• THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Zo, dit is dan de laatste Corner van dit seizoen. Is natuurlijk niet leuk, voor u, maar ja, het is vakantie tijd en de populaire fanshop is al wéken dicht. In de Corner wordt het ook hoog tijd en voor een aantal ook beter, dat wij elkaar even níet meer zien én de competities zijn afgelopen. Dit geldt niet voor álle voetballers, want wij hebben ons geliefde damesteam nog om naar uit te kijken. Wat doen die meiden het toch goed hè, het is écht geweldig om naar te kijken. Vandaag was éigenlijk de promotiewedstrijd, maar door een foutje bedankt van de KNVB zijn ze nog niet klaar. Tegen DSVP van sportpark De Groene Wijdte uit Pijnacker werd dik, weer een 6-2, gewonnen.

De tweede helft had veel weg van de wedstrijd tegen Lyra. Van de eerste helft heb ik weinig gezien omdat ik het niet aandurfde, door de zenuwen, om te gaan kijken. Het was weer genieten langs de zijlijn met veel publiek. Deze ploeg is echt een team en daar kun je ver mee komen, dat blijkt. De beide backs zijn bijna níet te passeren. Ik vind dat Ilse van der Meer het beter doet dan haar vader Bert in zijn gloriejaren. Helaas moest Roos Gras, mijn Roosje, geblesseerd van het veld door een verrekte enkel. Gelukkig is het enkel haar enkel. (Mijn enkelbanden zijn ook een keer afgescheurd en daar werd ik aan geopereerd. Ik zat toen in dienst, lichting 77-4!!, en ben toen dríe maanden thuis geweest. Ik was trouwens gelegerd in Duitsland, en heb de Russen  bij de Oost-Duitse grens tegengehouden in de tijd van de koude oorlog, met -23gr in een schuttersputje!!) Roos is ook van hardgras dus die is er zaterdag weer bij.

Van Michelle Vrieling word ik ook wel een beetje blij. Wát een fantastisch schot heeft zij in de benen, links - rechts, het maakt niet uit. De 3-2 van haar was van grote schoonheid na een schitterende aanval, over rechts, aan mijn kantje. De meiden van Bianca gaan gewoon lekker door. (Als de meiden van Sarina net zo goed gaan wordt het een rondje door de grachten. Ze kunnen wel aan de bak.)  Het was verbazingwekkend hoeveel supporters het na deze wedstrijd hadden over het voetbalspel van de dames. Waarom zien wij dit niet op het hoofdveld? Hoe kan dat? Hoe zit dat? Het is de teamspirit en dat hebben die meiden nu eenmaal in zich. Volgens een kenner is dit zoals het is, dit is lastig te trainen als dat er niet in zit, maar dit kun je wel kweken. De echo´s moeten weg in een team anders ben je geen team en wordt het lastig om goed voetbal te spelen.

Doordat de dames nog competitie hebben kunnen ze al wéér niet meedoen met het Familie- en Vriendentoernooi. En ze wíllen zo graag, en ik óók. Ik zag me al staan naast Bianca, een ijzersterk centraal duo, onpasseerbaar, het spel verleggend en spelend als teammaten. De organisatie van dit toernooi zou toch wel een keer rékening kunnen houden met de planning zodat de dames mee kunnen ballen? Doe ik ook, zaterdagochtend (ik moet me niet om 07.15u melden bij die, die Leo, maar een half uur éérder!! vanwege het groot aantal teams, achttien!, die mee gaan ballen) eerst nog even de lunchpakketten klaarmaken, daarna effe kijken naar al die echte, halve en niet voetballers en dan op tijd naar huis want zondagmorgen in alle vroegte start de auto, op naar de diepe dalen,  de mooie passen en hooggebergte.

Er is overigens nóg een elftal dat nog niet klaar is en dat is ons eerste elftal. Zij hebben nog twee wedstrijden te gaan voor de Westlandcup! De eerste wedstrijd is a.s. dinsdag tegen de FC en daarna de finale tegen Westlandia. Dát zou wat zijn, twee degradanten in die finale. Tegen de FC  geef ik mee om de spelers kort te houden want als je die gasten wat ruimte geeft is het klaar. Wij hebben één voordeel, het is een doordeweekse wedstrijd, en dan zijn we áltijd goed. Voor de trainert, en voor Keke Stam, zou het ook wel leuk zijn om te winnen van de FC. Een paar jaar terug was Knoester daar de trainert (wij speelden 4,5 jaar geleden tégen hem) en moest daar vlak voor het einde van de competitie vertrekken. Heel toevallig!?! waren Nico v/d Ende en ik daar getuige van. Dat was echt bizar en een flinke tegenvaller voor hem.

Dan heeft onze vereniging het hoe dan ook, hoe je er over denkt of hoe het gegaan is met de contractbesprekingen, toch iets netter gedaan. Dinsdagochtend ben ik uitgenodigd bij de FC voor een potje walkingfootball. Daar ben ik van plan om een beetje herrie te gaan schoppen en zeggen dat ze s-avonds niet het tweede elftal moeten sturen want ze moeten daar niet denken dat ze alles zo maar winnen. Ons eerste elftal zou dit seizoen toch nog een beetje goed kunnen maken door te winnen en misschien, heel misschien, zelfs de Westlandcup binnen halen. Het was dit voetbalseizoen niet zo best en hopelijk gaat het het volgende seizoen beter. We gaan het zien en wachten het af.  Zaterdag gaan alle familie en vrienden en supporters een mooie dag beleven op ons sportpark. Als de dames dan aan het eind van de middag terug komen van hun gewonnen wedstrijd wordt het toch nog dík feest! Gelukkig hebben wij onze goede, mooie, lieve, supermeiden nog. Veel succes, en iedereen en allemaal graag tot het volgende seizoen.

Het was een mooi seizoen.  o-j