• The Corner.

  22 mrt 2020
 • THE CORONA.

  HOOFDSPONSOR; W. STEENVOORT MONTAGEBEDRIJF & LUCHTMECHANIEK.

  Het klinkt misschien gek maar ik voel me een stuk lekkerder dan een week geleden. Dat zou toch niet komen omdat ik mijn kameraden al minstens twee weken níet gezien heb? Mocht dat echt daar door komen dan is dat een mooie bijkomstigheid in deze crisistijd. Want dat ís het. Het is zoals ze dat noemen surrealistisch, een gevoel van onmacht en eigenlijk niet te bevatten wat ons nu overkomt. Het besef hoe goed we het eigenlijk hebben is groot. Wat we normaal dagelijks doen is en kan niet meer, ten minste ons doen en laten is zeer beperkt.

  Risicogroep de Corner (volgende week is er een ´troost´ Corner) is na een héél kort crisisberaad geheel lockdown!@, alleen Rini was teugen. Binnenkort is er wél een livestream videoconferentie ingelast voor een acuut overleg , op uitdrúkkelijk verzoek van Frans. We moeten toch wát. Momenteel worden hier de volgende voorbereidingen voor getroffen. Op landgoed Delfland aan de Rijnweg, nabij de Molenslag, wordt tijdelijk een mega antenne geplaatst, mét toestemming van, bíjna (eentje hou(d)t zijn poot stijf) alle buren, voor verbinding via een satelliet. Dit IOS communicatiemiddel wordt geïnstalleerd boven de Griend, een stiltegebied ergens in Naaldwijk, en cirkelt daar, hópelijk vrij laag, rond.

  Enige enge, gestoorde stoorzender zou een wegpiraat vanuit de Herckenrath, onder de Dikke Toren, kunnen zijn. Als de mobiele schotel in de nabij gelegen Zeekoet éin-de-lijkk een keer goed afgesteld wordt is ook daar de stream te volgen. Of er ook voldoende signaalsterkte is in de veel te korte naerstraat is twijfelachtig. Om het beraad ook in de Geestweg te kunnen volgen kan het volume voor het geluid worden afgestemd via frequentie 78.02 Herz. Dit moet wel VOORAFF!! worden aangevraagd. Vanuit de Joh-Vermeerstraat wordt alles geregisseerd en gefinetuned want daar zit de meeste knowhow en ervaring. Vooral dit laatste. We gaan het hebben over wie eventueel getest moet worden, wanneer, hoe en vooral waaróp. (Wij zouden ook getest worden bij de Vrondelquiz, maar dat gaat niet door.)

  Ook gaan we overleggen wanneer we weer bij elkaar gaan komen, hoewel dat moeilijk in te schatten is. Sommigen van ons hebben nu al lichte verschijnselen van een beginnend eenzaamheidvirusje. Voorlopig kunnen en mogen we het sportpark  niet op omdat die afgesloten is. Voor de kinderen die lekker willen ballen is dit natuurlijk vrij vervelend. Als je je goed voelt, niet naar school hoeft, al drie dagen binnen zit met je zússie en de zon schijnt, dan wil je wel een keer naar buiten om tegen een bal te schóppen. 

  En dan wordt je weggestuurd van de velden, want dat mag niet! Dat is niet leuk en misschien wel raar! Vroeger, ja vroeger,  voetbalde ik heel veel op het Woutersplein en dan kwam plietie Thijsse of die vervelende Kattenberg langs, en dan moest je wegvlúchten anders dan pakten ze je bal af!@!  Dát was pas erg. (Agent Berrevoets reed ook wel eens voorbij, maar die vond het prima want die was zelf een groot voetballiefhebber.) Wat zeker niet leuk is is dat het EK voetbal niet door gaat en daar blijft het niet bij!  Dat stoere Team Westland maakt pas op de plaats. Wat denkt u van al die bloementuinders? De bieb zou open blijven, maar sloot toch opeens haar deuren. Ik dacht nog even snel om een hele boekenkast  op te halen en was nét te laat. Géén voetbalfeest, en ook géén Paasbestvoetbaltoernooi.  De citotoets wordt dit jaar niet afgenomen. Voor de kinderen is het lastig, maar dat is het voor iedereen.

  Die kinderen kunnen niet buiten spelen en wij kunnen noodgedwongen niet Corneren, ofwel zoals werd gezegd: dé koffieochtend. Er is wel wat contact via de app, meest onzin, en er is ook hoop, een hele hoop. Het plan is om volgende week zaterdag om tien uur, koffietijd, Monster is de Glorie te gaan zingen met z'n allen, waar iedereen ook is. Ik kijk er naar uit. Eigenlijk is het gemis van geen voetbal niet zo erg. Deze crisis, dát is erg, maar het gáát over, die gáát voorbij. In de krant las ik: "We blijven vandaag ver uit elkaar om elkaar morgen te omarmen." Dáár kijk ik zeker naar uit, het lijkt me héérlijk!

  Het was toch een mooie dag.