• The Corner

THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Het is zo ver, het is over en klaar. Het vierde elftal, waarvan de meeste spelers in een ver verleden in het eerste elftal hebben gespeeld en meerdere kampioenschappen hebben gevierd, zijn nét geen kampioen geworden. Het was geen teleurstelling voor hen. Zij hebben in de loop der jaren ook om weten te gaan met tegenvallers. De prestatie van team JO 13-1 was wel tegenvallend op het prestigieuze v Bommeltoernooi. De jeugdspelers hadden een goed excuus; zij hadden een slaapweekend op het sportpark. Zo'n toernooi spelen is leuk en hem winnen zeker, dat is alleen trainert HJO Mike Groenewegen een keer gelukt met zijn jeugdteam, maar een beetje kattekwaad uithalen met elkaar, een spelletje spelen, sporten en vooral weinig slapen is natuurlijk ook geweldig. Het fameuze toernooi werd al voor de 30e keer!! georganiseerd op ons sportpark, met FC s-Gravenzande als winnaar. Rond het middaguur werd ook de SC Monster penalty bokaal afgewerkt. De winnaar van deze finale was Bram Zuiderwijk, speler van team JO12-2. Al met al was het een drukke dag op het zonnige sportpark want er waren ook nog de nodige nacompetitiewedstrijden. Ook in de Corner hebben ze er een nacompetitie uitgesleept met elkaar. Nog één keertje  mogen we koffie drinken in onze eigen hoek, dat móet te halen zijn. Als het goed afloopt kunnen we in dezelfde hoek koffie blijven drinken in het volgende seizoen. Tussen de koffie door kwam Jari Baggerman, namens de sponsorcommissie, even langs met het verzoek om éindelijk, het bijna versleten, contract te ondertekenen. Er moesten vier!! krabbels worden gezet, voor elke vlag één. En er was natuurlijk de gebak van Wim Steenvoort, zoals beloofd. De hoofdsponsor van de Corner, ook het volgende seizoen, was tot ieders verbazing wel aanwezig. Hij had even tijd vrij gemaakt, speciaal voor ons, terwijl zijn duiven naar hun hok onderweg waren om een prijsje binnen te vliegen. Na de middag  stonden wij vliegensvlug op een achterstand, er werd geklokt op 40 sec! Ik vroeg gelijk aan mijn maten hoe lang het opzegtermijn is van die vlaggen. We kregen een pingel tegen nadat Keke Stam de noodrem gebruikte in de zestien. Dat was een flinke tegenvaller. Er werd wel twee keer op de lat gekopt en ook was er nog een grote  van Stan v/d Bos, die helaas over werd geknikt. Nadat het ook nog 0-2 werd ging ik even naar de dames kijken op veld zes, alleen al om mijn zenuwen in bedwang te houden en voor een prettig hartritme. Om daar te komen viel niet mee. Door de struiken, takken en nog meer wildgroei wrong ik mij door het dichtbeboste groen nabij de dugout. Langs de zijlijn staand sloeg ik een nest teken van mij af en een legertje veldmuiskevers. Weer een beetje fris en schoon werd de 1-0 gescoord. Ook hierna was er nog een kans maar die ging er niet in. SC Monster VR 1 zetten de dames van WV-ADHWEDW voor de rust op 2-0, dat was  ook de ruststand. Het werd uiteindelijk 3-1, maar het was een mindere wedstrijd dan tegen Lyra. Volgende week is er wéér een thuiswedstrijd voor onze beste dames en als díe gewonnen wordt promoveren zij naar de 1e klasse!! Uit zéér betrouwbare bron, dit is weer een andere bron (mijn bronnen zijn ónuitputtelijk) want die andere bron weet dit nog niet, heb ik vernomen dat als ze  zaterdag verliezen er zelfs nóg een herkansing is. Zaterdag half drie, veld zes, daar móet je zijn! Op het hoofdveld was de tussenstand inmiddels 0-3 en was het een kansloze zaak en werd het ook nog 0-4. De spelers van het eerste elftal hadden vandaag geen excuus. We zijn nu echt gedr, maar dat is niet door de nederlaag van vandaag. Soms was het dit seizoen slaapverwekkend, soms slecht en af en toe iets beter, nooit echt smullen geblazen. In ieder geval was het niet goed genoeg op dit niveau. De staf heeft er veel aan gedaan tijdens de trainingen, ook deze week weer. Voor aanvang van de wedstrijd mocht ik ze even spreken en zij hoopten op een goede afloop. Na de wedstrijd heb ik ze weer gesproken, en wilde ook de trainer nog even wat vragen, maar die was in geen velden of wegen te bekennen. Het 1e elftal is nu klaar (er is nog een wedstrijd , misschien nog twee, voor de Westlancup) en als de meiden zaterdag winnen is ook het familietoernooi gered (dat is het sowieso want Nico en ik moeten ons om 07.15u!! melden bij Leo Olsthoorn om de lunchpakketten te maken). Zo kunnen alle spelers die alsnog mee willen doen lekker ballen. De dames willen ook graag mee doen, dat weet ik van die ene bron, en dat maakt het alleen maar gezelliger. Ik ben overigens gevraagd om met hen mee te doen en mag laatste man lopen, naast Bianca. Dat is het enige wat ik nog een béétje kan.  Ook dat gaat dan een mooie dag worden. Het was vandaag wel een móóie dag om te degraderen al heb je het liever anders. Hoe anders zou de CL finale zijn verlopen met Ajax? Ik weet zeker dat het dan spannender en mooier was geweest. Dit was geen finale. De aanloop er naar toe in de media was soms leuker en aantrekkelijker om te volgen dan deze matige wedstrijd. De finale zonder Ajax voelde hetzelfde als de Giro zonder Dumoulin. SC Monster zonder Corner is hem ook niet.  Het seizoen is bijna klaar en we gaan uithuilen en straks opnieuw beginnen. Eerst nog even onze dames naar een hogere klasse tillen door te gillen, krijsen, vuurwerken, aanmoedigen, stimuleren en weet ik al niet wat. Als een team het verdient dan zijn het ónze meiden wel.  Veel succes.

Het was een mooie dag.  o-j