• The Corner van 20-5-2018

20 mei 2018
  • THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF& LUCHTMECHANIEK.

Het familietoernooi is volgeboekt. Tijdens dit grootse toernooi, waar wordt gestreden om de HKZ bokaal, kunt u gaan genieten van diverse samengestelde teams: dames, junioren, old stars, niet voetballers, meiden, Mega stars en?? de Zomi´s! De zomi´s is één van de teams waar ik een uitnodiging van heb mogen ontvangen om mee te ballen met hen. Het wordt een lastige keuze want die andere is ook aantrekkelijk (letterlijk) maar ik heb nog alle tijd. Eerst ga ik op vakantie en ga dan op hoog niveau (een hoogtestage van 3694mtr!) nadenken en op het gemak prakkiseren hoe ik dat aan ga pakken.
    Samen met mijn maat Nico v/d Ende moeten wij voor aanvang van het toernooi nog even 925 broodjes aan twee kanten doorsnijden, smeren en beleggen met hamkaasworsthamkaasworst. Wij werden gevraagd door een hele goede Old star; Leo Olsthoorn, maar als hij dan maar wel zorgt dat hij terug is van vakantie. Mijn vakantie is trouwens speciaal aangepast om aan dit toernooi mee te kunnen doen, en óók voor het WK voetbal. Nico v/d Ende was overigens jarig en was er dus gebak. Deze keer weer van bakker Grootendorst, mét slagroom en een voorbehandelde passievrucht. Hij is 68 jaar geworden en dat is niet te zien aan hem.
    Als je zegt dat hij 67 is geloof je het ook. Er waren er meer die hem kwamen feliciteren in de Corner, het leek wel een receptie. Op de afscheidsreceptie, afgelopen donderdag in het gemeentehuis, van wethouder Marga de Goeij was het iets drukker. Toen wij nog in de oude kantine huisden en speelden onder vv Monster en RKSVM is zij een keer uitgenodigd om langs te komen om een praatje te maken met een aantal bestuursleden in de bestuurskamer.
    Dat heeft zij toen gedaan en door háár is éigenlijk het clubhuis wat wij nu hebben staan, wat door beide clubs op een fantastische manier is gesteund, gerealiseerd. Marga heeft toen ook de opening verricht. De afscheidsreceptie was een goeije gelegenheid om haar namens de SC Monster alsnog daarvoor te bedanken en dat waardeerde zij van harte. Er kan nog een felicitatie gemeld worden en die is voor team JO 17-1 want die werden afgelopen maandag kampioen.
    Dit zijn onze aanstormende talenten en die worden klaar gestoomd door trainert Arjan Kortleven, en zijn staf, die fanatiek met die gasten bezig is met als resultaat een mooi einde van het seizoen. Wij met z´n allen kunnen ook een mooi afsluiting gaan beleven van dit seizoen. Zaterdag kunnen de beste spelers van onze vereniging kampioen worden!! Het is bizar, maar het is écht waar, wíj worden kampioen!! Na de winst op MSV´71 stond trainert Knoester met een smile op zijn gezicht die net zo lang was als de gang van de kleedkamers. Het zou ongelooflijk knap zijn als hij dit voor elkaar krijgt.
    Na afloop was het dik feest in de kleedkamer en dat is niet zo gek. De concurrent uit Wateringen verloor dik met 6-1! Het was ongelooflijk. Na een achterstand van 10 punten met nog drie inhaalwedstrijden staan we nu twee punten vóór. Een collectieve prestatie, dát is onze kracht. Afgelopen dinsdag trainden het 1e, 2e en 3e elftal met elkaar, als één groep. (Ook liep er een verdwaalde verontruste ouder op het trainingsveld, maar die werd direct verwijderd door de hoofdleider.) Tijdens het verloop van de competitie waren er afvallers als JP Saaeiijjs, Brian Hoogervorst, Frank v/d Deyl, Michiel (nu éindelijk goed opgeschreven) v/d Bos en ook nog Jordi v Maanen. (Jordi en laurens zijn twee spelers van onze club die geselecteerd zijn voor het Westlands elftal. Goed gedaan boys, klasse.) Alle vijf zijn basisspelers en tóch op de eerste plek staan, dat is knap.
    Vandaag stond ons Koen (geen linksbener) centraal links achterin tegen MSV. Na een assist van JWB scoorde Ramon Bruers weer zijn doelpuntje en dat deed ook youngstar David de Ruiter na een actie van André Rohan. Het derde doelpunt viel tegen het einde van de wedstrijd na een combinatie tussen Koos v Spronsen (zo moet je dat doen bij Koos) en Mike Peereboom, die de bal keurig binnen tikte. Na de winst was iedereen in rep en roer. Er werd gelijk vuurwerk, rookbommen, toeters en bellen en vlaggen geregeld. Er waren al wedstrijden uitgesteld of vervroegd. Het 2e elftal kan nog een periode binnen halen. Dat zou top zijn. Ook is er al een bus gereserveerd. Door de ouderenbond wordt de + bus beschikbaar gesteld. Wees er op tijd bij want vol is dikke pech. Er zijn er die willen gaan fietsen naar Schipluiden, het wordt niet voor niets de fiets poule genoemd. Ook zijn er die met de boot gaan. En het kan nóg gekker!
    Vanaf sportpark Polanen naar Schipluiden is het ongeveer 17km, en er zijn zéker drie supporters die dat hele eind gaan lópen!! Ik zeg het niet gauw?? Er zullen ongetwijfeld veel supporters afreizen naar Schipluiden waarvan veel van onze vrijwilligers die vrijdagavond even in het zonnetje werden gezet door de voorzitter, Albert v Kessel. Hij noemde heel veel zaken die rondom onze vereniging worden geregeld door al die vrijwilligers. Er werd één naam genoemd en dat was die van Hans Boudri. Een tegelwijsheid over hem zegt:
    Die man moet je houwe voor geluid en muziek.
    Op hem kun je bouwe om te chillen op een sofa van mozaïek.
    Nog één wedstrijd dit seizoen en dan is het klaar. Het mooiste is bewaart tot het laatst. Wie wil dit niét meemaken, hier móet je bij zijn. Iedereen veel succes voor een schitterende apotheose van dit seizoen en dat we er van mogen genieten??.. daarna gaan we los, mét elkaar!!
    Het was een mooie dag. o-j