• Titelrace 2e klasse: SC Monster VR1 – Sparta/JVOZ VR1

Titelrace 2e klasse: SC Monster VR1 - Sparta/JVOZ VR1.

Afgelopen zaterdag 24 november was het D-day voor vrouwen 1. Afhaken of aanhaken in de titelstrijd. De achterstand op koploper Sparta was voor aanvang 6 punten. Het verschil van 2 wedstrijden waar Monster punten heeft gemorst, waar Sparta alle competitiewedstrijden dit seizoen nog wist te winnen.

Voor de wat minder trouwe volgers van het vrouwenvoetbal op Sportclub Monster, Sparta? Ja, Sparta. Betaald voetbalvereniging Sparta is zachtjes aan begonnen met het opstarten van een vrouwentak, spelend onder de naam Sparta/JVOZ. Het is een verzameling geselecteerd talent, die vanwege KNVB regels in de 3e klasse moest beginnen. Vorig jaar de 3e klasse doorgefietst is en nu met een positief doelsaldo van +51 en 0 verliespunten de te kloppen ploeg is in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse.

Het beloofde een lastige middag te worden. Echter, onderschat het talent (en de strijdlust) van SC Monster niet, zo bleek op de 24e van november.

Met een doordacht tactisch plan werd om 14:30 afgetrapt. SC Monster schoot vlammend uit de startblokken en het was dan ook binnen enkele minuten al bijna raak. Op aangeven van Michelle kreeg Britt een enorme kopkans, helaas mis. Monster bleef vol inzetten op de aanval. Iedereen hield zich aan het strijdplan en de aanvalsgolven over de flanken bleven komen. Het duurde niet lang voor de terechte 1-0 op het scorebord kwam te staan. Na een hoge bal over de verdediging wist Michelle aan haar bewakers te ontsnappen en de bal vakkundig over de doelvrouw te plaatsen: 1-0! Met zoveel veldoverwicht proefde Monster dat er nog meer in zat. Na een goed half uur spelen was het Melissa die de voorsprong verdubbelde. Op aangeven Sascha kon Melissa de 2-0 binnenschieten.  Na de 2-0 werd het wat stiller in het veld, Sparta werd sterker en kreeg een paar kansen, waarvan er een uiteen spatte op de paal. Toch werd keepster Lisa niet heel erg getest en konden de dames met 2-0 aan de limonade.

Het advies in de rust was eenvoudig, de 2e 45 minuten was het zaak om weer verder te gaan waar we in de 1e helft mee gestart waren. Sparta had geen antwoord op de inzet van Monsterse zijde en kwam er eigenlijk nauwelijks doorheen. Vooraf gewaarschuwd voor de gevaarlijke spits van Sparta, vragen de toeschouwers zich nog steeds af of die wel op het wedstrijdformulier stond. Sommigen zeggen dat ze inmiddels weer in Rotterdam is, anderen hebben het vermoeden dat ze huisvesting heeft gevonden in de broekzak van Oolbekkink.  Waar het geloof aan Monsterse zijde groeide op een stunt, groeide in het Spartaanse kamp de irritatie. Het was dan ook SC Monster die voor de 3-0 tekende. Op een mislukte doelpoging van Britt werd alert gereageerd door Sascha, die vanuit lastige hoek de bal hard binnen wist te schieten. En niet veel later was het diezelfde Sascha die wegliep uit de verdediging, de bal voor gaf op Melissa die helemaal vrij voor de goal ijzig koel bleef en de goalie voor de 4e keer vandaag wist te passeren. Sparta probeerde nog wel iets aan te dringen, maar het geloof leek al lang weg te zijn. Het slotakkoord was dan ook voor Monster. De kort voor tijd ingevallen Nousha was eerder bij de bal dan de uitkomende goalie, en Nousha zou Nousha niet zijn als zij de bal niet van afstand over de keeper heen zou krullen: 5-0 eindstand!

Het beste team heeft met overtuiging gewonnen vandaag. Met nog een seizoenshelft te gaan en de uitwedstrijd op Het Kasteel nog voor de boeg ligt de strijd om het kampioenschap nog helemaal open.

Opstelling: Lisa Franken; Ilse van der Meer (’85 Nousha Van Dijk), Sylvana den Boer, Kristel Oolbekkink (’65 Fenne Binnendijk), Emma Geers; Debora Honders, Roos Gras, Michelle Vrieling (’70 Mirthe Bos); Sascha Meijer, Britt Dijkxhoorn, Melissa Van Ast.