• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Sportclub Monster - TAVV 2-0

Vandaag de kelderkraker tegen TAVV uit Ter Aar. Vooraf waren de belangen groot. TAVV stond met 5 punten op de 14e plaats en SC Monster met 1 punt meer op de 13e plaats. Kijk hier voor een foto reportage. Na de sportieve uitglijders van de laatste 2 speeldagen konden de mannen van het 1e, evenals de trouwe supporters, wel weer eens een opsteker gebruiken. Pupillen van de week waren Guus-Daniel van Bergen Henegouwen, Jeroen Kunst en Mitch Vollebregt.
    De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekende scheidsrechter de heer  A. de Jong.
    Het voorprogramma werd wederom verzorgd door Sportclub Monster 2 dat  Sportclub Lisse met een 1-0 nederlaag naar huis stuurde.

Om 14.30 was de aftrap van een wedstrijd die aan beide kanten zeer afwachtend begon. TAVV was de eerste 10 minuten zelfs de bovenliggende partij maar dit duurde niet lang. SC Monster had al snel het overwicht en scoorde vanuit het niets zelfs de 1-0. Helaas echter keurde de scheidsrechter de goal af in verband met vermeend buitenspel, wat door sommige spelers werd betwist omdat de bal via een speler van TAVV voor de voeten van Jordy van Maanen zou zijn beland.
    SC Monster liet zich echter niet van de wijs brengen en ging onverdroten op zoek naar de 1-0.  Dat voor de rust niet werd gescoord was een wonder op zich. Voor het doel van TAV speelden zich hachelijke situaties af. Enorme kansen werden gemist en op het tandvlees wist TAVV ongeschonden de rust te halen.
    Ook in de 2e helft trok SC Monster voortvarend ten aanval. Het was Jordy die in de 50e minuut een enorme kans op de 1-0 miste. Kort daarna landde een voorzet van David op de lat. Het was onbegrijpelijk dat de hatelijke 0 op het scorebord bleef staan, zoveel kansen werden er gemist.

In de 61e minuut was het dan eindelijk raak. Wederom een voorzet van David
    werd door Jordy met zijn hoofd (oor) tot doelpunt gepromoveerd.
    TAVV moest nu wel de verdedigende stellingen verlaten en ging wat meer druk zetten. Dit was een kolfje naar de hand van de razend snelle David de Ruiter die met de ontstane ruimte wel raad wist. Keer op keer wist hij over rechts door te breken, wat iedere keer weer een enorme kans opleverde. Helaas hadden de spitsen vandaag het vizier niet op scherp staan.
    In de 82 minuut was het David zelf die aan alle onzekerheid een einde maakte, door na wederom een counter over rechts, subliem de 2-0 te maken.
    In de laatste minuten bracht trainer Knoester nog 2 wissels in het veld.
    Stan van den Bos werd gewisseld voor Lex Vijverberg en Ramon Bruers voor Enzin Korkmaz.

Het was Enzin die vlak voor het eindsignaal nog een enorme kans kreeg op de 3-0, de keeper omspeelde,  maar helaas niet scoorde. 1 van de verdedigers van TAVV kon in een ultieme poging nog redding brengen.
    Terugkijkend op de wedstrijd kan niet anders geconcludeerd worden dan dat het een dikverdiende overwinning was die eigenlijk vele malen groter had moeten uitvallen.
    In de wedstrijd was er nog een gele kaart voor Bas de Brabander.
    Volgende week de uitwedstrijd bij v.v. Berkel. Aanvang 14.30 uur.
    Opstelling: Jan Willem Broch, Vince Franken, Keke Stam, Michiel van de Bos, Laurens Kooren, Bas Brabander, Mike Peerenboom, Jordi van Maanen, Stan van de Bos (Enzin Korkmaz), Ramon Bruers (Lex Vijverberg), David de Ruiter