• The Corner.

19 jan 2020
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Stelt u zich eens voor dat onze burgemeester besluit om een paar ECT containers schots en scheef neer te zetten voor de poorten van sportpark Polanen. De mogelijke reden zou kunnen zijn dat hij het allemaal te lang vind duren dat onze club een beetje stuurloos is. Het zal je maar gebeuren. Denk je eindelijk weer te kunnen gaan voetballen, of koffie drinken, en dan hebbie dat. Het is overal wat. Gelukkig kan er weer gevoetbald worden.

Misschien heeft u ook op de site gekeken wanneer, waar en tegen wie het eerste elftal vandaag zou gaan spelen? Dan heeft u ook de reclame gelezen van de VSKbeurs (Vakbeurs, Sanitair en Klimaat -  alleen toegankelijk voor vákmensen) in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dit is dé  beurs over de nieuwste ontwikkelingen over de installatietechniek. Best wel hot in deze tijd van energie zuinige mogelijkheden en alternatieve energie vormen. Voor een goed advies of voor praktische aanbevelingen kunt u terecht bij de firma Scholtes bv, die deze tak van sport aardig onder de knie heeft. (Een beetje reclame voor dit bedrijf mag wel een keertje.) Vandaag dus tegen Ijsselmonde,  want dat las ik op de site. In de troosteloze bestuurskamer mocht ik even áánzitten voor een bakkie, bij vier intellectuelen en die hadden het uiteraard ook over deze tegenstander. Eén van die vier had het opeens over Ijsselmeervogels, dat Monster ooit tegen deze ploeg heeft gespeeld in een promotieklasse. Dát weten alleen héle oude mensen nog. Vanaf de bestuurskamer was het wel een mooi gezicht om al die fanatieke spelers weer hun spelletje te zien spelen met een zuinig zonnetje op alle velden.

Team Ijsselmonde – over de Brienenoordbrug niet naar rechts naar Feyenoord, maar naar links -  speelt net zo laag als dat wij voetballen. Einduitslag: 8-0! Dinsdag was er ook al een vriendschappelijke pot. Dat was tegen Smitshoek, de oude ploeg van hoofdtrainer Marco Meijer, die daar jarenlang assistenttrainer is geweest. Een goed ploeggie met een paar behendige spelers die elkaar makkelijk wisten te vonden. Af en toe sneden ze als het ware door onze verdediging met snelle combinaties. Doordat het licht opeens op was, kon er niet verder gevoetbald worden in de tweede helft. Het gerucht gaat dat dit de oorzaak was van een of andere warrige supporter die de knoppen spontaan uit had geschakeld. Of, door de tijdklok, die ingeschakeld staat op 22.00u, wedstrijd of geen wedstrijd. Deze instelling is voorgeprogrammeerd en dan gaat automatisch alles dus uit, behálve het alarm. Mogelijk waren er ook, voor ons bekende, bewoners van flat Oudenborch die liepen zaten te zeuren. Het laatste gerucht was dat er een storing was, veroorzaakt door de hackers van Cintrix.

Ja,  ook wij maken gebruik van dit systeem, waarna er direct is overgestapt op Matrix 4 om te voorkomen dat anderen niet wijzer worden gemaakt in de ontwikkelingen van de commissie van goede diensten. Er kan nog steeds niets gemeld worden over de stand van zaken, er is tijd nodig en goed overleg. Het is tegenwoordig sowieso al lastig om vrijwilligers te houden, én nog moeilijker om ze te krijgen. Zo zijn er bij de populaire fanshop ook plaatsen vrij om in te vullen. Dat lijkt mij wel iets voor een paar pittige meiden van de damesteams.  Er is wél een kandidaat jeugdvoorzitter. Dat is dan wel natuurlijk een goed bericht. Die fanshop is trouwens de komende week dicht i.v.m. vakantie. Eén van de K3 dames gaat op ski vakantie naar sneeuwzekergebied Saalbach Hinterglem Fieberbrúnn. Ons Koen gaat ook, maar die vertrekt pas, via de Fernpass, ná de uitwedstrijd tegen DUNO. Niet alleen het eerste elftal speelde vandaag een wedstrijd. Team twee, van leidert/ verzorger/ manager Cees C T, speelde vandaag een friendly.  Cees C T moest voor de thee zorgen want hij speelde thuis. Voor de tweede keer deze week speelden zij op veld vier en nu was dat tegen het derde van trainer John de Vries. Het werd 1-1.

Op het zonnige, frisse en winderige hoofdveld werd er duidelijk meer gescoord. En dat zónder Jordi v Maanen (lieslast), Keke Stam (enkel enkellast), Erwin Korkmaz (aanwezigheid  onbekend), Yanick Verkade (aanwezigheid onbekend) en Jurgen Warbout ( wissel Hoekse Lijn). Zaterdag is Jurgen er wel weer bij, om u alvast gerust testellen
    Wel speelden o.a. de jonkies Riley v/d Hoeven en Lex Vijverberg, die lekker bezig waren en ze schijnen ook populair te zijn bij de supporters. Jari had zijn eerste clean sheet van dit jaar en had niet echt veel te doen. Hopelijk volgende week ook niet, maar dan hebben we zeer waarschijnlijk wel meer tegenstand. Dan gaat de competitie weer verder en gaan we weer voor de punten.

Maar…. Eerst is er koffie mét gebak want er is weer een jarige. Dát gaan we vieren in een hopelijk weer volle, gezellige kantine. Veel succes allemaal en veel plezier.

Het was een mooie dag.    o-j