• The Corner.

12 jan 2020
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Weer een nieuw jaar, dus ook weer een nieuwe Corner. Bij deze wens ik iedereen een mooi jaar met al het goede. Voor ons als voetballiefhebbers kijken we reikhalzend uit naar het verloop van de competitie van onze mannen, van de beste voetballers in de eredivisie en als toetje het EK voetbal. Daarnaast zijn er nog véél meer sportevenementen, met als hoogtepunt de Olympische Spelen. Dat wordt smullen geblazen.

Ik mag wel zeggen dat dit jaar goed is begonnen, mét een opvallende nieuwjaarstoespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie in de redelijk bezette k”tine.  De meeste leden waren er níet, maar dat is niets bijzonders. Volgens mij was er zelfs niet één vrouwelijk lid aanwezig. Was dit wel zo dan had ik het wel opgemerkt. Opmerkelijk was wél dat er sommige mensen, die er jarenlang bij waren en nu niet, aan mij vroegen wie er wel waren?

Zoals gebruikelijk is de troonrede vooraf al bekend en een beetje oplettende journalist was al op de hoogte wie voor Nederland op gaat treden tijdens het songfestival in Rotterdam , voordat de organisatie dit officieel  wilde melden. Maar de vier, formaat avier, blaadjes, het kunnen er ook vijf geweest zijn, gevuld met tekst van onze vice voorzitter Rob de Jong, was bij niemand bekend en dat is toch ook wel bijzonder te noemen. Zijn voorgaande bijlage was al world wide bekend  voordat de enter toets was ingedrukt. Het meest opvallende aan zijn speech was dat dit de éérste toespraak was zónder énige hápering, stóring óf ingreep  van een of andere professionele  geluidstechnicus. Sinds de aanschaf van de nieuwe, héle dure, audiomono geluidsinstallatie is dit toch wel uniek, en vice Robbie flikte het!! Hij deed dit níet alleen.

De plug-inn was op de juiste manier aangesloten, dankzij Robert Lasschyt (voor al het kabelwerk en snoeren) en ere Ruiter de Jaco
    (hij verzorgde het toetsenbord). De aanwezigen kregen o.a. te horen dat wederzijds communiceren belangrijk is om beter met elkaar om te kunnen gaan. Dat geeft namelijk vertrouwen. Daar valt natuurlijk iets van te zeggen, want dat is júist wat wij nodig hebben. Nu hebben wij, ik zeker, mijn INR waarde is al weken van slag, van de Corner elke zaterdagmorgen een caffeine shot nodig om redelijk te kunnen blijven functioneren. Als wij dit niet binnen krijgen komen we in de problemen. Ikzelf mag niet te veel koffie drinken, maar te weinig is héél slecht. In de Corner doen we er alles aan om de hoeveelheid Tik tak of Kanis&Gunnik koffiepads te continueren, of liever te  verhogen, om er voor te zorgen dat er niet nogmaals een te kort is op de eindejaar afrekening van de koffiebonenbon. Anders is het wéér prut.

Wij wíllen wel, maar kúnnen niet. Hoe een kleine moeite is het om op de site te melden, lees communiceren, dat de k”tine dicht is of wanneer open? Vanochtend stond de wachtkamer van Kyrsten hélémaal vol met supporters. De beide klapdeuren bezweken bijna uit hun voegen.

Zelfs de HKZ KB b.d. weet het niet meer. Zo werd er ook niet vermeld dat de selectie naar het zonnige Spanje is vertrokken! Gelukkig was er een verslag te lezen van cuidador, fotografo et taxista Frans de Jong over het wel en wee van onze toppers. En ik heb natuurlijk mijn bronnen binnen de selectie! (Eén van mijn andere bronnen droogt uit, want die laat niets meer van zich horen.) Entrenador en jefe Marco Meyer et asistente entrenador Edwin Nolten, una momento dado, estadon perdidos. (Zij waren de weg kwijt!)

Los jugadorus encenduron una hoguera (strandvuurtje) alegria  fuego, zoals in Scheveningen. La guarda civil amente agorro. Guardia Westland Arjan, el entrenador de porteros Gertjan et yesero Ted  apagar el fuego. Zondag is onze selectie weer terug en spelen dinsdag thuis tegen Smitshoek. Onze hoofdtrainer is een lange tijd werkzaam geweest bij deze vereniging. Zaterdag wordt er weer gespeeld en dan is Ijsselmonde de tegenstander op Polanen. Daarna gaat het écht weer beginnen. Niet alleen het eerste team is zich aan het voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Ook een selectie van team 2 en 3 zijn op een trainingskamp,  onder de bezielende leiding van selectiecoördinatort Marien Verkade. Hij heeft wel assistentie hoor, en dat zijn  Marc Dijkhuizen en John de Vries. Zij zijn in het mooie Alkmaar (kaas,kaas,kaas,kaas) met z´n allen. We hopen natuurlijk allemaal op een mooi vervolg van het voetbalseizoen met al deze spelers, begeleiders én supporters.

Gelukkig gaat het weer beginnen en is de kantine weer gewoon open, de héle dag.

Het was een mooie dag. o-j