• Wordt het zaterdag (extra) feest?

  13 mrt 2018
 • Wordt het zaterdag (extra) feest?

  Afgelopen zaterdag stond de kraker tussen de nummer 2 en nummer 3 van de 2e klasse zaterdag op het programma. Er gespeeld om een plek te stijgen op de ranglijst én dames 1 kon een reuzenstap zetten richting de periodetitel. Met nog 2 wedstrijden te spelen staat SC Monster VR1 aan kop in de 2e periode. Twee keer winnen en de periode is binnen!

  Om 14:30 uur werd op Sportpark Polanen afgetrapt. Monster begon scherp en had de gehele eerste helft het betere van het spel. Met name Larissa Krouwer(t) wist vanaf de rechterflank de spitsen meermaals te bereiken. Helaas leverde dit geen doelpunten op. Ook aanstormend talent Sascha Meijer liet zich gelden, na een slalom door 1..2??3 verdedigers weet ook zij oog in oog met de keeper het net niet te vinden. Vervolgens een gevaarlijke corner waaruit Kristel Oolbekkink nog snoeihard langs de kruising kopt. 43 minuten gespeeld en nog steeds een brilstand op het scorebord. Maar dan is daar wederom een hoekschop. Good-old Kelly Heskes flikt het en kopt raak: 1-0!

  In de tweede helft zette SSS alles in op de aanval en werd het wat rommelig bij Monster. Bijna was het daar nog Michelle Vrieling die 1 op 1 met de Klaaswaalse goalie haar inzet net voorlangs zag rollen. Het werd met deze magere voorsprong toch nog spannend de 2e helft, maar de ijzersterke verdediging hield stand en de drie punten bleven in Monster.

  Met 2 punten voorsprong op DSVP en een minimaal verschil in doelsaldo moet as zaterdag gewonnen worden willen de dames alles in eigen hand houden. Thuis werd met liefst 4-0 verloren van DSS, de tegenstander van as zaterdag. Het wordt dus nog meer dan spannend. Aanstaande zaterdag 17 maart reist dames 1 per (kwi)bus af naar DSS in Haarlem voor de ware finale van het periodekampioenschap. We gaan voor een mooi feestje op onze eigen Derde Helft!