• The Corner.

  9 feb 2020
 • HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGEBEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

  Gelukkig waren er na de zonnige, hard nodige én dik verdiende  vakantie nog een paar euri´s over om mijn verjaardag te kunnen vieren, met ál mijn kameraden. Er was maar één afzegger, dat viel míj mee. De appeltaart van banketbakker Grootendorst blíjft voortreffelijk. Ze hebben daar ook, nog stééds, moorkoppen. (Hoe moet dat nu met de blanke vla?) Speciaal voor mij?? was de hoofdsponsor weer op bezoek, daar was wel op gehoopt natuurlijk.

  Mental Theo was ook weer van de partij achter de bar. Wát een drive en doorzettingsvermogen heeft die man hè. Theo woont té dichtbij om opgehaald te worden anders had hij mee kunnen rijden met Hans Kind, die wel opgehaald wordt. Jeugdcoördinator Johan Molenkamp deed dit vorige week en dat was natuurlijk een voltreffer. Theo van Keuken der Bruggeling wil natuurlijk alles in de gaten houden – óók met een schuin oog naar de keukenprinsesjes -  hoe het gaat in zíjn keuken. Hij heeft gelijk want op interim keuken Koos Bokkepoot kun je niet rekenen. De laatste appelpunt was trouwens voor hem, hij nét op tijd.

  De reden voor die ene afwezige kwam door de storm - Caira, ofwel Karina -  die door weerkenners wordt gezien in code geel, rood en blauw. De competitiewedstrijden voor zondag zijn zelfs al door die codering afgelast. Op zaterdag al hè! Gelukkig gingen alle wedstrijden vandaag wel door. Toch kreeg ik te horen dat de wedstrijd DWO-SC Monster wel een vraagteken was en door die onzekerheid besloot ik om lekker dicht bij huis te blijven. (Ben nog een beetje lui en alles is nog stijf na die vakantie. Op de Zomi training was dit ook te merken, er lukte niet veel, zeg maar niets. Het word denk tijd om écht te gaan stoppen.) Nog steeds zónder Keke Stam en ook nu niet met Bassie de Brabander.

  Twee spelers die ons hoofdteam éigenlijk keihard nodig heeft, maar deze wedstrijd ging gewoon door. Gezien de verloren thuiswedstrijd tegen DWO én de twee verloren wedstrijden na de winterstop was iedereen zéér benieuwd naar deze wedstrijd. Dat dit jonge team, alleen ons Koen, oud vuurwerkspecialist Gerald Vanenburg én ook die dekselse Ersin zijn de oudere spelers, heeft er vandaag voor geknokt om drie punten binnen te halen wat wel een compliment waard. Volgens een beetje supporter, die er wél bij was,  speelde rechtsback Riley v/d Hoeven weer een sterke wedstrijd samen met keeper WJB. WJB heeft zichzelf letterlijk in het elftal gewerkt en gevochten, puur op wilskracht en mentaliteit.

  Gaat het niet goed mag dat gezegd worden, maar dan ook als het beter gaat. Een belangrijke overwinning, voor iedereen. Zaterdag komt Lyra naar ons en die zijn in de thuiswedstrijd goed weggekomen. Spelen wij zaterdag net zo goed als in De Lier dan kunnen hunnie beter thuis blijven. We gaan er voor en natuurlijk zijn àl onze èchte supporters er weer bij. Een beetje supporter heeft natuurlijk wel de VR 1 zien spelen tegen de Gooise Vrouwen op veld zes. De 2-0 winst was verdiend. De beste voetballende dames hebben zelfs kans op een tweede periode en laten er volgens Roos geen gras over  groeien om er voor te zorgen dat ze deze titel niet gaan halen. Op het hoofdveld speelden de talenten van de toekomst, want ja, ons Koen gaat echt een keer stoppen en dan moeten er wel anderen opstaan. En ze lopen er hoor. (Er zijn vandaag ook geheime gesprekken geweest, in het ballenhok, met spelers van buitenaf.) Niet dat we overstromen van talenten maar de blue diamonds, de twee beruchte mannen in de blauwe pakken, moeten er wel voor zorgen dat er een constante doorstroming is.

  Het moet wel blijven stromen, we moeten wel in beweging blijven. Hadden we maar zekerheid dat we hier de komende jaren kunnen blijven voetballen, of om een andere sport te noemen, zwemmen. Als er nu al geen zekerheid is over uitbreiding, aanpassing, groei, expansie of vergroting van het sportpark dan is dat maar de vraag. Regeren is vooruitzien, maar ik zie het niet gebeuren. Volgens de  politiek zijn er genoeg  zwembaden( lees: óók voetbalverenigingen!) in het Westland. Een ander bad zou eigenlijk dicht moeten terwijl vlak naast ons een nieuwe wordt gebouwd en gevuld met  vers CO2 verwarmd water. De commissie Monster Noord - voetbal en tennis - had nog wel zo hun best gedaan, maar er zijn te weinig euri´s! (Hoe mooi had het kunnen zijn om mee te dobberen, met de plannen van De Boetzelaer, om gezamenlijk tot iets te komen.) 

  Samen sta je sterk en daardoor maak je meer kans.
  Wéér een gemiste kans. Zaterdag gaan we weer kansen creëren én afmaken! Allemaal veel plezier en succes.
  Het was een mooie dag.  o-j