• THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

We waren er aan toe, om elkaar weer te zien en om met elkaar te kletsen, over alles, en ook over u. Sommigen van de Corner hebben vaak onderling contact, maar dat zijn meest, heel vaak, onzinnige weetjes. En,....met zo'n groepsapp zie je mekaar niet, dat scheelt. Maar tóch willen we een ieder graag juist wél zien, zeker na een paar voetballoze zaterdagen. Ook vandaag was het rustig op het park. In de Corner zorgen ze nog voor een béétje omzet.

Vooral in de periode, nu dus, waarin er veel gebeurt moet je er bij zijn. Van de week zijn de contracten getekend met de trainers, van de drie senioren selectieteams, voor het volgende seizoen. Over trainers gesproken: Afgelopen week is oud trainer van VV Monster Dick Suiker overleden. Hij werd aangesteld in het seizoen 1977 en heeft toen als jonge, moderne trainer de VV Monster echt leren voetballen. Door hém, én een goede lichting voetballers, behaalde hij veel successen. Niet alleen bij Monster, maar o.a. ook bij Hoekse Boys en ´s-Gravenzandse SV.  Alle drie die trainers hebben bij ons gevoetbald. Marco Meijer heeft in de jeugd bij de VV Monster gevoetbald en bij RKSVM. Marc Dijkhuizen heeft ook een aantal jaren bij de VV Monster gespeeld.

John de Vries heeft gevoetbald bij RKSVM en in zijn seniorentijd een paar jaar bij VV Monster.  Na ondertekening is er geprobeerd om een foto te maken met iedereen die daarbij aanwezig waren. De penningmeester staat er net nog wel op, maar bestuurslid TC staat er net niet op. Enne?? hoe zit het met de opvolging van onze HKZ? Is er een nieuwe kandidaat beschikbaar, die net als de huidige baas van de k'tine, haar echtgenoot mee heeft? Dat geldt evenzo voor de functie van jeugdvoorzitter, een niet onbelangrijke taak binnen een voetbalvereniging. Een wedstrijdsecretaris is voor velen schijnbaar minder belangrijk omdat leiders, trainers, aanvoerders van vriendenteams en ouders steeds meer zelf gaan bepalen wanneer er gevoetbald wenst te worden. Door dit gedrag en deze houding wordt het steeds lastiger om mensen te verenigen. In deze tijd is het is niet meer één voor allen en allen voor één. Tegenwoordig is het allen voor mij en voor mij alleen! Gelukkig blijft de populariteit van (voetbal)sport ongekend groot, dat zal altijd zo blijven, en dat is misschien wel de redding. Alleen een balletje trappen is er niet bij, er komt juist veel meer bij!

Zelfs als veldprikker kun je tegenwoordig niet meer de kantjes er van aflopen. Alles wat je laat liggen wordt gezien en het word je ook nog effe gemeld! Je moet wel tegen een stootje kunnen.  Waarom zou een voetballer slecht tegen kritiek kunnen? Waarom zie je een voetballer niet beter worden? Als je je ontwikkelt, kun je dat verklaren en duidelijk maken. Is het uit te leggen waarom je bij het vrouwenteam, VR 1,  goed, logisch en herkenbaar  voetbal ziet en dat dat bij het 1e elftal, MA 1, een stuk minder is? Bij die dames, ze spelen nu een klasse hoger net als onze boys, zie je spelers beter worden en goed voetballen. Helaas zien we dat niet bij de mannen. Mijn favoriete type speler is trouwens de diepgaande middenvelder, die ook zijn doelpunten scoort. (Die op de Beek, Donny, uitspraak van Jan Boskamp, is echt gewéldig.) Zo was in mijn tijd, vroeger, héél vroeger, Johan Neeskens mijn favoriete speler.

Bij het huidige  nationale damesteam vind ik Jackie Groenen een topper. Zij scoort altijd een dikke voldoende, net als Roos Gras, maar zij scoort te weinig, bij ons vrouwenteam. Niet dat het belangrijk is,  maar ik heb haar nog training mógen geven, net als Sascha Meyer. Vandaag speelden de dames een lastige wedstrijd tegen Ariston. Er werd toch verdiend gewonnen. Het werd 3-0 met drie mooie doelpunten. Kampioen worden wordt lastig ?? die gravinnen van het Kasteel blijven ook maar winnen, met gróte cijfers -  voor onze beste meiden, een promotie is zéker haalbaar. Ik kijk er naar uit! De laatste fase van de competitie gaat ook wat worden, het laatste blokje. Zaterdag gaan we beginnen tegen Berkel. Uit hadden we kunnen en moeten winnen. Daarna gaan we naar Scheveningen, SVC'08 die vandaag won van UVS. De laatste wedstrijd is tegen dat UVS, ook dáár hadden we niet hoeven te verliezen. Dinsdag is er ook nog een wedstrijd van de Flyth Westlandcup tegen Honselersdijk, in Naaldwijk. (Natúúrlijk gaan we woensdag allemaal, ik ken er een paar die écht niet kijken, naar Ajax kijken en mogen we hopen dat ze de finale halen.)

Alles moet er voor wijken om p/d wedstrijden voor te zijn. We zijn er weer aan toe, aan échte wedstrijden. De spelers hebben elkaar regelmatig gezien, elkaar ook gesproken en elkaar ook wat gezegd, ze waren er aan toe. In al die tussentijd heb ik  trainingen gezien met o.a.  een teamspiritspelletje( ouderwets tikkertje spelen), een modern tennisspel - padel - en een oefenwedstrijd die met 4-1 werd gewonnen. Het zit best wel goed hoor met die gasten en ook met de trainert, ook met die van de Zomi´s. We gaan het beleven, iedereen veel succes.

Het was een mooie dag.    o-j