Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sportclub Monster boekt eerste overwinning Sportclub Monster boekt eerste overwinning

tel. 0174-245723

Op een zonnig Sportpark Polanen ontving Sportclub Monster vanmiddag DHC uit Delft. De roemruchte club is de afgelopen jaren afgezakt naar de tweede klasse, maar heeft de ambitie om weer snel hogerop te komen.

Iets later dan half drie was de aftrap. In het begin was het van beide kanten wat aftasten en was er enige voorzichtigheid met het zoeken van de aanval.

In de 13e minuut was het DHC dat een snelle aanval opzette over hun rechterkant. De bal werd halfhoog voorgezet en in één keer uit de lucht genomen door een opgekomen middenvelder van DHC. De bal verdween onhoudbaar bij de tweede paal in het doel. De bezoekers namen daarmee brutaal de leiding.

Enkele minuten later weer een Delftse aanval over de rechterkant, ook nu kon er geschoten worden maar doelman Broch was goed z'n doel uitgekomen om het te verkleinen en kon de inzet dan ook pareren.

Sportclub Monster moest even bijkomen, maar herpakte zich snel. Enkele minuten later werd Kirill Slutskyy diep gestuurd, hij leek alleen op de Delftse doelman af te kunnen snellen, maar een verdediger wist z'n inzet op het laatste moment nog te blokken met een sliding. Uit de corner die volgende werd de inzet met het hoofd teruggelegd op Bas den Brabander, maar zijn inzet ging over het doel.

In de twintigste minuut moest de Delftse spits gewisseld worden, wat Sportclub Monster niet heel slecht uitkwam.

In de 22e minuut zette Sportclub Monster een aanval op over de rechterkant. Rechterverdediger Franke stoomde op langs de zijlijn, kwam z'n tegenstander voorbij en zette laag voor. Bij de eerste paal was het spits Van Maanen die voor zijn tegenstander kwam en de bal in het doel tikte, 1-1.

Na een klein half uur spelen kreeg Stam geel voor een overtreding rond de middellijn. Op zich viel hier niets op af te dingen, maar daarna was het binnen enkele minuten Bas den Brabander die tot twee keer toe in een omschakeling onderuit werd gehaald op het middenveld en waarmee twee veelbelovende counters in de kiem werden gesmoord. De verder prima leidende scheidsrechter Noordhoek zag in beide overtredingen echter geen reden om daar dan ook geel voor te trekken.

Geel gaf hij weer wel aan Jesper Warbout in verband met aanmerkingen op de leiding en aan Franke die aan de noodrem moest trekken.

In de slotminuut was er nog een kans voor Sportclub Monster. Een hoge bal werd door Ruben de Groot doorgekopt naar de tweede paal, daar stond Slutskyy klaar om uit te halen maar z'n inzet werd geblokt. Met 1-1 werd dan ook de thee opgezocht.

Na rust was het DHC dat snel twee keer moest wisselen. Ook die wissels legde Sportclub Monster geen windeieren. Sportclub Monster kreeg wat meer controle over de wedstrijd. Met name op het middenveld werden er verbeten duels uitgevochten, maar laat juist Bink den Brabander daar wel raad mee geven. Hij ging dan ook voorop in de strijd.

Veel kansen vielen er in het begin van de tweede helft niet te noteren, de grootste was voor Vince Franke. In een aanval over rechts zocht hij de combinatie met Youri Riepe, maar links is niet z'n sterkste been en het schot ging dan ook voorlangs.

Niet veel later was het DHC dat er weer eens goed uitkwam. De aanval werd gestuit buiten het strafschopgebied, maar wel middels een overtreding. De vrije trap die volgde ging maar rakelings naast het doel.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen was het Sportclub Monster dat een aanval opzette over links, met een lepe steekbal (uw verslaggever kon tegen de zon helaas niet goed zien wie die bal gaf) werd Jesper Warbout gelanceerd. Hij kon tussen twee verdedigers door alleen op het Delftse doel af. Heel bekeken schoof hij de bal laag het doel in, 2-1. De ontlading na deze goal was groot, zowel bij de speler, begeleiding als de toeschouwers.

Enkele minuten later werd Jesper vervangen door Thijme van der Arend. DHC wisselde ook nog en had steeds meer overtredingen nodig. Het geloof aan de kant van DHC leek ook weg te ebben.

Zo'n vijf minuten voor tijd was er een Monsterse corner vanaf de linkerkant. Die kwam voorbij de tweede paal terecht bij Van der Arend die de bal breed legde op Bas den Brabender. Zijn harde inzet kon echter goed gepakt worden door de doelman.

In de blessuretijd kwam DHC er meer uit in een soort alles of niets poging. Dit leverde nog wel wat kansjes op, maar de defensie van Sportclub Monster hield stand. De eerste overwinning dit seizoen was een feit. Volgende week naar het Schiedamse HBSS.

Opstelling Sportclub Monster: Willem-Jan Broch; Vince Franke, Ruben de Groot, Keke Stam, Chiel vd Bos; Bas den Brabander, Youri Riepe, Bink den Brabander; Kirill Slutskyy, Jordi van Maanen, Jesper Warbout (75’ Thijme van der Arend).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!