• The Corner van 13-5-2018

13 mei 2018
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF& LUCHTMECHANIEK.

De knappe koppen van diverse eredivisieclubs, met veel voetbalverstand, hebben deze week een overleg gehad met elkaar. Er is een Package-deal (overeenkomst) gesloten over meerdere voetbalzaken. Over kunstgrasvelden die natuurlijk weggemaaid moeten worden, minder clubs in de eredivisie en meer teams in de na competitie voor sterkere promotie/degradatie wedstrijden. De tv-geldverdeling moet anders opgesteld worden. Als laatste moet de jeugdopleiding meer aandacht krijgen. Veranderplannen die clubs meer euri´s op gaan leveren, het voetbal aantrekkelijker maken en naar een hoger niveau tillen. Voetbalkopstukken van onze club hebben ook hun brains laten stormen. Als club willen wij ook graag verbeterpunten zien.

Méér opnames op het sportpark door de WOS en daardoor nóg meer naamsbekendheid, wat uiteindelijk geld op moet gaan leveren.
    Een nieuw extra voetbalveld van natuurlijk gras, desnoods aan de overkant van de Haagweg, waar je d.m.v. een spelerstunnel zo het veld kunt betreden.
    Het verplicht behalen van een periodetitel en als laatste, niet onbelangrijk, het opstarten en uitvoeren van het nieuw ontworpen voetbal jeugdplan. Op deze manier kunnen wij misschien een inhaalslag maken en aantrekkelijker voetbal gaan spelen.

Het is nodig want gelijkwaardige clubs als b.v. Die Haghe, HVC'10 of Honselersdijk, waar wij jaar in jaar uit tegen hebben gespeeld staan toch écht op een plek waar wij nog lang niet zijn! Eigenlijk zou het jeugdplan prioriteit moeten hebben want dit is heel belangrijk in het voetbal. Landelijk gezien natuurlijk ook, en we moeten ons wapenen tegen die vréémde (Riolalala) op geld beluste spelersmakelaars. Die maken ons voetbal kapot en door hunnie kun je nooit spelen met een team die je als club of als trainer zou willen. Op ons niveau hebben wij daar gelukkig geen last van hoewel toch ook bij ons geld wel een rol kán spelen.
    Woensdag speelde de scheidsrechter een belangrijke rol in de terugwedstrijd, thuis tegen SV Duindorp. Het is zelden zo druk geweest op het sportpark op een doordeweekse avond. Het moet gezegd, dinsdagavond was de kantine ook helemaal vol, maar dat was voor de balletjes van de bingo, het favoriete spelletje van Hein Maat en zijn Scheveningse makrelen.

De voetballers uit het visdorp, bij hen zitten overal graten in, gingen woensdagavond vrolijk verder waar ze zaterdagmiddag door hun spel in negatieve zin opvielen. Jordi v Maanen had het al snel een beetje aan de stok met de voorstopper. Hij gaf Jordi een linkse directe waar Rico Verhoeve ook van onderuit zou zijn gegaan. De rapen waren inderdaad gaar en de gele kaarten hadden effect.
    Hierna was het gelukkig iets rustiger en kon er meer gevoetbald worden. Het was niet hoogstaand, maar tegen deze tegenstander is dat moeilijk zat. Ons Koen was afwezig door een blessure, opgelopen tijdens de dinsdagavond training. Oorzaak; kunstgras!! Zelfs een speciale (voet)massage van zijn vriendin mocht niet baten. De aanvoerdersband zat daarom over de linker biceps, het paste net, van André Rohan. Bij de pingel nam hij gelijk zijn verantwoording en schoot de bal met overtuiging in het doel. Hij scoorde ook de 2e goal, ik heb weer van hem genoten. Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Op een dieptepass van Yanick Verkade, met rechts, sprintte Ramon Bruers in het open veld en lobte de bal schitterend over de keepert, die trouwens goed keepte. Een geweldig doelpunt!

Waar Ramon mee eindigde daar ging hij zaterdag, ons Koen was er weer bij, in de Poelluk mee verder. Na een mooie pass van Vince Franke, ook met rechts, slalomde Ramon Bruers door de verdediging van Verburch en stonden we voor met 0-1. Dit was de ruststand en in de pauze had grens Ted nog een kort gesprek, véél te kort naar zijn zin, in het fietsenhok, met de scheidsrechter over een verkeerd begrepen signaal van haar naar hem. Na de pauze was het wachten op de 0-2 en die viel na een mooie actie van good old Koos v Spronsen, die werd afgerond door youngboy David de Ruiter. Door een misunderstanding tussen keepert JWB en centrale man ons Koen, óf andersom, werd het geheel onnodig 1-2! Het bleef bij deze stand (wij hebben nog nóóit verloren bij Verburch!) en onderweg naar huis, alwéér op de fiets, kwamen we leidert Cees T Snijders tegen in zijn Peugeot cabrio.

Hij liet zijn raampje zakken en schreeuwde dat hij met 5-1 had gewonnen. Ook het 3e elftal won hun wedstrijd, dus dat wordt weer kip na de training! En het blíjft spannend, voor alle drie de teams. Twee voetbalkenners van de Corner, meer zijn er écht niet, hebben bedacht om op zaterdag 26 mei het seizoen af te sluiten. Alle tien de tafels van de Chinees Indisch restaurant Oost Garden aan de Hortensiastraat zijn gereserveerd. Iedereen heeft dan zijn eigen tafel, dát wordt gezellig. Nee, dán heb je pas verstand van voetbalzaken. Op die zaterdag worden wij namelijk kampioen!!
    Het was een mooie dag. o-j