• Vrouwen 1 wint periodetitel en maakt zich op voor de kraker op "Het Kasteel".

Vrouwen 1 wint periodetitel en maakt zich op voor de kraker op Het Kasteel

D-day voor vrouwen 1. Zaterdag 16 maart kon de 2e periode in de wacht gesleept worden. Bij winst verzekert vrouwen 1 zich voor nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd was door de winst eerder die dag van concurrent Sparta al bekend dat minimaal een punt behaald moest worden om de periode binnen te slepen. De tegenstander vandaag, RKAVV, is geen makkelijke tegenstander gebleken voor Monster in eerdere ontmoetingen. Het beloofde dus nog een spannende middag te worden.

Om 14:30 uur werd afgetrapt op een winderig sportpark Polanen. Monster vertrok goed uit de startblokken en de eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Monster kwam een aantal keer dreigend voor de goal na aanvallen via flankspeelsters Van Ast en Meijer, maar een doelpunt bleef nog uit. Het duurde echter niet lang voor de 1-0 binnen werd gekopt door Britt Dijkxhoorn, tenminste zo leek het. Een verdedigster van RKAVV gaf zelf het laatste zetje, waarvoor dank. 1-0 Monster. Niet veel later kwam daar al het antwoord van RKAVV. Een hoekschop werd door RKAVV binnengekopt bij de eerste paal. Monster herpakte zichzelf en zocht weer de aanval. Sascha Meijer hield het overzicht en bediende Michelle Vrieling, die ter hoogte van de penaltystip de bal binnen kon schieten. Niet veel later was het wederom Vrieling die vanuit onmogelijke hoek op de achterlijn de keepster passeerde. Er waren nog wat kansen de eerste helft, onder andere via een werkelijk tiki-taka-waardige aanval, deze werd net niet bekroond met een doelpunt. 3-1 ruststand.

Monster speelde een hele matige 2e helft en verzaakte de wedstrijd in het slot de gooien met een 4e treffer. Hierdoor hielden de bezoekers nog hoop zich terug in de wedstrijd te voetballen. Hoogtepunt van de tweede helft was misschien de fabelachtige redding toen een schot van afstand richting de kruising van de Monsterse goalie zeilde. Keepster Lisa Franken wist met een katachtige sprong de tegentreffer te voorkomen. Eind 2e helft wist RKAVV pas de aansluitingstreffer te maken, dat was ook ongeveer het slotakkoord voor deze wedstrijd. Een paar minuten later zat de tijd erop en kon het feestje beginnen. De periodetitel is binnen!

Maar er is meer!! Net bijgekomen van deze winst kijken we alweer uit naar volgende week zaterdag. Het is ongelofelijk maar waar, de dames van Monster gaan een wedstrijd spelen in stadion Het Kasteel. Het Kasteel? Ja u leest het goed, Het Kasteel van SP-AR-TA. Dit wordt de KRAKER van het seizoen. Koploper Sparta staat slechts 3 punten los van de achtervolger: SC MONSTER VR1. Deze wedstrijd betekent aanhaken of afhaken in de titelstrijd in de 2e klasse.

Dus bij deze een oproep: laat de mannen een keer voor wat ze zijn, die hebben nog genoeg finales tegen degradatie te spelen de komende weken, kom de vrouwen supporten in de strijd om het KAMPIOENSCHAP! Tot zaterdag, aanvang: 15:30 uur, Het Kasteel, Spartapark-Noord 1, Rotterdam.

Opstelling: L. Franken; I. van der Meer, K. Oolbekkink, M. Bos, E. Geers; D. Honders, M. Vrieling, R. Gras; M. van Ast, B. Dijkxhoorn, S. Meijer (’60 L. Krouwer).