• Winnen zonder scoren.

• Winnen zonder te scoren.

Sportclub Monster was de gelukkige in een boeiende wedstrijd uit tegen Ariston 80. In Delft op het prachtige nieuwe sportcomplex van de Universiteit won Monster door een eigen doelpunt van Ariston met 0-1.

Een belangrijke wedstrijd tegen Ariston die we 1 plaatsje onder SC Monster in de competitie terug vinden. Ariston had de laatste 2 wedstrijden gewonnen en was in goede doen. Terwijl SC Monster moest winnen om nog bij te blijven in de kopgroep. Een koud en winderig veld met een behoorlijke opkomst van de supporters en zowaar ook de kandidaat-voorzitter Ronald Barendse, die alvast warm loopt voor het nieuwe seizoen. Scheidsrechter Michael Lindhout, die een meer dan voortreffelijke wedstrijd floot, begon om half drie.

SC Monster kampt nog steeds met blessures en moet heel creatief met zijn mensen omgaan. Riley van der Hoeven was de invaller op links en maakt grote stappen als je dit seizoen vanaf het derde team invalt bij het 2e en nu maar zijn kunsten moet vertonen in het 1e . Hij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Met routinier Keke Stam in het centrum van de verdediging en goold-old Gerald Langeberg de taak om de zaak dicht te houden en Nick van Leeuwen als breker. Een goed en gecontroleerd Monster speelde de eerste helft het technisch vaardige Ariston in de verdediging en menig kansje smoorde in het strafschopgebied. Een euvel die we wel vaker zien. Afmaken is niet de sterkste  eigenschap van Monster. Op het middenveld werd door Bas den Brabander naar hartenlust gepingeld en kreeg veel ruimte. Keeper Willem Jan Broch kwam niet in de problemen. De druk nam toe en na een half uur kreeg de linksachter van Ariston de bal verkeerd op de borst en verdween de bal in eigen doel 0-1.

Maar wat een andere Ariston 80 in de 2e helft. Men begon vooral via de zijkanten de ballen voor te zetten en op een of andere onbegrijpelijke wijze gaat de onrust vat krijgen op de spelers van Monster. Het is dan ook aan het voortreffelijke keeperswerk van Broch te danken dat we niet een paar doelpunten om de oren kreeg. De uitvallen van Monster waren wel steeds gevaarlijk, maar zoals ik al memoreerde, in het strafschopgebied smoorde alles.

SC. Monster was de gelukkige bij het laatste fluitsignaal en kon de drie punten mee naar huis nemen. Ook Monster 2 won tegen ARC2 kijk hier voor een foto-impressie. Volgende week is de derby tegen KMD, de koploper, op het programma. Een thuiswedstrijd op Polanen en nu zal SC. Monster moeten laten zien wat ze waard is. Succes.

Opstelling: Willem-Jan Broch; Lex Vijverberg; Bas den Brabander; Keke Stam; Gerald Langeberg; Bryan Hogervorst; Koen Warners; Jordi van Maanene; Stan van den Bos; Riley van der Hoeven; Nick van Leeuwen. Reswrve: Thijme van der Arend; Steve Hogervorst; Michiel van den Bos.