De mening van.......

27 mei 2022 21:45

Trots en treurig.
Dat is de stemming na het verlies van Feyenoord in de Conference League finale.
Kenners hadden voorspeld, dat als je tegen AS Roma met 1-0 achterkomt, dan kan je het wel schudden. AS Roma van trainer Mourinho graaft zich dan in. En zie er dan nog maar eens doorheen te voetballen.

Een hoogst ongelukkige misser van Trauner bezorgde AS Roma in de eerste helft een amper verdiende voorsprong. Ik vond overigens dat de keeper Bijlow in zijn goal had moeten blijven, want er was nog een verdediger van Feyenoord, die zijn best deed de AS Roma aanvaller Zaniolo te stoppen. Nu werden beide door een eenvoudig stiftje gepasseerd.
Na de rust verscheen er een ander Feyenoord, dat de eerste helft te timide had gespeeld.

Ze gingen vol voor de aanval en brachten AS Roma aan het wankelen. Twee keer moest de paal redding brengen. Toen zat het even niet mee. De verdediging van AS Roma loopt heel ver terug. Vangt daar de aanvallers op. Dan moet je aanvallers hebben die in de kleine ruimte nog iets kunnen. Bij Feyenoord is dat eigenlijk alleen de linkerspits Sinisterra. Maar dat wisten ze bij AS Roma ook. Die kreeg dus iedere keer dubbele dekking. Dessers moest optornen tegen oud Manchester United- en 26 maal interlandspeler van het Engelse elftal : ene Smalling. De doorgewinterde Smalling won op punten. Verder de rechterspits Nelson was te veel afwezig om gevaar te stichten. Tot overmaat van ramp speelde de enige Nederlander in dienst van AS Roma en oud-Feyenoorder Karsdorp  de vaak extra-motor en extra-aanvaller van Feyenoord Malacia uit de wedstrijd.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus.  Maar welke spelers verlaten Feyenoord? En kan Arnesen, de technische man van Feyenoord met een te krappe beurs, voldoende nieuwe krachten aantrekken?  Het is te hopen. Maar de twijfel overheerst.
Het einde van de competities in dit na-de-corona-seizoen naderen hun einde.
Kan ADO terugkeren in de eredivisie na een bestuurlijk gezien hoogst dramatische periode??
Excelsior lijkt de wat betere voetballers te hebben. Zij leken in de eerste finalewedstrijd op winst te staan maar ze vielen in de 2e helft ver terug. Voor de stad Den Haag is het te hopen dat topvoetbal terugkeert in de regeringsstad van ons land. Drie eredivisieclubs in Rotterdam hoeft niet zo nodig.

En houdt mijn eigen cluppie de race om het kampioenschap vol? Een misstap bij onze enige concurrent SKILLZ is net zo waarschijnlijk als een misstap van onze kant. Dus ga er voor!! Er is in voetbal niets mooiers als een kampioenschap of een Cup.