• The Corner.

  2 feb 2020
 • THE CORNER.   HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT   MECANISMO DE AIRE & TECNOLOGIA DE MONTAJE.

  Vanaf een zonnig Canarisch eiland toch maar een Corner deze week. De kans bestaat dat ik, op kosten van TUI, een week langer moet blijven i.v.m.  een proef van de WHO door dat gedoe met dat virus.

  Al zou alles gladjes verlopen bij ons cluppie dan hadden we wel een keer zonder gekund, maar doordat er een beetje reuring is maak ik maar van de gelegenheid gebruik. Mijn ligbedje is inmiddels aan vervanging toe en word het tijd om een beetje in beweging te komen. Tijdens een lange strandwandeling vanaf dam 16 ontving ik het ene na het andere bericht over een verslag van onze hoofdtrainert in de sporteditie van Westland dichtbij. Voor mij nu even ver weg, maar toch in de buurt met al dat mobiele verkeer.

  Trainert Meijer  Marco had het over zijn spelers en noemden ze de ideale schoonzonen, behalve de Warboutjes. (Eén van hen is trouwens een schoonzoon  van ene Broch.) In die uitspraak kan ik me wel in vinden. Ook de boodschap van je best doen of ten koste van alles willen winnen is ook iets van te zeggen. Was er maar eens een speler die net zijn vuist op tafel slaat of de kleedkamerdeur keihard dicht smijt! Ikzelf was zeker niet de beste voetballer, maar doordat ik héél slecht tegen mijn verlies kon, was ik daardoor ook een niet vriendelijke speler voor mijn ploeggenoten.

  Ten koste van veel moest er àltijd gewonnen worden, niemand werd daarin  gespaard. Soms óók de leider of trainer niet. In mijn tijd als voetballer waren er spelers bij die het bloed onder je nagels vandaan  haalden door keiharde opmerkingen. Dan haalde je het niet in je hoofd om een bal verkeerd te spelen. Tegenwoordig steken spelers een duim omhoog naar een medespeler als hij een bal aangespeeld krijgt, vier meter achter hem én over de zijlijn.

  Loop ik allemaal te bedenken hè, zwalkend langs de vloedlijn van de grote oceaan, nu ter hoogte van zeg maar strandopgang duna de âguila (Arendsduin). Mijn  gedachten gingen ook naar de Corner van hedenochtend. Zou het gezellig geweest zijn? Volgende week wel want dan neem ik gebak mee voor mijn verjaardag. (Dat is de reden waarom we samen hier zijn.) Viel trouwens niet mee hoor om tijdens het voetbalseizoen op vakantie te gaan, maar er was voor mij geen keus. De trainer koos vandaag weer voor de jonge backs v/d Hoeven en v Dijk. Hopelijk doet Patrick het goed op de linkerkant.

  Wel een risico hoor. Zijn ouders zullen wel trots zijn, maar het aantal wedstrijden in een 1e elftal dat zijn vader achter zijn naam heeft staan gaat hij niet halen. De strijd tussen JB en JWB gaat door en zonder strijd geen overwinning. Team twee behaalde één  punt en team 1 nul punt. De omzettingen hebben nog geen effect, tót nu toe en de bovenste ploegen gaan door met wat wij graag willen.

  Zo, nu ben ik weer bij mijn hotel en ga even relaxen in the pool.

  Werd ik toch bij een underwateraction opeens omver gezwommen door een of andere  Engelse Brixeter. Ik zeg tegen hem, in het Nederlands, dat hij beter apart kon gaan zwemmen, in het kinderbadje! We moeten ze nóg meer links laten liggen die eilandbewoners en zo min mogelijk hun taal spreken. Alleen The Corner, die houden we er in!

  Fue un hermoso dia.   o-j