• The Corner.

THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Vooraf had ik het verlies écht níet verwacht, en de teleurstelling was dan ook groot in....Honselersdijk. Echt knap dat SC Monster met 3-2 won van ' de mannen van Piet Boon'. Wij zijn dóór naar de volgende ronde in de Flynt Westlancup, en hopen tegen de FC, leuk voor de spelers én voor de trainert. Het was weer een typische doordeweekse wedstrijd waarin ónze mannen áltijd goed presteren. Waarom ze dan wel goed zijn, het héle team, is moeilijk te verklaren, én ook wel een beetje vreemd. Na het tegendoelpunt was het smullengeblazen. Al snel werd het 1-1 door Jordi v Maanen en vlak daarna scoorde David de Ruiter de 2-1 met een mooie lob, na een prima pass van Mike Peereboom. Volgens Mikie en Rinie Looije (code 95) was het buitenspel, maar die zijn niet helemaal  goed.

Het derde doelpunt was na een schitterende aanval die wel over acht schijven ging. Na een geweldige voorzet kopte Jordi de bal binnen. Dat goede voetbal van Monster kwam ook door de goede, groene, kortgewiekte grasmat.  Hadden wij maar van die korte lijntjes met zo'n openbare dienst medewerker.
    Na de dikverdiende overwinning zongen alle supporters met hart en ziel 'You never walk alone'. Sportpark Hoge Bomen stond op zijn kop, ik kreeg het er koud van! Op Anfield klonk het nóg mooier, eerlijk is eerlijk. Wat een ongelooflijke avond zullen die supporters hebben gehad. De Ajacieden in de uitpuilende ArenA  hadden ook een bizarre avond, maar wel een met een traumatische afloop. Voor hen was het bloed, zweet en tranen, vooral dat laatste. De rillingen van deze deceptie lopen nog steeds over mijn rug. (Gelukkig zijn ze zo goed als zeker kampioen! Ik voel nu overal rillingen. Héérlijk!) Als je in alle voorgaande belangrijke wedstrijden maar één goal tegen krijgt, per wedstrijd, en nu drie in één helft zal er hard nagedacht moeten worden op de tekentafel bij de TD. De wedstrijd duurde een minuut te lang. Het was heel Ajax zó gegund. Hopelijk, als ik toch mag kiezen, gaat Liverpool de CL winnen. Omdat de beste speler in de premier leaque er speelt en ook voor Wijnaldum.

Ik gun het die Klopp ook wel eigenlijk want hij moet toch wel wat in zich hebben om zijn club wéér zo ver krijgen. Hij heeft inmiddels wel een grote naam in het internationale voetbal. In onze regio heeft de verleden week overleden Dick Suiker een grote naam. (Een beetje goede trainer heet Delft of komt uit Delft.) Als jonge, moderne trainer begon hij zijn trainerscarrière  bij de VV Monster. Er werd dankzij hem een kampioenschap behaald en zijn elftal was ook in zijn tijd de beste in het Westland. Door zijn manier van training geven, op zowel tactisch als technisch vlak, heeft hij grote invloed gehad op het voetbal bij VV Monster. De ontwikkeling van de spelers ging met sprongen vooruit en hij maakte daardoor ook gebruik van de kwaliteiten van de spelersgroep, die in mijn ogen nog steeds de beste lichting was die er ooit geweest is. Suiker was een liefhebber van het trainen op positiespel, daar was hij altijd fanatiek mee bezig. Ook hamerde hij veel op de traptechniek want dat vond hij belangrijk. Hoe hij was, zijn karakter, zijn omgang met spelers en met de bestuursleden, dat maakte hem een geliefde man en een graag gezien persoon. Bij meerdere Westlandse verenigingen was hij trouwens succesvol.

Zijn betrokkenheid bij de VV Monster was bijzonder omdat hij één van de grondleggers was van het eerste voetbal jeugdplan wat toen uitgewerkt is. Hierdoor hebben veel jeugdspelers zich beter kunnen ontwikkelen en met nog meer plezier kunnen trainen en voetballen. Het plezier in het voetbal van onze huidige top 14 spelers is ver te zoeken. Een jaar geleden kon het niet op, alles verliep vlekkeloos. Nu is het totáál anders? Er is geen eenheid, geen geluk, minder supporters en veel tegenwind. Vandaag tegen Berkel liep het ook niet. Door een misser van routinier Keke Stam werd het 0-1.Toch waren er in de eerste helft grote kansen.  Stan v/d Bos had zijn team op voorsprong moeten zetten in een één tegen één situatie met de keepert. Vlak hierna kreeg hij zomaar de bal in voeten gespeeld van diezelfde keepert en had hij er iets moois mee kunnen doen. Het reclamebord van Bos flowers&orchids is mooier. Na de rust scoorde hij wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij. Ons Koen stond toen al eenzaam en alleen onder de douche. De scheidsrechter was het even kwijt bij zijn tweede gele kaart. Ook dat derde doelpunt was een eenheidsactie van die meneer. Het mocht niet meer baten. Na de wedstrijd gaven niet alle stafleden, in blauwe hesjes, geen hand aan de scheids. Dat hebben ze afgekeken van de gele hesjes in het torentje bij Rutte.

De verdeeldheid is groot, en het is denk maar beter dat dit seizoen héél snel achter de rug is, voor velen. Ook in de Corner is er disharmonie. Er gaat er eentje een boottochtje maken en een gaat opééns weg met de caravan.  Er is er ook eentje die wil heel snel weg hier, met een vliegtuig. Weer een ander is de hele dag al zoek, in een grote, dikke, kale, groene vrachtwagen mét oplegger, vól met kinderwagens. Gelukkig blijven er nog een paar over om het seizoen wel af te maken, met elkaar.

Het was een mooie dag.  o-j