• THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Soms heb je weleens een droom waarvan je alleen maar van kunt dromen dat die uitkomt. Zo droomde ik van de week over de finale van de CL en ik was niet de enige. Die finale werd (wordt!?!) gespeeld door Barcelona en Ajax, ín het stadion Bernabeu van Real Madrid. Na 90 minuten óógstrelend voetbal van beide teams is de stand 0-0. De verlenging is nóg mooier met veel kansen en hoogstand voetbal. Het ziet er naar uit dat het in de verlenging ook gelijk blijft en we gaan naar de pingels. Vlak voor tijd, na 120 minuten voetbal, wordt de keepert van Barcelona gewisseld en mag keepert Jasper Cillessen het af maken. De spanning is niet te houden voor alle supporters, of je nou voor Barcelona bent of voor Ajax. Messi kan het beslissen in de laatste strafschop voor de Catalanen. Maar....Neeeh??hij mist, hij schiet hoog over!! Kans verkeken.

En dan, en wie dan? Wie staat er op het lijstje om de laatste pingel voor Ajax  te nemen? Je zult het niet geloven, maar het is echt Frenkie de Jong! Maar wat gebeurt er? Iedereen is in de war en kijkt elkaar vreemd aan. Dit kan niet en mag niet. Opeens sprint Matthijs de Ligt naar het zestienmetergebied. Frenkieboy staat achter de bal en speelt de bal naar de Ligt die de bal terug legt op de Jong, die op zijn beurt de bal langs de verbaasde Cillenssen in het doel schiet!! Dat wordt weer een mooie huldiging in de Amsterdamse grachten. (In 1995 was ik bij de huldiging na de winst op AC Milan. Eerst naar Schiphol om het vliegtuig binnen te loodsen, en toen naar de binnenstad. Het was onvergetelijk!)

Een mooie droom en de meeste zijn bedrog. Sommige publicaties van de pers zijn puur bedrog. Op de site van het haagse voetbal.nl stond afgelopen week een persbericht met daarin de suggestie dat onze hoofdtrainert weg zou worden gestuurd bij onze club. (Omdat ik wilde weten hoe het nou zat was ik effe bij de donderdagtraining en vroeg aan Don Cock hoe het nou was. Meest is hij wel in voor een praatje maar hij was nu met andere dingen bezig.) Zo´n bericht als op die site zou zelfs de Corner niet halen!! Een vervelend en eng bericht. Hij, Knoester, maakte niet een goede beurt tegen concurrent DoCoS maar deze mededeling was nou wat ze noemen; zagen aan de poten van een trainer. Ook de spelers hadden een slechte beurt. Wat te denken van de vereniging! We staan er slecht voor, het team speelt niet best en er is weinig vertrouwen.

De trainert heeft een teleurstelling moeten slikken (het moet gezegd, de spelers zijn daarna niet beter gaan voetballen) en heeft daarna gelíjk gezegd dat hij het seizoen af wil maken, hóe het ook gaat lopen. Natuurlijk moeten onze beste spelers ook zo'n instelling hebben. Kom maar op, wie maakt je wat!! De successen die de trainer heeft meegemaakt in zijn voetbalcarrière als speler en als trainer, daar kunnen onze spelers alleen maar van dromen. Dan moeten ze nog een paar speelminuten maken om dit voor elkaar te krijgen. De schitterende prestaties die hij heeft geleverd bij de VV Monster en vorig seizoen met ons 1e elftal zijn ongekend! Hij verdient er geen lintje mee maar wel een hoge notering, mét een speciale vermelding in de annale van de vereniging! Zou ik een lintje uit mogen reiken aan een paar vrijwilligers van de SC Monster dan zou ik die geven aan onze eigen scheidsrechters die week in week uit hun wedstrijdje fluiten. Van s morgens vroeg tot aan het einde van de middag zijn zij voor anderen in de weer. Ik ken er een die loopt al het gras plat??in de middencirkel.

Zelfs op Paasmaandag deden zij hun best, voor hen een eitje. De laatste wedstrijden voor het 1e elftal zullen dat niet worden. Nog drie te gaan en misschien nog meer. Als iedereen dezelfde kant op wil, gaan we het redden, en waarom zouden wij dat niet kunnen? Tweede klasvoetbal is geen droom voor ons. En waarom zou ons vrouwenteam het niet redden? Ik denk dat ze het ook gaan hálen. Ook zij hebben twee kansen, maardanwel om te promoveren. Lukt het niet is het jammer en is er geen nood aan de man en zeker geen vrouw overboord. Dinsdag Ajax en donderdag speelt het 1e een oefenwedstrijd, ze hebben zaterdag ook extra rust gekregen van de KNVB. VR 1 speelt zaterdag tegen Ariston, thuis om 14.30u Ziet u het al staan volgend seizoen: SC Monster Dames1BZA DA. Dat zou wat zijn!
    I have a dream.
    Het was een mooie koningsdag.  o-j