• Valken'68 tegen SC Monster uitslag 1-1

Valken 68 tegen Sportclub Monster uitslag 1-1.

Na de matige serie van afgelopen weken was nu Valken 68 de volgende opponent. Valken 68 uit Valkenburg stond voor deze wedstrijd op de 10e plaats met 23 punten uit 18 wedstrijden. Monster staat daar achter op de gevaarlijke 12e  plaats met 18 punten. Oftewel, het betrof hier weer een sleutelwedstrijd voor de Monsternaren om aansluiting te houden bij de teams die net boven de gevarenzone staan.

De wedstrijd begon onder onstuimige omstandigheden?? De wedstrijd werd op het 2e (kunstgras) veld gespeeld. De wind was enorm sterk en dit had een grote invloed op het speelbeeld. In de 1e helft had Monster de wind in de rug en het leek dan ook zaak om in de 1e helft een doelpunt te scoren, zodat er met een voorsprong in de 2e helft de tegenwind gepareerd kon worden.

Monster deed het zeker niet onaardig in de 1e helft en wist ook zeker kansen te creëren. Valken kreeg echter ook kansjes, maar had duidelijk last van de tegenwind. Monster kon echter niet het net vinden; met zo’n wind was het noodzaak om de bal laag te houden, maar de schoten (o.a van Maanen en ook nog 2 van Michiel van de Bos) waren vaak net te hoog en dan neemt de wind hem direct mee omhoog. De achterbuurman van het sportpark kon dan ook regelmatig de ballen uit zijn tuin halen. Zo ging het spel op en neer en was het zeker Monster dat aanspraak maakte op een beloning. In de 32e minuut leek deze beloning te komen na een overtreding in het strafschopgebied op David de Ruiter; het was Peereboom die achter de bal ging staan; echter in plaats van de bal laag te plaatsen, ging ook deze bal te hoog en zeilde zo over de goal. Een enorme domper voor het Monsterse team, aangezien dit de kans was om met een zo gewenste voorsprong de rust in te gaan.

In de 2e helft begon Monster ondanks de tegenwind prima; de bal werd met veel snelheid en nauwkeurigheid gespeeld en zo kon men toch regelmatig gevaarlijk worden. Valken had natuurlijk nu de rug in de wind, maar ook zij hadden moeite om de bal laag te houden. Zo bleef Monster dus goed in de wedstrijd en was het wachten aan welke kant de goal ging vallen. Het publiek vermaakte zich ondertussen met het feit dat ballen regelmatig alle kanten op konden gaan wat leidde tot spannende scrimmages. In de 68e minuut leek het Valken te zijn die de eerste goal ging scoren; de aanvaller ging alleen op Broch af en leek de hoek uit te kiezen, maar Broch wist er toch nog met een been aan te zitten; uitstekend werk van de Monsterse keeper. Vlak na dit moment was het toch Monster dat de voorsprong in handen kreeg; na geklungel in de defensie van Valken was het de ingevallen Stan van de Bos die, met een tergend langzaam schot en ook nog tegen de wind in,  de bal net over de lijn wist te krijgen; de verdediger was net te laat: 1-0.  De voorsprong duurde echter helaas tot de 80e minuut; Valken wist deze aanval goed uit te spelen en de gelijkmaker te maken: 1-1. Beide teams probeerden nog wel de overwinning binnen te halen, maar dat lukte niet meer. In de slotfase kreeg de laatste man van Valken nog een rode kaart na het doorhalen van Voois; de vrije trap die hier uit volgde ging helaas net naast. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en dat was zeker niet waar Monster voor kwam en er had zeker meer ingezeten.

Opstelling Sportclub Monster: Broch;  Kooren;  Van der Knaap;  Warners;  M. van de Bos;   , De Brabander, Peereboom,; Bruers, Van Maanen(63’ B. Hogervorst); De Ruiter (58’ S. van de Bos); Voois