• THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Het was me  wel een weekje voetbal zeg. Mooi voetbal met een prima resultaat voor de clubs die Europees spelen. Ajax, Feyenoord en PSV wonnen hun wedstrijd en AZ had eigenlijk moete winnen van MU. Het  resultaat van onze clubs is gunstig voor de UEFA cöëfficiëntënlijst (lastig woord) en als het zo doorgaat halen we die Bellege in en daarna de Portugezen.

Sinds sir Alex Ferguson weg is bij Manchaster Unitad (uitspraak van de legendarische Zeeg Brienen) doen ze daar veel te weinig aan eigen jeugd opleiden en strooien daar maar met zwart witgewassen olie geld. Zelfs wij doen het op ons niveau beter en investeren wel in onze jeugd. Zoals u weet wordt er zelfs een giga veiling – zaterdag 12 oktober -  voor hullie georganiseerd. (Ik hoorde dat het unieke vouwblok ook geveild gaat worden, speciaal voor de Corner!!)

Die veiling wordt zelfs zo groot dat er een mega storing wordt verwacht bij de KPN en de Caiway, met soms enge, lastige klanten, doordat  telefoonkabels,  antennes en satellieten overbelast raken. Er wordt zelfs een extra vezelkabel aangelegd door de sponsor van de maand Elektravon. (Voorheen heette dit bedrijf  Avontuur en is later overgegaan in Elektravon. Ze wilden er eerst Elektravonk van maken!) De opbrengst van de veiling is zoals u weet voor de jeugd, voor een spelersvolgsysteem, zodat de mannen in de blauwe pakken de spelers nóg beter in zicht krijgen. Er zijn vele (groene) wegen die naar Delft leiden en dit systeem is er eentje van. Ze hebben het nodig voor onze eigen talenten. En we hebben er weer eentje gezien hoor, uit eigen huis, in De Lier.

Invaller Roan v Staveren had met een prima volley om  de 1-2 te kunnen scoren. Dát zou wat zijn geweest in je debuutwedstrijd. Het mooiste vond ik eigenlijk dat nadat hij een halve minuut  in het veld stond, geheel vrijstaand in de middencirkel, met zijn armen wijd uit elkaar, om de bal vroeg, zo van: speel me maar aan, kom maar op met die bal. Als hij net zo goed gaat worden als zijn ooms dan gaan wij nog veel plezier aan hem beleven. Zijn vader kon ook wel ergens een balletje op mikken hoor. Blijft een mooi moment voor een voetbalvader. Ikzelf kreeg hartkloppingen toen mijn zoon debuteerde. Alles is goed gekomen, nou jaah, en gelukkig ook met André Rohan, die, helaas weer, uit moest vallen vanwege zijn rikketik, die onregelmatig tikte. Door goede zorg van Frans de Jong, geen familie van, werd de dokter ingeschakeld. Met algemeencoördinatormanagerelftalleider Marien Verkade ging hij even voor een check naar het ziekenhuis en werd gelijk volgeplakt met stickers, een infuus-bloedprikken-een fotootje- en een pilletje.

André was wat weggetrokken, maar al snel had hij zijn eigen, frisse kleur weer terug op zijn gezicht en voelde zich weer goed. Dat wordt herstellen bij Kirsten, dat zit er dik in. Het herstel van het eerste elftal na de pauze was nodig en pakte goed uit. In de eerste helft van de eerste helft was SC Monster de betere partij. In het tweede gedeelte van de eerste helft was Lyra de betere ploeg en scoorde de 1-0. Invaller Lex Vijverberg stond bij een lange bal aan de verkeerde kant te verdedigen, en dat was fataal voor ons. JB was geklopt en moest voor het eerst deze competitie een tegendoelpunt incasseren. De gehele tweede helft was een genot om naar te kijken met veel kansen voor ons om te scoren.

De trainert heeft de spelers op de goede manier voorbereid hoe de tegenstander te bespelen. Er stond een téam, het enige wat we misten waren doelpunten voor de overwinning. Dat schot van Roan werd knap tegengehouden door de keepert van Lyra. Ook daarna had hij een paar prima reddingen. Op de keeper beschouwd is het trouwens een prima keuze, tot nu toe, om JB te verkiezen boven WJB. (Alleen Cees T S, het is bijna kerst,  is het daar niet mee eens.) De keepert van Lyra had een drukke dag terwijl JB daarbij vergeleken een verplichte snipperdag had. We, wij, hadden verdiend te winnen. We hadden móeten winnen, kúnnen winnen en het was ons gegúnd te winnen omdat we beter speelden.

De reactie van de trainert was na de wedstrijd precies hetzelfde als verleden week maar dan andersom. Niet tevreden met het resultaat maar wel met het spel. De zeer terechte 1-1, een pingel, werd overtuigend ingeschoten door aanvoerder Ramon Bruers, daar ben je ook aanvoerder voor. Helaas was er nog een uitvaller en dat was Stan v/d Bos, die we voorlopig even kwijt zijn. Doordat hij hevige pijn bleef houden aan zijn arm is hij met maatje Bas Brabander – die wordt langs de lijn nu al Bassie de Jong genoemd – is hij midden in de nacht alsnog naar het ziekenhuis gegaan. Bloedprikken-infuus-fotootje-pilletje-echoootje…conclusie: gebroken ellepijp – linker cubitas, dus gelijk in het gips en wachten op operatie. Dat wordt geen bloemen bossen en voor de trainert passen en meten met al die blessures. En wat denkie van Kirsten?? Die gaat het maar drukker en drukker krijgen, die moet haar toko uitbreiden. Het bestuur gaan op zeker niet uitbreiden die moeten zelfs gaan slinken denk.

Er gaan trouwens heel wat, meest onbetrouwbare, namen rond voor de functie van nieuwe voorzitter. Ik hoorde dat er zelfs iemand is gestopt met werken om tijd vrij te maken om de klus te aanvaarden, maar die heeft zijn vrouw niet mee? Bij de PR komt ook een plek vrij en voor de damesafdeling is al jaren geen mens te vinden, terwijl damesvoetbal hot is, vrouwenteam 1 op een behoorlijk niveau speelt en er veel dames en meiden voetballen bij ons. Ook is er straks ruimte achter de bar. Dat moet toch in te vullen zijn? Het ophalen van de Cornervlaggen is wel ingevuld. Er is een schema gemaakt wie de vlaggen ophaalt en wanneer . Henk H staat voor de komende maanden  als enige op de lijst, te beginnen a.s. zaterdag tegen SV Duindorp. Een lastige tegenstander, maar als de trainert de spelers net zo goed prepareert als deze week gaan we wél winnen.

Het was een mooie dag.    o-j