• The Corner.

15 mrt 2020
  • THE CORONA.

HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGEBEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

Dít is toch wat hè! Nog nóóit is het ons overkomen om door omstandigheden waar we nu mee te maken hebben midden in het seizoen moeten stoppen met voetballen. Hoe moet dat nou? Wat moet ik nu gaan doen vandaag? Aan mijn kameraden vroeg ik om raad, die weten nogal veel?!??, en om een tip. Eéntje zei; boodschappen doen. Nou, de Hoogvliet is nu een kruidvat, met soms gevechten om een karretje, dus daar ga ik niet heen. Toen ben ik maar gaat fietsen, door de duinen, dat blíjft mooi. Onderweg kwam ik een paar bekenden tegen, wandelend en sommigen ook op de fiets.

Een trouwe lezer schreeuwde naar mij: " Schrijvie nog een stukkieeeh?" Er waren er meer, maar ik keek ze niet aan want dat virus kan ook via de ogen het lichaam binnendringen. Op de radio hoorde ik dat zelfs de Mount Everest is afgesloten, én....ook de Bloedberg! En hij wás dicht. Dit was niet het enige dat afgesloten is in onze buurt. Ook óns sportpark Polanen is verboden gebied. Het is niet moeilijk om in te schatten uit welke hoek dit vandaan komt. Er zijn  sterke vermoedens wie hier achter zitten om deze zware beslissingen nú al te nemen. Nu is er wel alle tijd om leden, spelers en vrijwilligers te screenen en te controleren. B.v.  waarom de bardienstlijst niet wordt gevolgd volgens de planning door de ouders/spelers.

Het gebeurd te vaak dat teams op de lijst staan en gewoon niet komen. Verleden week stond Gerald Vanenberg, onze technisch begaafde linksback, van 8.00u tot 11.45u achter de bar! Dat kan natuurlijk niet. Hij hoort zich optimaal te kunnen voorbereiden op zijn wedstrijd en dan is een bardienst van 3 uur en 3 kwartier - dat zijn twee wedstrijden, mét een verlenging en daarna pingels!!  -   veel te lang. Het gaat er natuurlijk om dat degene die er verantwoordelijk voor is dit aanpakt en stuurt. Dit moet dan straks in overleg met de nieuwe voorzitter. Kan het maar doorgaan, die BAL. Misschien rolt die wéér naar een andere dag. Voorlopig is de datum dat er niet gevoetbald wordt vastgesteld t/m 1 april.  Ook zoiets, dat geloof je toch niet, maak er dan 2 april van. Ik ben wel benieuwd hoe alles opgepakt gaat worden en hoe de wedstrijden ingehaald worden.

Niet alleen bij de amateurs,  maar ook bij de profs. Hoe gaat het met de CL en EL, of de competities? Als het blijft zoals het is beslist de KNVB dan, hopelijk op tijd, dat de huidige stand geldt? Dan is Ajax kampioen en heeft Feyenoord geen bekert. Wíj hebben dan helemaal niks. Die periodetitel gaat aan ons voorbij. Het damesteam blijft dan wel op hetzelfde niveau voetballen! Of we slaan een jaar over, dat kan ook. Maarre hoe zit het met ons huidige toptalent Hidde v/d Arend? Die gaat over zijn nek en ziet zijn kans vervlogen. Een vertrouwenspersoon hebben we voorlopig niet nodig. Of juist wel om alvast met de nieuwe kandidaten en huidig bestuur  te praten.  Gelukkig kunnen we wel terecht bij Kyrsten Herstel.

De tijden zijn wel aangepast, maar als u klachten heeft kan zij u helpen. Zij is gooeed! Ikzelf zit in een risicogroep, maar heb geen klachten. Alleen vind ik een zaterdag zonder voetbal helemaal niks en hoop natuurlijk niet dat er daardoor klachten gaan ontstaan. Hoewel,....Ik zit nu te schrijven met een mondkapje op en op mijn werk is mijn werkterrein afgebakend met een rood/wit afzetlint, dat op de grond is  geplakt, met een reikwijdte van 2x2 meter. Voor de rest gaat het wel. De code rood oranje zwart, die nu is afgegeven, klopt deze keer wel. Dit geldt ook voor de Corner. In de winterstop of in de zomer gaan we om de beurt bij elkaar koffie drinken, niet elke week hoor, dat is te veel, maar vandaag ging dat niet door. Dán is er wel wat aan de hand!
    We moeten het even uitzingen met deze maatregels en hopelijk kunnen we straks weer gezond en wel lekker onder elkaar zijn én.......lekker  vóetballen.
    Het was een mooie dag.  o-j