• The Corner.

  THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.  

  Wie zit er op de zondagavond níet met zijn bord op schoot naar Studio sport te kijken? Deze week was het 60 jaar geleden dat dit sportprogramma voor het eerst op de tv te zien was. Het heette toen Sport in Beeld en werd uitgezonden door de NTS, met als presentator Bob Spaak. Wat is uw sport moment? Het zullen er ongetwijfeld meerdere zijn, maar er is er altijd één die je bij blijft.
  Hét moment van Chris, de zwagert van v Z sr, is de formule 1 race waarin  autocoureur Aryton Senna kwam te overleden ?? 1 mei 1994 -  door een vreselijke  crash op het circuit van Imola in Italië.  Voor keeperstrainer Maurice Voskamp is het mooiste sportmoment het wereldkampioenschap wielrennen in 1985 in Italië. Om precies te zijn in Giavera del Montello.  Maurice keek die wegwedstrijd voor  de elite rijders samen met zijn vader, en dat was een bijzonder iets om zo´n sportmoment samen te beleven. Beiden schreeuwden ze Joop tot over de streep, en hij won.

  Kameraad Rini vond als klein jochie het WK 74 een mooie herinnering op de televisie. Oók omdat het voor het eerst in kleur werd uitgezonden. Dat blijft je bij, dat mooie, vrije voetbal. Maar ook het Braziliaanse voetbalelftal uit 1982 tijdens het EK voetbal in Spanje, met Socrates als aanvoerder, en ook met Eder en Falcao, dat  vond hij erg mooi om te zien. Ook vroeg ik aan Henk H wat zijn sportmoment was. Heeft u een momentje! De Olympische titel van de dames waterpolo ploeg onder leiding van coach Robin v Galen in 2008 in Peking. Ellen v Lange, winnares op de 800mtr op de spelen van Barcelona in 1992.  En hij ging maar door: De verkeerde wissel van Sven Kramer door zijn coach Kemkers. (Niet altijd neemt een coach de juiste beslissing.) Gerben Voois moest ook even nadenken over de onverwachte vraag wat zíjn sportmoment was. Hij wist het, ópeens, en toen kwam het. Hij was samen met zijn Anja in London tijdens het Wimbledon tennistoernooi in 1996. In dat jaar won Richard Kraijcek dit fameuze toernooi en om daar bij te zijn was onvergetelijk. Mijn vrouw vond hét sportmoment de beelden van Gerard v/d Velden na zijn race op de 1000meter tijdens de Olympische spelen in 2002 in Salt lake City. Hij liep daar op het middenterrein, half naakt in zijn strakke wedstrijdpak met dat stoere, gespierde ontblote bovenlijf. Dat van Epke Zonderland vond ze ook prachtig en vooral het commentaar: en hij stáát! Die vond Henk trouwens ook mooi.

  Er waren er ook die even dicht klapten op de vraag wat hun mooiste sportmoment was. Die van de tennis werd overigens opvallend vaak genoemd. (We moeten toch eens een keer gaan praten met die mensen van de tennis.) Aad en Karina waren de enigen die als duo hetzélfde moment noemden. Ze doen álles samen; electrisch fietsen, voetbal kijken en kantine zaken. Het EK '88 in Duitsland, met Oranje als winnaar, was voor hen het mooiste sportmoment. (Dat de F1 Westlandskampioen werd in 2000 met o.a. Keke Stam, Melvin  Bronswijk, Mike Looije en Marijn de Smit zal hen ook altijd bijblijven! Dit was niet op de tv, maar werd wel gemeld bij de WOS, dat telt ook mee.)
  De teamleiders van het 1e elftal hebben ook zo hun sportmomenten. Assistentcoach Edwin Nolten koos ook voor de tennishistorie van Richard Kraijcek. Als tennisliefhebber, wat hij ook is, was dit natuurlijk uniek.
  Voordat ik het aan leidert Cock vroeg wist ik het eigenlijk al, maar omdat het zo mooi was, en eigenlijk nog is,  én omdat hij het zo mooi kan vertellen; De Europacup 1 finale tegen Celtic in 1970. Bij alle thuiswedstrijden is hij geweest in de Kuip, behalve de finale! Don Cock moest in die tijd het land dienen, hij voorkwam een landelijke S5, en kon daardoor niet naar de finale en moest deze wedstrijd verplicht op tv gaan kijken. (Hij noemde opvallend niet zijn twee overwinningen met de cup met de grote oren.) Hij bemachtigde in die tijd wel een kaartje voor de wedstrijd tegen Estudiandes de la Plata om de wereldbeker. Die wedstrijd was ook op de tv te zien. Voor Cock waren dit zijn momenten. Die vond Henk ook mooi. Er waren er ook die niet even snel hun mooie moment konden bedenken. Mijn bron weet écht veel, maar er was nu niets te melden, ook geen sportmoment. Hoofd Jeugd Opleiding Mike Groenewegen wist het gelijk. Voor hem is dat het EK voetbal '88 met de schitterende voetbal acties van v Basten.  De jongste aan wie ik vroeg wat zijn sportmoment is was Roan v Staveren. Hij is een veelbelovende speler van team JO-19 1 en het volgende seizoen maakt hij zijn debuut in de senioren. Zijn moment is de WK finale van het Nederlands elftal tegen Spanje. Zoals iedereen weet werd die verloren door dat doelpunt van Inesta vlak voor tijd. Een mooi sportmoment.

  Jari Baggerman, wie kent hem niet, heeft twee mooie momenten op zijn netvlies. Logisch als je tweede keeper bent. Als ras ajacied vind hij de kampioenswedstrijd tegen  TC Twente, al een paar jaar terug, het mooiste sportmoment. (Ik heb wel eens gelezen dat Brama, speler en aanvoerder van FC Twente, in zijn voetbalcarrière nog nóóit zoiets had meegemaakt als bij díe wedstrijd in de Arena.  Hij vroeg tijdens de wedstrijd aan zijn medespelers; wat gebeurt hier? Die sfeer, de druk, de supporters, dit kán niet waar zijn! Het was legendarisch, voor de spelers van Ajax én van Twente.) Het tweede moment van Jari weet ik niet meer. Ik kan me nog wel herinneren dat de Corner is uitgenodigd door Cees&Co om de wedstrijd Honselersdijk 2- SC Monster 2 te gaan kijken over twee weken en dat gaan we doen. Voor Cees gaan we ver. Als het goed weer is gaan we door naar DoCos in Leiden. Dat  hangt wel af van het resultaat van het 1e team a.s. zaterdag thuis tegen Te Werve. Vandaag was er verlies tegen Velo, die sinds jaren drie punten pakten tegen ons. De eerste helft ging het gelijk op met een tegendoelpunt van grote schoonheid. Vooraf aan dit mooie doelpunt was er een niet goede kaats en direct hierna een verkeerde inspeelpass!?! De afronding van Velo was van tikkie takkie,  echt mooi gevoetbald. De tweede helft was Velo beter en won verdiend. Gelukkig ging ik toch tevreden naar huis want....? Wim Steenvoort, de hoofdsponsor van De Corner, heeft zijn contract met nóg een jaar verlengd!

  Graag wil ik Wim Steenvoort bedanken om zijn bedrijfsnaam te verbinden aan de Corner. Best wel risicovol en best wel stoer!
  Cock stopt, de hoofdtrainert stopt, HKZ stopt, onze assistent grens Ted Vrij stopt en ook de  trainert van het 2e elftal stopt. Gelukkig gaat Willem wel door!! En toen kwam Henk nóg een keer??die Maarten van de Weijden was ook mooi??

  Het was een mooie dag.     o-j