik ben denk een beetje voorjaarsmoe.  Het is tijd om er even uit te gaan. Al dat commentaar en kritiek over die mooie Corner vlaggen. Nou willen die gasten weer zwarte stroken plakken op de gele stokken, ik word daar zó moe van! Dan zijn er nog contractbesprekingen met de sponsorcommissie over die vlaggen ?? dat ingaat op 1 april!? -  en ook nog het overleg met de hoofdsponsor ?? wij worden een keer sponsor van de dag -  van de Corner.

Het is me allemaal even te veel. Volgende ben ik er niet en ik hoop dat alles en iedereen punten haalt. Bij de VR 1 van Bianca. Bij Ton Vollenbrecht, die een drukke dag voor de boeg heeft. Bij Cees S en zijn Geert met het tweede elftal, mét Jari. Natuurlijk gaat het goed voor ons bij SC Monster  tegen HVC '10, waar we  thuis zelden van hebben verloren.  Natuurlijk in de Corner, dat daar is altijd een succes. En als laatste Paul v/d Valk en zijn barteam, misschien met stuk of wat vrouwen, wat een zekerheid voor succes en gezelligheid is.  Allemaal veel plezier en succes.
    Het was een mooie dag.  o-j