• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• The Corner.

THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Er is geen ontkomen aan om niets te melden over de prestaties van Ajax.  Zelfs de niet liefhebbers van de Amsterdammers, en dat zijn er best veel, hebben genoten van de wedstrijd tegen Juventus. Gelukkig zijn er nóg meer supporters, in het hele land, die Ajax het succes gunnen. Dit komt natuurlijk vooral door de échte voetballers zoals de Jong en de Ligt, twee wereldsterren. Na de wedstrijd van afgelopen woensdag kan v/d Beek er aan toegevoegd worden. Wat speelde hij goed hè! Die gasten doen het niet alleen goed binnen de lijnen maar ook net daarbuiten. Om gelijk na zo'n topwedstrijd de pers te woord staan, wat lijkt op de manier van een ervaren prof, terwijl je nog geen of net twintig jaar bent, zegt veel over de kwaliteit van deze spelers. Ook de beste spelers in het vrouwenvoetbal deden het goed. De dames leken wel hot Chili peppers in hun achterste te hebben. De ene pass na de andere steekpass was een genot om naar te kijken.

Die meiden uit het hoge Andes gebergte vonden dit niveau te laag denk ik. Coach Sarina Wiegman heeft afgelopen week haar selectie bekend gemaakt voor het WK in Frankrijk. Ook haar technische staf is reeds ingevuld. Toen zij een aantal jaren terug aangesteld werd als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal had ik mij aangeboden voor een functie in haar staf. Het bleek niet nodig, ook zonder mij werden ze Europees kampioen. Of ze ook wereldkampioen worden is dé uitdaging in juni. Onze meiden van coach Bianca, zij heeft samengespeeld met Sarina, hebben vandaag wéér gewonnen. We blijven ze in de gaten houden hoor! Dat zóu wat zijn als zij kampioen worden, zónder hulp van de nacompetitie!
    Voor ons sterrenteam komt een promo/degra steeds dichterbij en dat betekent nóg meer wedstrijden. Gezien de wedstrijd van vandaag tegen Te Werve (de 0-1 was buitenspel en de 0-2 was een pingel) heb ik de indruk dat de spelers wensen dat het seizoen zo snel mogelijk is afgelopen.  Te veel spelers kunnen dit niveau helaas niet aan. Sinds de nieuwe trainert is aangesteld zijn onze helden niet beter gaan voetballen.

Voor Knoester was het denk lastig om welke speler (keepert Jari deed het goed) dan ook een punt te geven. Het vertrouwen in elkaar is ver te zoeken. Wát een verschil met vorig seizoen hè. (Wat mankeert er eigenlijk aan Verburch uit of naar de Maasdijk.)Toen maakten de spelers elkaar beter, er was een flow, en nu niet, er is geen passie.  En tóch zijn er spelers die er in geloven, gelukkig. Er was er zelfs eentje die helemaal uit Friesland kwam ?? hij had daar een sportweekend ?? maar in de rust had hij het wel gezien hier en ging lekker sporten in mijn Fryslan boppe. Over Friesland gesproken. Verleden week had ik aan een aantal mensen van de club gevraagd wat hun sportmoment was. Vandaag werd ik aangeklampt door een oud voetballer/ schaatser- supporter- barman van de vereniging en zei dat hij het jammer vond dat hij niet was gevraagd naar zíjn sportmoment. Hij kijkt ook altijd Studio sport, met het bord op schoot, maar hij doet dat met zijn handen op zijn rug want hij is een liefhebber van schaatsen.

Als ik het aan hem had gevraagd had hij voor Evert v Benthem gekozen die twee keer achter elkaar de Elfstedentocht won. Dat was in 1985 en 1986. Die barman van ons heeft die barre tocht ook twee keer gereden en dus in het bezit van twee kruisjes!! Ik heb de rit nooit gereden maar ben er wel een keer geweest (de Leeuwardernacht) en dat was net zo zwaar als 200 km schaatsen. Het team O 23 had het ook zwaar, tegen de jeugd van Sparta. Afgelopen dinsdag speelden zij tegen elkaar voor de W&S Nederlaagcompetitie. Beetje een rare naam voor een kleine voetbalcompetitie als je altijd wilt winnen, maar het gaat natuurlijk vooral om het beter worden. Wij waren kansloos tegen deze jongelui van net 17 en 18 jaar en het werd 0-5. Er is nog veel werk aan de winkel en daar wordt voor gezorgd door de huidige trainert van de JO 19 nog een jaar aan ons te binden. Er zijn reeds andere nieuwe jeugdtrainers aangesteld bij diverse jeugdteams en dat is goed om te horen. Een goede jeugdopleiding valt of staat met goede jeugdtrainers. Tweede klasse  echte mannenvoetbal is wat anders dan jeugdvoetbal. Dan moet je in goede conditie zijn, fit, wedstrijdritme hebben, veel trainen, plezier hebben en lekker voetballen. Wij moeten toch zeker alles op alles zetten om op dit niveau te kunnen blijven voetballen?!? Misschien een beetje pepers eten? Nee, dan die mannen van de Corner, die geloven er zeker nog in.

Die zijn fit, hebben gevoel voor ritme, hebben ooit veel getraind en hebben plezier, vooral dat laatste. Op uitnodiging van Cees T Cutter gaan zij a.s. zaterdag na de koffie naar Honselersdijk. Daar speelt zijn team met tainert Geert. Ik hoorde Cees wat smoezen, met zijn hand voor zijn mond, met HKZ over broodjes en drinken voor ons, voor onderweg. Wij krijgen een lunchpakket mee met een broodje ham en eentje met hagelslag en een flesje AA drank. Regelt Cees allemaal voor ons. Daarna gaan wij op doorreis naar DoCoS (Door Combinatie Sterk) voor de uitwedstrijd van het eerste elftal. Hoe laat we dan thuis zijn is onbekend want de auto waarin we gaan rijden moet nog ingereden worden, maar de eigenaar is lid van de ANWB, nnnduss. Het zal mij benieuwen. Cees en Geert speelden vandaag gelijk tegen de Theebukkers uit de Lier. Op het hoofdveld zorgden zij voor het mooiste doelpunt van de dag op Polanen. Door een messcherpe, strakke voorzet vanaf de linkerkant kopte Jelle v/d Arend de bal snoeihard binnen. Hij moest een klein beetje bukken om bij de bal te kunnen maar het was een geweldig doelpunt. Zó hoor je een voorzet te geven en zó hoor je een bal binnen te koppen. Wij, wij allen gaan voor zes punten.  Iedereen veel succes.

Het was een mooie dag.   o-j