• Kampioen 3e klasse B seizoen 2017-2018

• Vrouwen 1 in de finale.

VR1 in finale en maakt zich op voor periodekampioenschap

Afgelopen week was een belangrijke week voor Vrouwen 1 van SC Monster. De halve finale van de Fevowest cup stond op het programma en in de competitie is het team van Bianca Koppers slechts twee overwinningen verwijderd van een periodetitel.Op maandagavond 4 maart werd na een stroeve eerste helft (1-1) uiteindelijk relatief makkelijk gewonnen van Velo VR1 in Wateringen. Eindstand 1-7. Monster plaatst zich met deze overwinning voor de finale van de strijd in Westlandse clubteams, waar de tegenstander Lyra VR1 is. Datum finale is nog niet bekend.

Dan de competitie, SC Monster Vrouwen 1 doet het uitstekend in de 2e klasse zaterdag dit seizoen. In de competitie staat VR1 tweede, op 3 punten van koploper Sparta /JVOZ. Afgelopen zaterdag stond de een-na-laatste-speelronde voor de 2e periode op het programma. Bij winst heeft VR1 het helemaal zelf in de hand om as zaterdag 16 maart periodekampioen te worden. De tegenstander voor vandaag was SV Den Hoorn. Den Hoorn bleek eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd al een taaie tegenstander, waarbij nipt met 3-2 werd gewonnen door Monster.

Om 16:00 uur werd afgetrapt op het hoofdveld van SV Den Hoorn. De fysieke ploeg uit Den Hoorn kleunde er direct in en gaf geen strobreed weg. Wel was het Monster waar meer dreiging van uit ging. De eerste kansjes waren dan ook voor Monster. Na 10 minuten spelen was daar de 1-0 van Britt die door Roos Gras helemaal vrij voor de keeper werd gezet. Echter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarna volgden vele hoekschoppen voor Monster, maar geen van allen resulteerden in een doelpunt. Het was dan ook Den Hoorn wat bijna op voorsprong kwam na een counter. Echter stond Lisa Franken haar vrouwtje en voorkwam de 1-0 achterstand. Monster wist nog een grote kans vlak voor rust niet te verzilveren toen Larissa Krouwer de bal panklaar op het hoofd van Michelle Vrieling voorzette, wederom behoedde de Den Hoornse goalie de thuisploeg van een achterstand. 0-0 ruststand.

Na een bekertje limonade werd met frisse moed, en flinke tegenwind, afgetrapt voor de tweede helft. Het was SV Den Hoorn wat op voorsprong kwam toen een afgezwaaide bal uit een hoekschop in de verre hoek werd binnengeschoten. Monster toonde zich veerkrachtig en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Het duurde niet lang of een hoekschop van Larissa Krouwer werd binnengerommeld door Britt Dijkxhoorn, 1-1. Niet veel later gaf Sascha Meijer een perfecte dieptepass op Melissa van der Ast, die als ti-ta-tovenaar haar directe tegenstander het bos in stuurde en voor de 1-2 tekende. De weg naar de goal leek gevonden, de vers in het veld gekomen Debora Honders zette bijna direct daarna de 1-3 op het scorebord met een poeier richting kruising. Net mis. Toch volgde de 1-3 snel na een voorzet op maat van de puik spelende Emma Geers, die Michelle Vrieling uit de lucht plukte en beheerst de 1-3 binnen schoot. SV Den Hoorn zette nog wel even aan, maar kon geen vuist meer maken, de weg richting het doel van Monster goed dicht gehouden door het centrale duo Binnendijk/Oolbekkink. Het slotakkoord was dan ook voor het team uit Monster. De kleinste van het veld wist koppend een bal te verlengen, deze werd achter de verdediging gelegd door Britt, en de achter de verdediging weggelopen Michelle schoof de bal beheerst en koeltjes als vanouds binnen. Eindstand 1-4!

Aanstaande zaterdag 16 maart speelt SC Monster om 14:30 thuis tegen RKAVV. Bij winst pakt SC Monster de 2e periode en verzekert zich daarmee voor nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Komt dat zien!

Opstellling: L. Franken; M. Bos, F. Binnendijk, K. Oolbekkink, E. Geers; S. Meijer, M. Vrieling, R. Gras; L. Krouwer (’55 D. Honders), B. Dijkxhoorn, M. van den Ast.