• The Corner.

27 okt 2019
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Gelukkig heb ik een uur extra, en wel nodig ook, want wát is er een consternatie op en rond ons clubje.  Tijdens de druk bezochte ALV zaten we allemaal met onze oren te klapperen van verbazing van de ene na de andere openbaring. Vanaf het begin had voorzitter Albert v Kessel al problemen met de microfoon en daar zou het voor hem niet bij blijven.
    Het was wel opvallend dat als hij de microfoon aan een medebestuurder gaf het geluid zonder gepiep en gekraak was. Zo sprak penningmeester Jos Barendse over de crediteuren en debiteuren waarbij er een iet wat te kort was te melden. Hij deed dit zonder met zijn ogen te knipperen. Daar staat tegenover dat er wel kapitaal op de veld is te zien.

Dan hebben we het niet over voetballers, maar over onze jeugd opleiders en trainers die we rond hebben lopen en dat zijn er heel wat. Daar móeten we nog de vruchten van gaan plukken. Ook kwam het ledenbestand ter sprake want die loopt gestaag terug en dan zijn er opeens weer aanmeldingen. Zelfs op de dag van de vergadering kon er nog iemand op de ledenlijst worden bijgeschreven want die wilde kost wat kost vrijdagavond bij ons overleg aanwezig zijn. Jammer genoeg meldde Jos dat er vorig seizoen ook minder, minder kopjes koffie zijn uitgeschonken!? Ik kan het me niet indenken.
    Werkt die koffieteller wel? Vandaag zat ik uiteraard weer in de Corner voor de koffie, met ál mijn geliefde kameraden, en het was zó druk dat de laatste die aanschoof, hoofdsponsor Wim Steenvoort , bijna op het dartterrein moest gaan zitten, dat helemaal in de andere hoek van de kantine is!

Al die drukte kwam doordat we de verjaardag vierden van Theo van den Keuken-Bruggeling. Hij is van de week 84 jaar geworden en zijn enige wens is dat hij naar zíjn keuken kan. Eerst moet wel zijn gestel het weer gaan doen want lopen is nog steeds lastig met die nieuwe heup. We wensen hem het beste en geduld. Aan de Corner ligt het minder prut niet, dát is wel duidelijk. De penningmeester had volgens de KCC zijn werk goed gedaan en er was gelijk een nieuw lid te melden voor diezelfde KCC en dat is Britt Dijkxhoorn, ofwel BD van Dames1A ZA BVO.
    Hierna werd er afscheid genomen van een paar bestuursleden die werden bedankt voor hun vele werk in de zes jaar dat zij bestuurslid zijn geweest. Jeugdvoorzitter Jaco de Ruiter werd zelfs benoemd tot ere lid! Hij is écht een goede ruiter, maar geen goed paard. De tweede die beloond werd voor haar diensten was Karina Bronswijk en ook zij kreeg een speld van ere lid op haar linkerborst geprikt. Het moet gezegd dat ze allebei pittige jaren achter de rug hebben en ik gun hen die titel van harte, maar de kwalificatie voor een ere lid is in de meeste gevallen toch uitgereikt aan personen die over tientallen jaren hebben gefunctioneerd in een bestuur.

Natuurlijk heb ik ze allebei gefeliciteerd en dat doe ik nu nog een keer. De verkiezing voor de nieuwe voorzitter verliep anders dan gepland vanwege gelekte brieven,  spam mails, onderschepte apps en doorgesluisde instagram-influencers wat uiteindelijk leidde tot een foute bezorging van een poststuk in een verkeerd postvak door een wanhopige, digitale postbezorger.
    Hierop werd gereageerd, door de door het bestuur voorgestelde nieuwe kandidaat, Gerben Voois, middels die brief. De voorzitter las de ingezonden brief voor en daarna werd het een bende. De vergadering werd geschorst en de kaarten werden geschud, de chaos was compleet. Het vertrouwen was weg, de waardering nul en de leiding en sturing was er niet meer. De ins en outs wil ik voor u bewaren, maar nu is het zo dat er twee oude  paarden van stal zijn gehaald, Strem en Blankenmeijer – het lopen gaat wat lastig maar in de bovenkamer is alles nog op orde - , die in vertrouwen aan de gang gaan om het een en ander op een rijtje te zetten voor het bestuur en voor de vereniging.  Zij krijgen nog versterking om het span volledig te maken.

Crisis, what crisis? De Brexit is hier niks bij! Even dacht ik bij mezelf; het zal toch niet uit de hand  gaan lopen? Ze zullen toch niet agenda punt 17, huldiging jubilarissen, een jaartje overslaan?  (Er was geen fotograaf aanwezig bij de vergadering maar gelukkig is er, zónder toestemming, toch gefilmd.) Dit punt ging gelukkig door en het grootste applaus voor alle jubilarissen was voor jeugdtrainer Ronald v Dijk. Ik heb één jaar zijn assistent mogen zijn en dankzij hem heb ik daarna een aantal keren, op éigen kracht, een team alléén kunnen trainen.
    Bij andere, grotere namen als trainer is dat nooit gelukt. Gek genoeg is er eigenlijk weinig over voetbal gesproken tijdens de vergadering, maar gelukkig was er bij de rondvraag toch nog een vraag….en die ging over klaverjassen!!?  Op het veld is er geen recessie en doen de voetballers op de voor ons hoogste niveau het goed.

Mag je ook wel verwachten hè in deze klasse. Zeker gezien de tegenstander van vandaag. 9-1!! Een unieke overwinning. De Dames wonnen ook hun wedstrijd. Het werd vlak voor tijd 2-1 tegen RVVH 2 en het was een dik verdiende driepunter. Vanaf nu gaan er meer volgen. In de drukke k´tine scoorde Team Valk een dikke tien met hun baractiviteiten tijdens de Derde helft. Die aanvoerder van dat team, díe heeft mijn waardering!

Het was een mooie dag.  o-j