• THE CORNER. HOOFDSPONSOR; W STEENVOORT MONTAGE BEDRIJF& LUCHTMECHANIEK.

Het was voor mij moeilijk om de afwijzing te accepteren aangezien ik niet ben geselecteerd voor het WK walking footbal.  Daar kwam deze week nóg een teleurstellend bericht overheen. Ook het mee doen aan het familietoernooi gaat niet door. Dat waren twee klappen in een en dat kwam hard aan. Zou het dan echt over en uit zijn voor mij?

Mag ook wel een keer hè. Er is nog hoop, ik heb nog een hele kleine kans om ergens mee te mogen doen en stel mij  beschikbaar als speler voor dit geweldige toernooi. Misschien  kan ik toch nog een keer die HKZ bokaal omhoog houden op een vol terras. Wie wil mij hebben in zijn team, maar dan wel team dat 7x7 speelt. Misschien een damesteam?  Mijn snelheid is niet al te hoog, maar dat is altijd al een zwak punt geweest. Ik ben een échte teamspeler die graag wil winnen ?? met fair voetbal - , ben twee- benig en ik wil niet keepen, daar vind ik niks aan. Mijn gegevens zijn bekend bij de organisatie van het toernooi en daar kunt u contact mee opnemen als u van mijn voetbalkunsten gebruik wil maken.

Waarschijnlijk, daar ga ik wel vanuit, is dit het laatste toernooi waar ik aan mee ga gedaan. Ga het beleven, nú kan het nog. Wat écht níet kan is een lawaai actie organiseren bij een club waar wij vandaag te gast waren. Niet zo maar een cluppie. Bij Duindorp waren supporters van ons van plan om ook daar effe een paar fakkels af te steken, die nog meer rook veroorzaken dan twee stapels pallets op het Scheveningse strand. Als toegift zouden er wat ratelbanden te horen zijn, van die oorverdovende astronauten. Het levert rondom Polanen al afkeurende en enge gezichten op en dan moet je het daar zéker niet doen. Geen goed plan dus.

Er zijn reeds plannen om een nieuwe snoepautomaat aan te schaffen. De oude is, een week na een fikse service beurt, na 22 jaar trouwe dienst overleden. Iedereen was er even stil van. Het apparaat, waar wekelijks tegenaan geduwd, geschopt en gescholden is, is aan vervanging toe. Dat was een tegenvaller voor de jeugdspelers die er veel gebruik van maken, voor een zakkie chips of een lekkere dikke Mars. Ook voor de penningmeester is het een tegenvaller want dat snoepgoed levert ongemerkt aardig wat euri´s op. Voor de wedstrijdsecretaris is het moeilijk te accepteren dat er zoveel teams voor het minst of geringste doorgeven dat zij op een geplande datum niet willen voetballen, om wat voor reden dan ook.

Als het hullie effe niet uit komt krijgt hij een appie of er wel gelijk een andere datum geprikt kan worden. Dan moet er doordeweeks wel iemand aanwezig zijn van het bestuur. Vóór de wedstrijd moet dan wel de koffie klaar staan, in de rust smaakjes thee, na de wedstrijd koud bier en de snoepautomaat moet het doen. Met de vriendelijke groeten van de leider of aanvoerder! En als die mensen dan een keer bardienst hebben, geven ze niet thuis! Je zult maar vrijwilliger zijn van een club en anderen gaan zo met je om, das niet leuk. Daarom is er speciaal voor hen, die heel hun ziel en zaligheid geven voor de vereniging, een gezellige avond georganiseerd.

Dat is op vrijdag 18 mei. Een paar van mijn kompanen hebben ook een uitnodiging gehad maar hebben problemen om zich aan te melden. Regel ik wel effe voor hullie. Diezelfde maten wilden met dit mooie weer met de fiets naar Duindorp.
    Aangezien zij mijn tempo van zijn leven niet bij kunnen houden, ben ik, in mijn eentje, ruim voor de afgesproken tijd vertrokken. Ook op de fiets is mijn tempo niet al te hoog, maar niemand kwam ook maar in de buurt van mijn tijdrit tijd. Vlak voor  de pauze van de wedstrijd had ik mij voorgenomen om dan al naar Polanen te fietsen. Wéér alleen. Dit soort voetbal, met soms schandálige overtredingen, wil ik niet zien (ik werd er echt onpasselijk van) en stond mij dan ook zeer te ergeren aan deze aanslagen die door veel spelers van Duindorp werden gepleegd op onze spelers.

Van een stevig stoer potje mannenvoetbal houd ik wel, maar dit heeft niets met voetbal te maken. Van alle kanten worden spelers, staf, scheidsrechter, en.....de KNVB geïntimideerd! Dat grasveld daar aan de Sportlaan is het mooiste veld waar je op kunt en wilt voetballen en dat komt omdat zíj bepalen wanneer zij voetballen, wanneer hun het hun uitkomt? Mij zien ze daar niet meer. Ik ben té veel liefhebber om van een voetbalwedstrijd te genieten.
    En woensdag nóg een keer tegen die lui! Alleen door met een hoge balsnelheid, niet op mijn tempo, en combinatievoetbal kun je ze zoek spelen.

Op de heenweg trouwens, voelde ik mij wel de eenzame fietser die kromgebogen over mijn stuur tegen de wind naar Scheveningen fietste. Gelukkig word ik geen voetballer meer. Ik voel mij ook gelukkig dat ik lid ben van onze vereniging, mijn club (er lopen ook hier wel een paar die niet helemaal goed zijn hoor) waar wij normaal met elkaar om gaan en dat ik daar veel plezier heb en er van kan genieten.

Zeker na het bericht van de hoofdsponsor van The Corner, Wim Steenvoort. Ook het volgende seizoen is hij weer sponsor van The Corner. Willem gaf zaterdagavond een dík, vét feest vanwege het 25 jarig bestaan van zijn bedrijf. Daar hebben wij een korte contractbespreking gehad nadat hij  foutloos een Foxtrotje had gedanst (hij kan trouwens écht goed dansen) met zijn dochter. Onder het genot van een biertje waren we er snel uit. De teleurstellingen van eerder deze week waren gelijk verdwenen.
    En ik nam nóg een biertje en nóg een bitterbal!

Het was een mooie dag.      o-j