• Westlands kampioenschap: Sportclub Monster JO17-1 in de finale

Zondag 21 april 2019 om 23:30 uur. 19 jongens van Sportclub Monster en 5 man begeleiding landen op het vliegveld van Rotterdam. Ze hebben er net een toernooi in Spanje op zitten, en moeten op maandag 22 april 2019 weer aan de bak op het Westlandskampioenschap bij Lyra, maandag ochtend om 08:45 uur staan ze dan ook weer fris en fruitig bij het sportpark Polanen om te vertrekken. De poule indeling was al een tijdje bekend, en we waren ingedeeld bij Naaldwijk, Verburch, Westlandia en Den Hoorn.

Poulefase

De eerste wedstrijd zouden we spelen tegen Naaldwijk, en hier zouden we zien hoe de jongens het weekend in Spanje in de nacht van zondag op maandag verwerkt hadden. Dit bleek beter dan verwacht, en met een 2-0 overwinning begonnen we dit toernooi goed. De volgende tegenstander was Den Hoorn, niet geheel een onbekende, want deze ploeg waren we tegengekomen in de haaglanden cup, en werd verloren met 4-2. De wedstrijd eindigde in 0-0, maar voetballend was Monster de bovenliggende partij, en was een overwinning zeker verdiend geweest. Met 5 minuten rust stond de volgende wedstrijd op het programma, de trotse koploper van de 4divisie Westlandia was de volgende tegenstander. Na en goeie partij en een tegendoelpunt vlak voor rust ging deze wedstrijd verloren, en toch proefde je aan alles dat de jongens meer wilden. De laatste poule wedstrijd was tegen Verburch, Verburch was dit jaar de eerste tegenstander in de competitie en deze werd verloren, met 2-0. tijd voor revanche dus. Met soms mooie aanvallen, en een werklust waar je u tegen kon zeggen, werd deze wedstrijd met 2-0 gewonnen, we waren door naar de 2de ronde, op zich al een prestatie van formaat.

Kwartfinale

Al snel bleek dat Gravenzande onze volgende tegenstander zou worden, deze ploeg beleeft een zwaar seizoen en staat onderaan in de 3de divisie. Echter hadden ze vandaag nog geen wedstrijd verloren. Ook was deze ploeg al meerdere malen uitgenodigd om te oefenen dit jaar, maar deze uitnodiging werd meerdere keren niet aanvaard. Gezien het feit dan een aantal spelers van Monster een verleden hebben bij Gravenzande was het al een wedstrijd op zich. Het werd een wedstrijd waar de spanning vanaf spoot, met niet altijd goed voetbal maar van beide kanten wel veel strijd, en proberend vooruit te voetballen. Echter stond er na 25 minuten de brilstand op het bord en moesten penalty’s de doorslag geven. Na 9 penalty’s was de stand 4-3 in het voordeel van Monster. Nadat de laatste penaltynemer van Gravenzande de bal naast schoot, was de halve finale een feit. Tegenstander wederom Verburch.

Halve finale

In de halve finale Verburch dus, en deze hadden lering gehaald uit de vorige wedstrijd. Ze lieten ons het spel maken, en probeerden met snelle tegenstoten eruit te komen, ware het niet dat Monster vandaag weinig te niks weg gaf. Echter leek het of de bal er bij de tegenstander ook niet in wilde. Een paar miraculeuze ouderwetse scrimmage voor de goal van Verburch leverde niks op. Het duurde tot 4 minuten voor tijd dat de 1-0 op het bord kwam. Nigel vertrok aan de rechterkant, en doormiddel van een goeie voorzet kon de speler van Verburch niks anders dan hem achter zijn eigen doelman te schieten 1-0. Dit was tevens de eindstand wat een resultaat nu al, een finale plek. Echter als je de finale haalt wil je hem ook winnen.

Finale.

In de Finale weer een oude bekende. Westlandia, de ploeg die vandaag als enige een doelpunt had gemaakt, tegen het sterk spelende Monster, behaalde de finale met een overwinning op Velo en daarna Quintus. Een oude bekende dus, echter begonnen de klachten, de pijntjes slachtoffers te maken aan de kant van Monster. Sommige konden ook echt niet meer en dat was ook niet gek na zo’n weekend en zo’n toernooi. De eerste 12,5 minuut kon er een grote kans genoteerd worden aan de kant van Monster, met een grandioze onderschepping zette Andreas zich alleen voor de keeper deze probeerde hij met een boogbal te verschalken, alleen net voor dat hij wilde schieten werd hij uit balans gebracht, helaas kans verkeken. De tweede kans kwam uit een vrije bal, nadat wederom Andereas uit balans was gebracht en zeker geel op zijn plaats was geweest, schoot Randy verwoestend in. Sommige zagen hem naar de kruising vliegen, echter werd hij door de muur getoucheerd en werd het een corner. Nadat Westlandia ook een grote kans om zeep had geholpen, kropen we na het einde van de wedstrijd. Deze werd bereikt nadat er nog 2 keer verlengd was, en Nigel nog een kans kreeg op de 1-0, helaas.

Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing geven, deze werden dit keer helaas iets minder genomen dan de tegenstander, en zodoende was het niet Monster die voor het eerst in de historie in deze categorie de cup pakte maar Westlandia.