Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO17-1 bereikt finale FeVoWest Cup na winst op Westlandia.

26 april 2024 15:45

Afgelopen donderdag stond voor onze JO17-1 de halve finale van de FeVoWest Cup op het programma. In eerdere rondes was er overtuigend gewonnen van KMD en Schipluiden. Met het loten van Westlandia werd er een sterke tegenstander getroffen.

Trainer Ruben Huysman was gebrand op winst en had een week lang getraind op een ander systeem om de groen-witten maximaal onder druk te zetten.

De elf op het veld pakten de systeemwissel direct goed op in de eerste helft. De eerste dertig minuten werd het spel gedomineerd door Monster, met 4 onbenutte kansen als gevolg. Het laatste kwartier voor rust kreeg Westlandia meer grip op de wedstrijd en maakten zij vlak voor rust 1-0.

De tweede helft was het doel duidelijk: dezelfde lijn als de eerste 30 minuten doorzetten en scoren. In minuut 60 was het dan eindelijk raak, vleugelspeler Sven van der Kruk wordt diep gestuurd en maakt de 1-1 koeltjes af. Kort daarop volgt een vrije trap rand 16 in het voordeel van Monster. Vrije trappen specialist Massimo van Rijn schiet in de korte hoek raak, 1-2. Vlak voor tijd krijgt Westlandia dan nog een corner mee, waaruit zij de 2-2 scoren. De wedstrijd moest worden beslist op penalty's.

Penalty series vereisen mentale wilskracht en een goede penalty killer op doel. Het mentale aspect had Monster zich al eigen gemaakt na de penaltywinst op 's-Gravenzande tijdens het Westlands Kampioenschap. Met Jeroen Kunst op goal was er ook een bewezen penalty killer aanwezig. Westlandia wist het net maar twee keer te raken, dus waren de 4 penalty's van Massimo, Sven, Bram Zuijderwijk en Jesse Schippers genoeg om de winst binnen te slepen!

De finale wordt op 8 juni thuis gespeeld tegen VELO of Lyra. Monster is de glorie!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!