• Vooruitblik 3e klasse B Zaterdagmiddagamateurs.

20 jul 2020
  • Vooruitblik 3e klasse B Zaterdagmiddagamateurs

Monster is opnieuw ingedeeld in de 3e klasse B van het zaterdagmiddagvoetbal. Dit betekent voor de sportievelingen onder ons op de fiets naar de wedstrijden.
    Wie de namen leest van de deelnemers ziet dat er prachtige verenigingen tussen zitten. Verenigingen die al seizoenen lang snakken naar de 2e klasse. Verenigingen die ooit uitkwamen in de 2e klasse (en hoger). Genoemd mag worden Lyra, Naaldwijk, MVV’27, DSVP en natuurlijk onze eigen jongens.
    Het is lastig te beoordelen welke verenigingen gaan meedoen voor de prijzen. Ongetwijfeld zal KMD opnieuw hoge ogen gooien. Koploper van seizoen 2019/2020, periodekampioenschap op zak maar uiteindelijk spelen de Wateringers “gewoon” weer tegen o.a. Duno, Quick Steps en Duindorp.

Trainer Martin de Mooij ziet vooral concurrentie komen uit het Westland. Zijn team kent vrijwel geen verloop in het spelersbestand en hij noemt Lyra, Monster, DSVP en Verburch als voornaamste tegenstander.
    En dan Lyra. De Lierenaren hebben geen goed seizoen achter de rug. Te wisselvallig was de opmerking langs de lijn. De vereniging heeft, het is eerder geschreven, potentie en organisatievermogen genoeg om een tree hoger te voetballen. Ex-prof Johan Voskamp zal het komend seizoen niet meer binnen de lijnen te bewonderen zijn maar daarbuiten. De handen gaan het werk overnemen van de voeten. Zijn taak als lid van de technisch staf, is het maken analyses van de hoofdmacht.

En dan een gevaarlijke outsider: De S.V. Loosduinen. Het voert te ver om alle namen te noemen die overschrijving hebben aangevraagd naar de op 3 September 1936 opgerichte voetbalvereniging. De “Peenbuikers” hebben zich enorm versterkt met, wat je gerust kunt noemen, “bovenmodale” spelers. Kenners voorspellen een hoge klassering.
    De SportClub Monster is een talentvolle speler kwijtgeraakt maar mocht ook een aantal jonge getalenteerde spelers begroeten. De nieuwkomers Frank Remmers (F.C. ’s-Gr.), Ruben de Groot (H’dijk), Rody Bakker (Westlandia) en Jesse Groenewegen (F.C. ’s-Gr.) zullen zeker de handen van de supporters op elkaar krijgen. Met Willem-Jan Broch, Keke Stam en Jurgen Warbout staat er een as om U tegen te zeggen.

Maar laten we niet te hard van stapel lopen. Wie de deelnemerslijst bekijkt van de 3e klasse B, kan niet anders concluderen dat de concurrentie moordend is. De indeling is bekend maar wanneer de 1e competitiewedstrijd wordt gespeeld is onduidelijk. Voor de voetballers, technische staf en supporters is het te hopen dat er eind augustus meer duidelijkheid is.