• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Voorschoten 2 - Sportclub Monster 2

SCM2 wint met 1-5 uit tegen Voorschoten’97 op zaterdag 12 mei op een warme voorjaarsochtend. Als gevolg van meerdere Duindorp-blessures moest er in de selectie geschoven worden. Spelers uit het 2e team schoven door naar ons 1e elftal tegen Verburch. Wij in het 2e team konden gebruik maken van meerdere vaste 3e elftal spelers. Maar ook de tegenstanders hebben grote problemen om hun selectie teams op orde te houden. Nu is de luxe van onze brede selectie een voordeel voor de keuze heren. We leverden in de 3 teams niet in op kwaliteit.

Interim trainer-coach Marco dW had samen met Geert vE de volgende opstelling bedacht: aanvoerder Jari B in de goal, achterin vrnl Nick vdrK/Jelle vdrA-jr, Jelle vdrA/Patrick vD, Melvin B en Coen D. Op het middenveld: Ersin K, Perry vdrK en Jason K/Patrick J. In de aanvalslinie: Ferry M, Steve H/Coen M en Kenly vdrK/Marc V. In de krappe kleedkamer vroeg Marco dW om aandacht. De blessure golf noopt de trainingsstaf om keuzes te maken. Gelukkig blijft het bij Monster tot accent verschillen. We moesten ons positiespel blijven spelen en zo nodig rust zoeken. Alles komt neer op de organisatie. We moesten strak inspelen. Afspeel mogelijkheden creëren. Diagonaal staan om 3hoekjes te kunnen maken. Kantelen naar de balzijde. Ook moesten we niet schromen om elkaar neer te zetten zonder elkaar negatief aan te spreken. Willen is kunnen.

We speelden op kunstgras op het hoofdveld. De warmte kwam je tegemoet. De eerste helft startte anders dan we aan het begin van de competitie gewend waren. De laatste wedstrijden, moeten we steeds gelijk het spel maken. De tegenstanders zijn niet in staat de bal lang in bezit te houden. Dit is vooral de verdienste van onze middenvelders. Afjagen en druk houden. Het eerste kwartier was vooral een middenveld spel. We kregen wel enig corners die door Jelle op de lat of net over werden gekopt. Na de drinkpauze werd een bal van rechts hoog naar het doel van Voorschoten geschoten. De keeper en verdediger keken omhoog. “Waar is die bal?” “Ik zie alleen de zon”. “Hier is die bal”, en Jason vloog over hen heen terwijl hij de bal in de goal kopte. 0-1 de ban was gebroken. Maar ja dan moest die bal er nog in als Kenly en Jason beiden een keer voor open goal stonden. Wat later speelde opkomende rechtsback Nick de bal diagonaal naar voren. Indachtig de woorden van Marco, maakt Perry de 3hoek af en speelde door naar de doorgelopen Nick. Die gaf vanaf de achterlijn een strakke voorzet. Kenly stapte bij de penalty stip over de bal. Ferry controleerde, kapte en scoorde de 0-2.

In de rust werd geëvalueerd en Marco hamerde erop om niet achterover te gaan leunen. We moesten de kansen maken en afmaken. Niet het Valken scenario waardoor we continue vlak voor onze eigen goal spelen. Zij konden toen niet scoren want onze verdediging hield de deur dicht. Dat is een te gevaarlijk spelletje. Nou dat begon gelijk goed. Het was een gespiegelde déja-vu. Nick vanaf rechts voor zette voor. Ferry stapte over de bal en Kenly mocht scoren. Dan maar eens via de linker flank. Steve legde vanaf de linker achterlijn de bal terug naar de opkomende Ferry. De tot keeper gepromoveerde speler van Voorschoten wist niet dat je ook mag duiken naar de bal. Zo werd het 0-4. Enige nieuwe invallers bij Voorschoten gaven hun team een injectie en verdraaid daar kwam een aanval. Klunzig gerommel in onze verdediging gaf Voorschoten de kans om de 1-4 aan te tekenen. Dan ook maar verse invallers bij ons inbrengen en verdraai daar kwam een aanval met nieuw vuur uit voort. Coen M kon na een voorzet over links hun doelman passeren en maakte de 1-5. Daarna volgde corner na corner en kon ik bijna een vast plekje opzoeken bij de middenlijn. Toch werd er niet meer gescoord.

Conclusie: Goed gespeeld. Een duidelijk overwinning. Ons middenveld was beslissend. De uitslag had veel hoger gekund als we scherper zouden zijn in de afronding. De rommelgoal die we tegen kregen, was onnodig. Concentratie vast houden en elkaar blijven coachen. Nog 2 wedstrijden en deze competitie zit erop. Deze zaterdag hebben alle 3 de selectieteams een overwinning gehaald. Jippie-kippie.

Vlôgger Aad. NB Vandaag mijn 54e en 55e wedstrijd gevlagd dit seizoen. Resultaat totaal 111 punten behaald.